Pretraži ovaj blog

18. tra 2011.

Sinastrija- Ljubavni aspekti Sunca


Aspekti Suca u uporednom horoskopu - Sinastriji

 

Aspekti Sunca u uporednom horoskopu - Sinastriji

 
 
  • Su / Su

SUNCE- konjukcuja - SUNCE

To što su ove dve osobe maltene "jaje jajetu" nije nikakva garancija velike sreće jer je potrebno nešto što će  ih naterati na akciju. Može č desiti da se uopšte ne raduju jedno drugom, zbog svakodnevnog tvrvenja.


SUNCE – trigon/sekstil – SUNCE

Osobe se moći da usklade svoje životne ciljeve obzirom da su sličnog temperamenta i da im život može proteći bez trvenja, što je osnov za trajan odnos i skladno partnerstvo.


SUNCE – kvadrat - SUNCE

  Sve su šanse da dodje do sukoba i nametanje volje, zato oba partnera moraju da popuste da bi odnos opstao. Oba treba da dozvole da svako razvije svoje talente jer to čini zajedničko bogatstvo, stvara se nova zajednička vrednost, inače partnerstvo će  biti puno razdora što može stvoriti nervne smetnje.

SUNCE – opozicija - SUNCE

Imate sve sanse da zasnujete vrlo kvalitetan i trajan odnos, jer je ovo položaj klasičnog dopunjavanja kvaliteta i medjusobnog razumevanja, maltene kao stvoreni jedno za drugo. Ukoliko tu svoju suprotnost gledate kao prepreku tada, da bi odnos uspeo mora jedan da popusti, inače će  sve to prerasti u rivalstvo u sukob i neprijateljstvo.


SUNCE – inkinjukcija – SUNCE

  Ovaj aspekt može da stvori probleme, jer će  možda jedan partner da dvori drugog i da na svoja pleća primi svo breme problema. Ali može biti dosta pouka jer će  partneri u takvoj situaciji najverovanije promeniti neke svoje uvrežene negativne stavove i navike.

 
  • Su / Mo

SUNCE – konjukcija - MESEC

  Prirodno postoji stepen uskladjenosti kod suprotnih polova. Kod osoba istog pola naklonost prerasta u prijateljstvo. Ukoliko je MESEC muškarac, on ce voditi dosta ograničeni život bez mogućnosti da mnogo bira, preuzima ulogu supruge i obrnuto. U tom slučaju partnerka bi trebala da bude manje samovoljna ukoliko želi skladan odnos i adekvatan seks.
 

SUNCE – trigon/sekstil -  MESEC

Ovaj kontakt ukazuje na dobre odnose, raspoloženje, popularnost i erotske impulse medju partnerima. Medjusobno razumevanje. Najverovatnije neće biti problema na "domaćem terenu" niti u javnosti. Jedno do drugog su vervatno došli bez neke naročite borbe. Podsticaće jedno drugo da budu ono što jesu: muško i žensko! IDEALAN POLOZAJ ZA SUPRUZNIKE, naročito ukoliko je SUNCE muško.


SUNCE-  kvadrat/opozicija- MESEC

Veza koja ukazuje na ovde lako može dolaziti do omalovažavanja ili povrede ponosa. Trebaće dosta toga da nauče oboje o medjusobnim potrebama. Ovo je dosta nestabilna veza koja će voditi u raskid jer je klasičan položaj sukoba sa suprotnim polom, nezadovoljstvo, velikih frustracija i tegoba. SUNCE treba da ima malo više obzira prema partneru! (Ovde postoji ipak neka mala varnica opčinjenosti).

SUNCE – inkonjukcija - MESEC

Ove osobe će  morati da prilagode način na koji dozivljavaju svoje emotivne potrebe jer jedno drugom ne uzvraćaju na pravi način. Previše može da bude uloženo energije, a da ne postignu ništa. Aspekt odbačenosti.



  • Su / Me

SUNCE – konjukcija MERKUR

Merkur će  verovatno biti neobjektivan, lukav, nepošten, sve će  pokušati da postigne manipulacijom i ubedjivanjem. Dok će  SUNCE biti ambicioznije i kreatinije, i verovatno je da će  ispoljiti nefleksibilnost.


SUNCE – trigon/sekstil- MERKUR

Dobar mentalni kontakt. Partneri mogu medjusobno skladno delati, i verovatno imati koristi od partnerstva ili druženja. SUNCE može korektno i velikodušno zastupati partnera. A MERCUR ima ulogu u ovom kontaktu da olakša komunikaciju medju partnerima, a SUNCE da hrabri da bi se sprovele ideje i obezbedi prilike. MERCUR ne treba da ima snagu, on treba da ima intelekt, a SUNCE je tu za dramatiku.

SUNCE- kvadrat - MERKUR

Teško da ćete se razumeti. Biće ovde više štete nego koristi. SUNCE, neće imati lepo mišljenje o idejama partnera, i možda će  reći da nisu vredne pažnje. A MERCUR može da pomisli da SUNCE nije u stanju da je razume.

SUNCE – inkonjukcija – MERKUR

Koliko god se ovi partneri budu trudili, ipak, eto nesklada, problema, nerazumevanja.


  • Su / Ve

SUNCE – konjukcija – VENERA

U ovom kontaktu VENERA je ta koja preteruje, doprinosi uživanju, prepustenosti ljubavnim stvarima i svemu bez mere. Naklonjenost luksuzu, zainteresovanost za zabave. SUNCE ima želju koja se razlikuje od patnerovih. VENERA, u ovom odnosu je nesposobnija da se suoči sa ozbiljnim stvarima u životu. Ugodan par koji ima želju da im bude lepo!


SUNCE –trigon / sekstil - Venera

U najgorim okolnostima neće biti nenaklonosti. Inače biće prisutna popustljivost, razumevanje, dopunjavanje na ljubavnom ili materijalnom planu, umetnosti. SUNCE će  uspeti da izmami naklonost partnera jer će  uspeti da ga probudi, dok VENERA vidi u partneru vrednost ulaganja. Postoji visok stepen sklada, omiljenosti pa će  izgledati kao da su stvoreni jedno za drugo. Predpostavlja se dobra materijalna situacija, lakoća u životu, puno poklona, sastanaka i ljubavnih poruka. Kod osoba istog pola ovo je lepo prijateljstvo ili saradnja. ! AKO SE OVDE NISTE NAŠLI ONDA SE PREISPITAJTE!

SUNCE – kvadrat - VENERA

Ako ste razdvojeni, zar nije dovoljan razlog da probate jos jednom? Nekako lošija varijanta vašeg odnosa bi bila: SUNCE neće uspeti da izmami partnerovu naklonost, radi u svoju korist, možda mu je povredjen ponos, ranjena osećanja, ali on je taj koji može biti diktator pa i egoista. VENERA, može biti jako koristoljubiva ili nesposobna da se suoči sa ozbiljnim. S druge strane, evo i potvrde o nekontrolisanom nagonu za ljubavlju, za nesklad u mnogim poljima, nepotrebnim troškovima - ipak, veza koja kompromituje.


SUNCE –opozicija – VENERA

U ovom kontaktu VENERA je ta koja preteruje, doprinosi uživanju, prepustenosti ljubavnim stvarima i svemu bez mere. Naklonjenost luksuzu, zainteresovanost za zabave. SUNCE ima želju koja se razlikuje od patnerovih. VENERA, u ovom odnosu je nesposobnija da se suoči sa ozbiljnim stvarima u životu. Ugodan par koji ima želju da im bude lepo!


SUNCE – inkonjukcija - VENERA

Kontakt koji će  doneti probleme, jer će  u odnosu stalno nešto tinjati i nagrizati partnerstvo. Možda ljubomora, zavist. Ali SUNCE je ta koja će nagoniti partnera i biti podstrekač



  • Su / Ma

SUNCE - konjukcija – MARS

Ovde može doći do suparnistva i povreda. MARS je vredan, pun elana i volje, ali svadljiv, lako plane i još lakše se odljuti, ali neće ustuknuti


SUNCE – trigon/sekstil - MARS

Ovde zajedništvo može biti plodno, jer postoji konstruktivna saradnja medju vama. Čak i suparništvo treba smatrati  prijateljstvom, jer ste dobar par za timski rad. MARS neka je taj koji sprovodi ono što je osmislio partner, pa su moguće mnoge zajedničke takmičarske manifestacije. Biće tu puno rada i borbe. Sklonost avanturama i mogućnost da zajedno postignu sve što naume. Odnos će  biti skladniji kada je MARS muški, a SUNCE žensko. A nagon za seksom? Da, postoji.


SUNCE – kvadrat/opozicija - MARS

E biće ovde sukoba, borbe za prevlast, pa čak možda i nasilje! Ova veza je vulkan pred erupciju. Odnos će  biti opterećen razdražljivošću i sklonosti da se raspravlja sa najmanjim povodom do ocigledne netrpeljivosti. Biće stalno prisutna težnja da se povredi onaj drugi. MARS je vrlo neugodan, sklon nasilju, impulsivnim reakcijama, preteranom riziku - pravi probleme.


SUNCE – inkonjukcija – MARS

Postoji konflikt i prisutna je tenzija u svemu čega se latite u vezi. SUNCE, nije sigurno u sebe, pa sve to kompenzuje nadmenim i arogantnim ponašanjem. Stvari će  krenuti na bolje onog trenutka kada budete ispoljili pouzdanost.


  • Su / Ju

SUNCE – konjukcija – JUPITER

Srećna i uspešna saradnja. Veza će  biti nešto dinamičnija, sklonost luksuzu, hvalisavosti i sa željom da se dokaže. Usredsredite se i iskoristite mogućnosti! Pomozite jedno drugom u obostranu korist.
 

SUNCE – trigon/sekstil- JUPITER

JUPITER kao autoritet može doneti sve dobro partneru: unapredjenje, poboljsati njegov finansijski položaj i uvećati blagostanje. Vrlo plodan brak jer ste spoj poštenja, poverenja, uspeha i sreće u životu. Srecan ishod na kraju, ukoliko budete imali problema. Pomoć u svakom pogledu.


SUNCE – kvadrat/opozicija- JUPITER

JUPITER radi sebi u prilog, primenjujući laskanje u cilju obmane partnera ili će  SUNCE preterano verovati. Nedostatak volje i vere jedne od strana. Aspekt nepostenja i želje da se prečicom stigne do svog cilja. Neispunjavanje obećanja, neodgovornosti, loše procene mogućnosti, pa i velike greške. Nemarnost, sukob sa zakonom. Ugrožavanje reputacije... Neko će  nekog da prevede "žednog preko vode" ili uvesti u preterane troškove.


SUNCE – inkonjukcija – JUPITER

Zavisnost ili neko preterivanje, preuzimanje previše odgovornosti i poslova. Partneri ne prepoznaju dobre namere drugog. Ključ je umerenost u svemu što čine.



  • Su / Sa

SUNCE – konjukcija SATURN

Ova veza će  težiti da bude dugotrajna. SUNCE će nositi partnerovo breme i biće u iskušenju svog strpljenja. SATURN nikada neće krenuti u akciju dok se potpuno ne uveri u ispravnost iste. Svaki put kada propadne neka akcija SATURN će  odmah okriviti partnera, koji će  inače sputavati partnera. SATURN je taj koji će da nagoni partnera da bude svestan odgovornosti, da kroz partnerstvo nauči najveću lekciju zajedništva. Generalno, SATURN JE kočeći. SUNCE mora da odabere: ili da ga prihvati kao pouzdani oslonac, čvrstu ruku ili kao kamen oko vrata - pa da ga odbaci, jer inace teško da će  doći do nekog značajnog uspeha. SATURN uči partnera strpljenju i praktičnosti, ispunjenju obaveza. Nema dangube i uživanja kod njega
Karmički dug je naplaćen kada SUNCE nauči lekcije koje mu diktira SATURN, a toliko će  i trajati zajedništvo.



SUNCE – trigon / sekstil- SATURN

SUNCE može da obezbedi toplinu i ulije sigurnost za kojom vapi SATURN. A SATURN svojim osećajem dužnosti doprinosi vrsti kontrole nad prenaglasenim sklonostima ekstravagancije partnera. Prisutna je obostrana rešenost u pogledu ispunjavanja svojih obaveza tako da se može očekivati dugotrajna i postojana veza. Inace, SATURN može da igra ulogu mučenika govoreći kako čini plemenito delo - pustite ga neka priča - uostalom to mu je i dužnost.


SUNCE – opozicija  – SATURN

SATURN može prouzrokovati velike prepreke, jer ima pesimisticki stav, suviše oprezan, nedostatak radosti, pomalo surovost. A SUNCE će  se osećati jako uskraćeno i pomalo izigrano. Ako još SATURN nastavi sa kritikama, partner će  morati da preduzme mere zaštite jer ima potrebu za samoizražavanjem - treba raskinuti vezu. Ukratno los spoj koji daje dosadnu frustraciju.


SUNCE – kvadrat – SATURN

Ovde će  biti propuštene silne prilike. Biće tu jako teških problema, jer je SATURN opterećen opstruktivnom taktikom, preteranom obazrivošću i partneru uliva strah. SATURN će  konstantno kvariti prilike partneru i dojadiće partneru, a da nece ni biti svestan, da ih je imao.SUNCE treba da pobegne sto dalje od jnega, osim ako ovo nije roditeljski kontakt.

SUNCE – inkonjukcija- SATURN

SUNCE, moglo bi vam se desiti da ugrozite sopstveno zdravlje time što ćete pored toga što obavljate svoje zadatke dozvoliti da vas i partner istovremeno iskorišćava. SUNCE će imati problema u odnosima sa partnerom, sledi pad koji može biti uzrokovan prenaglasenim osećajem sopstvenih vrednosti. A SATURN ako želi da se nametne (što će biti jako teško), treba da nauči da se opusti i bude prijemčiviji.



  • Su / Ur

SUNCE – trigon/sekstil – URAN

Oba partnera su spremna da popuste i prihvate razlike koje ih karakterišu. URAN je spreman da ne ignoriše i ne prisiljava partnera i time mu ne povredjuje ponos. Brak je moguć.

SUNCE – kvadrat/opozicija – URAN

Partneri se moraju kloniti svadja jer svaka preti da okonća odnos. Eksplozivne situacije će  biti večito na pomolu jer nekim pojavama pridaju mnogo veću važnost nego što je ima. Obično ovaj spoj se naziva "naelektrisana kombinacija". URAN je samovoljan, tvrdoglav, inadžija. Ali u ovoj vezi on dominira. Pre ili kasnije sam sebe saplete i pokvari sve - zato što ne ume da saradjuje. Razvod.

SUNCE – konjukcija - URAN

Dosta nepredvidiv razvoj veze jer URAN naginje izazovima, ima veliku potrebu za ličnom slobodom, a to može napraviti haos u zajednickom životu. Neće trpeti partnerov uticaj i uvek će  voleti da dela samostalno. Na poslovnom planu prepuno iznenadnih prepreka za ostvarenje planova. Veza će  dobro funkcionisati kada jedno drugom pruže obilje slobode. Brak? Razmislite !

SUNCE –inkonjukcija- URAN

Ne trudite se uzalud!  URAN može da stvori probleme jer postoji tenzija koja se ogleda u potrebi da se dokaže pred partnerom ili kroz brak, zato je stalno u ofanzivi. Problem je u tome što naglašava svoju potrebu da bude iznad, umesto to da čini posredno.



  • Su / Ne

SUNCE – trigon/sekstil - NEPTUN

NEPTUN će  stimulisati partnerovu maštu i biti izvor profinjenih osećanja, opčinjenosti, vezanosti na emotivnom planu. A ako postoje istovetni ideali može se očekivati velika dobrobit.


SUNCE – kvadrat /opozicija - NEPTUN  

Nečije namere su nejasne, prisutan je osećaj nelagodnosti pa i nepoverenje. SUNCE nikada neće znati na čemu je sa partnerom, pa će čak i sumnjati u vrednosti. Dok će  NEPTUN osetiti nervnu napetost jer će  misliti da je partner previše zahtevan i osećaće se neprijatno. Kontakt nesporazuma. Ustvari oboje moraju učiniti napor, da razumeju i drugog i zauzdaju sebe; NEPTUN što meša maštu i stvarnost, a SUNCE što preteruje. NEPTUN je prevarant, zataškava stvari i zlopotrebljava poverenje i špekuliše.


SUNCE – konjukcija – NEPTUN

  Ovde može doći do prijatne veze, ali i do prefinjenog uticaja. Zato SUNCE ipak neka dobro kontroliše partnera. NEPTUN baš nije taj koji voli obaveze i šeme, pa ako oseti da će  biti privezan pribeci će  taktici izbegavanja, koje SUNCE neće razumeti. Kontakt koji može dati dobro drugarstvo.


SUNCE – inkonjukcija - NEPTUN

Požrtvovano SUNCE upravo tom energijom privlači partnera, jer mu je zbog nekog svojstva potrebno. Interesantno je to da će  neko reći da je bio iskorišćen. U životu, se mora naučiti da se kaže NE, jer pomoć drugima ima smisla sve dok to nije na uštrb svog zdravlja.


  • Su / Pl


SUNCE – trigon /sekstil - PLUTON

PLUTON će  se nametnuti i teško će  ga SUNCE izbeći. Biće tu i borbe za prevlast, ali neminovno da se iz nečije štete izvuče korist. PLUTON je vodja sposoban da prebrodi sve krize. Od njega se očekuje odgovornost u ovoj vezi.


SUNCE – kvadrat / opozicija – PLUTON

Ovde postoji neizbežan sukob, neki ukorenjeni nedostatak koji vodi u nesklad. Model suparništva i borbe za vlast i prevlast. Koristeći slabe tačke PLUTON će  težiti da podkopa partnera i blokira ga, biće nemoćan da se odupre i SUNCE će  priznati poraz. Ništa lepo: arogancija, neumerenost, nasilje. Ono što je dobro je što će  SUNCE otići toliko daleko da će  konačno osvestiti i pobediti svoje slabosti ili će  priznati poraz. Bliska saradnja je isključena. PLUTON lako može naneti neko zlo partneru.


SUNCE – konjukcija -  PLITON

PLUTON će  da se nameće i da ima prevelike želje, netolerantan. Borba protiv nepravde ili za vlast. Precenjivanje i fanatizam. Ovde lebdi životna opasnost za SUNCE zbog svega toga. Moguć rastanak zbog više sile.


SUNCE – inkonjukcija – PLUTON

Ovaj aspekt može da stvori probleme jer je akpekt velike opasnosti, pa i pitanje života ili smrti. Prestanite da se toliko nemilosrdno gonite. Morate da malo više brinete o sebi, ili će  nekome stradati zdravlje. Prisutan je snažan unutrašnji poriv za neprestanom akcijom.

Čitaoci