Pretraži ovaj blog

14. svi 2012.

Tranzitna retrogradna Venera – eho prošlosti

Retrogradna Venera u Natalnom horoskopu

Retrogradna Venera u Natalnom horoskopu

           Copyright © 2021 AVK. Sva prava zadržana
 
       Retrogradna Venera u Natalnom horoskopu, kao i u tranzitu,  uvek je obavijena velom misterije i nedokučivosti. Ako je natalna Venera u retrogradnom hodu, ako ima aspekt sa Saturnom ili se nalazi u 12 polju, intenzitet osećanja će biti snažan, a uticaj dugoročan, čak sudbonosan. Susret sa do tada nepoznatom osobom može probuditi snažan osećaj da se od ranije poznajete. Imaćete utisak kao da se ponavljaju scene iz filma kojeg se maglovito sećate. Ista osoba, dijalozi, gestikulacije, zvuci, boje, mirisi…sećanja koja vam podsvest šalje, što rado nazivamo fenomenom “već vidjeno” . Nekada neizživljena želja, nedorečena ljubav je u novom ruhu pred vama. Refleksija prošlosti, što u budućnost vodi.
   

Retrogradna Venera u tranzitu - ljubav u retro hodu


 Venera je po svojoj prirodi nosilac želje, koja teži da se materijalizuje. Retrogradna Venera nosi prefiks “KARMIČKA” , pa će normalan tok iskustva, fokusiranje pažnje okreniti ka unutra i ka prošlosti. Tokom ovog retrogradnog kretanja.

 
Venera će otvoriti svojevrstnu VREMENSKU KAPIJU, vraćajući u naš život ljude, vrednosti, resurse, za koje smo nekada bili vezani željom koja se nije realizovala. Dokaz da želja nikada ne umire. Kao prirodni vladar Bika, odnosno drugog polja i Vage, odnosno sedmog polja, refleksija Venerinih želja će se odraziti na ljubavne, bliske prijateljske odnose, materijalne resurse, vrednosne sisteme..


              Naćićemo se u okolnostima prizvanim iz prošlosti, a u naš život će uploviti ljudi za koje smo nekada bili emotivno vezani. Desiće se susreti sa ljubavnim partnerima iz prošlih života, nudeći nam mogućnost da neproživljene želje u tom periodu realizujemo. Ti susreti nemaju apriori pozitivan ili negativan prefiks. Koliko će prijatnosti  ti susreti doneti, zavisi isklučivo od natalnog horoskopa, položaja natalne Venere i njenih aspekata.


                  Ne retko u ovom periodu se vraćamo starim ljubavima, za koje smo mislili da im budućnosti nema. Zato se nemojte iznenaditi ako se kao slučajno sretnete sa “bivšim (om)” ili dobijete telefonski poziv, poruku, mejl. Ponovnu komunikaciju ćete lako uspostaviti, a žudnja da se nanovo oseti poznati dodir će se probuditi. Boravak tranzitnog Saturna u Vagi, (čiji je dispozitor Venera) će u periodu njenog retrogradnog hoda neke brakove staviti na led, a bračni partneri koji su se u prethodnom periodu uveliko distancirali ili razdvojili, poželeće da razgovaraju o  ponovnoj bračnoj budućnosti. Preplitaće se prošlost i budućnost. U ovom period sklapaće se karmički brakovi i prijateljstva.

                  Mogu se desiti potpuni ljubavni preokreti, koji se nisu dali naslutiti. Nastupiće naka vrsta “ljubavnog čistilišta”. Introspekcijom u samu suštinu onoga šta zaista želimo, preispitivaće se ljubavna veza u kojoj smo trenutno. Osećanje zbunjenosti, nesigurnosti u partnerovu ljubav, može dovesti do emotivne distanciranosti.
 
 
 Zapitaćete se gde je budućnost vašeg odnosa i vrlo verovatno je nećete sasvim jasno videti. Možda poželite da se povučete iz veze i razmotrite njene potencijale. Ne zaboravite da tokom tranzita retrogradne Venere, vaš doživljaj ljubavne veze, jeste samo refleksija sopstvenog preispitivanja na unutrašnjem nivou. Vaša emotivna senka je projektovana na partnera. Um će prirodno više biti okrenut prošllim dogadjajima i nekim prethodnim žudnjama i željama. Period kada se naslućuje kraj započetog i početak onoga što se činilo završenim.

Uticaj retrogradne Venere na sistem vrednosti i otkrivanje latentnih talenata

 
Nesvesno ćete začeprkati po sospstvenom sistemu vrednosti. Može vam se učiniti da gubite tlo pod nogama, jer ste potpuno neusaglašeni sa trenutno nametnutim standardima, društvenim vrednovanjem. Budite otvoreni da se kroz sopstveno preispitivanje nadogradite , bivajući svesni da su trendovi promenjivi, a njihova vrednost pod znakom pitanja. Zaronite u svoje najdublje resurse, osvestite sopstvene mogućnosti, talente. Pred vama je period otkrivanja “skrivenog blaga” u ambisima vaše potsvesti. Možda je u vama skriven spisateljski talenat ili ste budući sjajan muzičar, govornik, predavač,  reli vozač…Vaš estetski doživljaj će takodje pretrpeti promenu.  Pravi je trenutak za istraživanja, razmatranje mogućnosti, opcija. Za donošenje odluka sačekajte da Venera krene direktnim hodom.

         Retrogradna Venera preispituje vaš odnos prema novcu

 
 Procenite uspešnost finansijskih poteza koji su iza vas .Ako ste do sada neuspešno pokušali da naplatite svoj rad, pokušajte ponovo i uspećete. U ovom periodu se vrednosti ne sagledavaju na objektivan način. Nemojte ulaziti u nove finansijske transakcije ili velike kupovine. Vrlo je verovatno da ćete biti na gubitku zbog pogrešne procene. Ne rešavajte bitna pravna pitanja, jer ćete se zaplesti u vrzino kolo prošlosti ili će vas onemogućiti nedostatak potrebne dokumentacije, sporost administracije. Krediti podignuti u ovom periodu se teško vraćaju kao i svaka druga vrsta pozajmice. Isplanirana putovanja na nove destinacije se mogu izjaloviti. Radije se opredelite na obilazak dobro poznatih mesta na kojima ste uživali. Pročitajte već poznatu knjigu, doživećete je na sasvim drugačiji način. Preispitajte davnašnje nerealizovane ideje, jer vreme je da staro oživi.


             Ako ste pomislili da će tranzit Venere kroz znak Blizanaca doneti isklučivo zabavu, veselje i neobavezne ljubavne trenutke, razuverićete se. Venera će biti retrogradna od 15 maja do 7 juna 2012 godine. Najviše uticaja će imati na znakove Blizanaca, Vage, Vodolije, Strelca, Bika, kod osoba sa ličnim planetama u znaku Blizanaca od 7 do 24 stepena.


 
POSTANITE SVESNI DA VAŠE ŽELJE MA OD KADA  DATIRAJU,
  KREIRAJU  VAŠ ŽIVOT!

Svidja ti se tekst?  Podeli ga prijateljima !




ARHIVA TEKSTOVA

Čitaoci