Pretraži ovaj blog

17. velj 2011.

Natalna karta - primer analize



Natalna karta - primer analize


Natalna karta  ženska osobe, rođenae u Beogradu 11.01.1963.

Analiza natalne karte u osnovnim crtama


          Sunce u Jarcu na 21 stepenu daje stabilnu prirodu, realan stav, marljivost, istrajnost, sposobnost sublimacije materijalnog i duhovnog. Obzirom da dolazi iz 9 kuće i nalazi se na analognom stepenu Strelca, a dispozotor je Meseca u 9 kući, interesovanja ove osobe su okrenuta ka konstantnom sticanju znanja koja teže da pojasne postojanje materije kroz spiritualnost.


Sunce je u trigonu sa vladarom ASC- Plutonom, pa je osoba na spontan način tokom života doživela transformaciju u okviru  vere i odnosa prema duhovnom.To pojačava prisustvo Urana u 9 kući, koji dolazi iz 3 kuće i potvrđuje naglu promenu svega što nosi 9-ta. Između ostalog i prekid studija pred sam kraj, jer svaka vrsta ukalupljenosti ovoj osobi ne odgovara.  
    

            Način razmišljanja, zapažanja, sticanja znanja je nekonvencionalan, napredan, samosvojan i samostalan. Recepcija Urana u Devici i Merkura u Vodoliji, osim visoke inteligencije,odlične sposobnosti analize i sinteze, daje retku sposobnost da se spoji racionalni um sa apstraktnim zapažanjima. Moglo bi se reći da poseduje "logičnu intuiciju". Ono što je drugima teško da spoznaju, ova žena to radi sa lakoćom. Njeno interesovanje za Astrologiju tokom studija je preraslu u duboko proučavanje ove drevne nauke.Merkur koji dolazi iz 9 kuće, nalazi se na 7 stepenu Vodolije koji je analogan Vagi. To joj donosi sposobnost da na zanimljiv i pristupačan način drugima prenese svoja saznanja. Merkur je u konjukciji sa Saturnom koji se nalazi u svom sedištu.. Saturnova energija je blagodatna u  Vodoliji, dajući široke vidike, nesputan um.Ta konjukcija u 3 kući daje pronalazački i naučni pristup svemu što se analizira.
              

        Saturn suvladar 2 kuće, materjalnih vrednosti, ali i osećanja lične slobode i sistema vrednosti koju osobu karakterišu, u fuziji sa misaonom energijom Merkura, pokazuje tendenciju da se kroz bavljenje intelektualnim poslom vezanim za prenošenje nekonvencionalnih znanja, ideja i duhovnih spoznaja u komunikaciji sa ljudima ostvaruje i materijalna satisfakcija. Sve je povezano sa analogijom 3 i 9 kuće. Osim toga, pod uticajem ove konjukcije ova žena u komunikaciji često koristi duge rečenice i sklona je digresijama za koji je odgovoran retrogradni Merkur. Vladar  2 kuće je Juiter u Ribama u trigonu sa Neptunom, pa je okrenuta duhovnosti, a njena priroda je altruisticna.


 Komunikativna je, ali njena priroda je suštinski introvertna, Neptun, vladar  4-e kućeje u 12-oj. Ne prija joj da dugo bude među masom ljudi, ima uzak krug prijatelja. Iako dobar vozač, mora imati oprez u saobraćaju kao i da izbegava konzumiranje duvana. Hronično slaba tačka su joj disajni putevi. Lekari često postavljaju pograšne dijagnoze, opet zbog Neptunovog položaja. Voli da se povuče u svoj kutak. Jupiter u Ribama na 11 stepenu, analognom Vodoliji a u trigonu sa Neptunom u Škorpionu u 12 polju joj donosi altruističku prirodu, nesebično pomaganje drugima. Duhovnost i vera u višu silu Univerzuma su potstaknuti ovim aspektom.. Jupiter u Ribama  gubi na energiji materijalnog, pa se tako može zaklučiti da neće steći bogatstvo.On je tu idealista, sanjar, koji kroz intuitivnu spoznaju kolektivnog nesvesnog većinski kreira njenu ličnost jer je većinski vladar prve kuće. U trigonu sa Neptunom podiže nivo duhovnosti.


           Neptun u 12 kućiu Škorpionu donosi visok nivo intuicije i potrebe da se zaviri u "onostrano" i ezoterisko.Neka vrsta koketitanja sa onostranim je objašnjiva upravo Neptunovom pozicijim, sekstilom Neptuna i Plutona, kao i trigonom Sunca i Plutona .Pluton je vladar ASC i u konjukciji je sa MC-om u Devici. Kada je u primarnim direkcijama došlo do konjukcije Plutona i Meseca koji je na kraju 8 kuće, umire joj majka. Mesec je većinski vladar 8kuće a dispotitor mu je Sunce, pa ona dugo i intenzivno tuguje zbog gubitka majke. Na neko vreme kao da delimično gubi svoj identitet, samopouzdanje i kroz duboku tugu i samoispitivane, dolazi do delimične  transformacije njene ličnosti. Mesečev sjaj u Lavu biva zatamjen energijim Plutona. Duša je ranjena gubitkom drage osobe.  Mesec u svojoj gordosti, egocentrizmu i kraljevskom sjaju, biva transformisan i otvorenza  suptilnije energije.


         I ne želeći svesno, ona je u centru pažnje, kao stvorena za pozornicu. Bez imalo egzibicionizma, čak povučene prirode biva na neki način javna ličnost. Radi sa širokim krugom ljudi. Radi posao koji voli, jer vladar 5 kuće je u 9 , vladar 9 kuće u trećoj. Pojednostavljeno rečeno, voli da radi pomaganjem i prenošenjem svojih znanja drugima kroz neposrednu komunakaciju.           
           

              Venera je u konjukciji sa Asc a u trigonu sa Mesecom. Ženstvena je, šarmantna ima dobar osećaj za estetiku. Od nje se očekuje da uvek dobro izgleda, da bude odmerena, doplomatična. Poslovno, u svom okruženju i sa prejateljima ona uglavnom i jeste takva. Ali u ljubavi je prava lavica. Sa Marsom vladarom polja ljubavi, Mesecom u Lavu, Venerom u Strelcu teško da može pobeći svojoj vatrenoj prirodi. Voli strasno, otvoreno, bez koketiranja. Podrazumeva da je ona centar interesovanja i dešavanja za svog partnera i očekuje bar onoliko koliko  pruža. Pri tome joj je Venera u egzaktnom kvadratu sa Uranom i ne trpi danonoćnu posvećenost partneru, bez obzira na intenzitet osećanja. Konvencionalan dnos u vezi je udaljava od partnera. Pri tome je Venera vladar kuće braka, prijatelja  i zdravlja, te se na sva tri segmenta života reflektuju nepredvidive energije Urana.


ARHIVA TEKSTOVA


Čitaoci