.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

8. svi 2012.

Koliko je jedinstvena karma, sadašnji i prošli život ?


Karma u Natalnom horoskopu


Copyright © 2021 AVK. Sva prava zadržana
Ovaj tekst je napisan kao odgovor čitaocu na pitanje o reinkarnaciji , a tiče se dileme da li osobe sa istom ili sličnom natalnom kartom imaju identičnu sliku prethodne inkarnacije.

  • Osobe rodjene tokom jednog dana imaju sasvim različite natalne karte. Najbitnije je tačno vreme rodjenja,koje odredjuje polozaj Asc. .  Dovoljno je da se vreme rodjenja razlukuje 4 minuta (pri čemu je mesto rodjenja isto ili u neposrednoj blizini) pa je Asc pomeren za 1 stepen. Samim tim se i  vrh 12 kuće (Asc u prošloj inkarnaciji) pomera.

  • Ipak,  zabluda  je tvrdnja da je horoskop svakog čoveka jedinstven. Tokom dana   širom Zemljine kugle, radjaju se bebe sa identičnim natalnim kartama. Naprimer, ako je beba rodjena u Beogradu odredjenog datuma i godine u 10:32 h, imaće identičan horoskop sa bebom rodjenom 2 sata kasnije, koja se rodila zapadno od Beograda u vremenskoj zoni -2 h. Ono što pravi razliku je mesto porekla, okruženje, porodica, stepen duhovnog razvoja.  Potencijali neke osobe koja je rodjena na podneblju pod okriljem Saturna (Srbija), nisu iste ako je ona sa identičnim horoskopom rodjena pod okriljem Jupitera ili Merkura. To se odnosi i na prošle inkarnacije. 


  • Karmička astrologija pre svega daje podatke o karmičkim opterećenjima koja su preneta u aktuelnu inkarnaciju- sadašnji život.  Daje odgovore na pitanje ZAŠTO nešto ima tendenciju da se dešava. To svakako može biti zajedničko hiljadama osoba, a da ne negira njihovu individualnost. Recimo problem u odnosu sa autoritetima, ocem (Su kvadrat Sa), osećanje tuge, emotivnog gubitka, straha (Mo u 8 kuci) i da ne nabrajam u nedogled. Osobe koje nose identična karmička opterećenja ili nagrade, nikada nemaju identične životne puteve, prem da bi se to lakonski moglo tvrditi. Razlika potiče od genetskog koda koji nose, vaspitanja, okruženja u kome žive i nivoa svesti.  Čak će i bazični  temperament osobe u velikoj meri biti pod uicajem  podneblja na kome je rodjena. Ako posmatramo osobe rodjene sa identičnim horoskopom, pri čemu je jedna rodjena u Holandiji a druga u Španiji, prva će imati melanholicno- flegmaticne crte ličnosti, dok će kod druge preovladavati kolerični temperament. Time je uveliko predisponirano njihovo ponašanje, koje direkno uslovljava stav prema zivotu i realizaciju. Ovaj obrazac se prenosi ina prošle inkarnacije.


  • Šarlatanski je tvrditi da je neko u prethodnoj inkarnaciji bio odredjena osoba za koju istorijski može da se potvrdi da je egzistirala u odredjenom vremenu. Do takvih  podataka se najpouzdanije može doći putem regresije (hipnoticke ili ne), koju vodi stručna osoba.Regresija podrazumeva posebne tehnike, koje osobu vracaju u pršlost, korak po korak. kada se dodje do burne reakcije osobe u regresiji, za pretpostaviti je da je u tom periodu, mozda trenutku svog bivstvovanja u prošlom vremenu, doživela traumatično iskustvo. Regresolog tada insistira na detaljima doživljaja i na osnovu toga može zaključiti kojeg je pola osoba bila, kojem socijalnom staležu je pripadala, na kom podneblju je živela. U nekim slučajevima se dolazi i do podataka o njenom komletnom prošlom identitetu, koji se eventualno može potvrditi kroz sačuvana dokumena ili predanja.

  •   Ako se donese odluka da se ode kod regresologa, koja je po mom mišljenju opravdana samo u slučajevima intenzivnog iracionalnog opterećenja,  treba se kloniti šarlatana, umišljenih regresologa. Znači oprez.  Tekstove na temu proslih inkarnacija, koji sadrže tvrdnje ko ste bili u prethodnom životu, treba prihvatiti kao zabavnu literaturu. U odgovorima koje može da pruži karmička astrologija, treba insistirati na tome KAKVI smo bili, a ne KO smo bili.

  • Kod veoma sličnih natalnih karata, razlika je u stepenima kojima počinju kuće i položaj brzih planeta, pre svega Meseca. Naravno da je sasvim različita karmička slika sa različitim polozajem Asc.  Čak i kod ljudi rodjenih u par dana razlike,  koje karakterise odredjena napeta konfiguracija na nebu, nepobitno je dokazano da imaju u istim periodima sličnu vrstu problema. Saturn u napetom odnosu sa Marsom u periodima kada to podržavaju direkcije i tranziti, skoro po pravilu donose nosiocima ovog aspekta nesrece različitog porekla, čak gubitak života. Nekada je to uslovljeno generacijski, te nije retkost da rodjene sa istom planetrnom konfiguracijom, vrebaju slične opasnosti.  Logično je za pretpostaviti, da su u prošloj inkarnaciji takodje imali slični životni ritam i problematiku. Ponavljam, to ne negira individualnost svakog ponaosob.

Svidja ti se tekst?    Podeli prijateljima!


Čitaoci