>

Pretraži ovaj blog

28. lis 2012.

Venera u Vagi

Natalna Venera u Vagi


Natalna Venera u Vagi


Svet kakav poznajemo i naše bitisanje u njemu  se zasniva na evoluciji  misli,  preko želja i osećanja do  materijalizacije, kao vladar Bika i Vage .


VPotencijali Venere u znaku  i kući u natalnom horoskopu su najbolji pokazatelj ostvarivanja sklada kroz zajednistvo koje se zasniva na uspostavljanju balansa, težeći da se materijalizuje kroz formu. Kroz Veneru dosežemo lepotu,  uživanje, radost, ljubav, sklad, harmoniju. Ona je merilo sistema vrednosti koje posedujemo, od moralnih, estetskih do materijalnih.


Ulaskom u znak Vage, u periodu od 28 oktobra do 21 novembra 2012, Venera će potstaći potrebu za emotivnom bliskošću, ljubavlju  kroz zajedništvo. U njoj je potisnut osećaj sopstvenog identiteta  i individualnosti (pad Sunca i izgon Marsa u Vagi) jer se njena suština ostvaruje kroz sjedinjenje sa idealnim partnerom. U potrazi za svojom suprotnošću (polaritet Vaga- Ovan) potrudiće se da kroz negiranje sopstvene individualnosti nadje balans, koji će rezultirati potpunim skladom.  Nedostatak inicijative i svesti o sebi, nadomestiće stimulacijom od stranje partnera.


Venera u Vagi se može osetiti potpuno ispunjeno jedino  u ostvarivanju harmonije izmedju Ja i  Ti, objedinjujući ih u Mi. Ona je nosilac ideje o zajedništvu, koje se materijalizuje kroz formu, odnosno brak i realizaciju na drustvenom planu  (egzaltacija Saturna u Vagi). Kada je sama, kada ne deli ljubav, ushićenost, radost življenja, kada se niko ne divi njenoj lepoti, oseća se frustrirano.


Venera u Vagi je kao ogledalo u kome se reflektuju osećanja drugih. Prepoznaje ih sa lakoćom,  bivajući poželjna kao partner. Obiluje šarmom, lepotom, gracioznošću, potrebom da daje i pruža ljubav.  Zapažena je i omiljena u javnosti. Lako skreće pažnju na sebe i animira partnera, čime nadomešćuje nedostatak inicijative i odlučnosti. Prefinjena je, elegantna, odmerena, poseduje istančana čula i visoke estetske kriterijume. Ne zadovoljava se osrednjim ali je do odredjene mere spremna na kompromise  Prezire sukobe,  grubost, drskost, neugladjenost. Nije sklona da se lako upusti u konfrontaciju, već problem teži da reši diplomatskim putem. Ako je osećanje nezadovoljstva dugotrajno, shodno prirodi koja se raduje životu, prekida agoniju raskidom odnosa. Oko sebe stvara prijatnu atmosferu što posebno stimuliše druge da budu u njenoj blizini. Privlači veliki broj prijatelja.


Životu pristupa odmereno, balansirajući izmedju čula i racia. Potrebna joj je snažna intelektualna stimulacija, materijalno blagostanje i zadovoljenje estetskih kriterijuma. Ako pronadje odgovarajućeg partnera, rado ulazi u brak. Često ima više bračnih ponuda, pa se posle dužeg razmišljanja i procenjivanja odlučuje za idealnog partnera.


Njena pojavnost koja je bitan deo lične ekspresije  je često dovedena do perfekcije. Za to joj je potrebna dobra materijalna podrška, koju može sama da obezbedi. Neretko i od bračnog partnera očekuje da joj pružii potreban luksuz. Lepe je gradje sa skladno izraženim ženskim atributima. Šarm i lepotu ističe sofisticiranim stilom oblačenja.


Talente koje poseduje može sa lakoćom predstaviti javnosti. Poseduje istančan osećaj za simetriju, boju,  prefinjen sluh. Odličan organizator javnih nastupa, umetničkih izložbi.


Ako je Venera u aspektu sa Merkurom, krasi je gracioznost pokreta, kreativnost u komunikaciji, govornički dar. Može se baviti manekenstvom, kreirati garderobu, nakit, baviti se osmišljavanjem  stila javnih ličnosti. Talentovana za ples, balet, glumu. Nadahnuta za bavljenje reklamom, prezentacijama. Intelekt, govornički dar i dobar osećaj za pravdu je mogu afirmisati na polju pravosudja. Kreativnost u izražavanju može pokazati kroz pisanje.Venera u Vagi nosi sjajne potencijale za bavljenje poslovima vezanim za žensku lepotu, u salonima za ulepsavanje, trgovinom kozmetike, nakitom, ženskom garderobom.


Tranzitna Venera u Vagi

  • Tokom tranzita Venere kroz znak Vage, mnogi ljubavni parovi će osetiti poriv da ozvaniče vezu veridbom ili venčanjem (nepovoljno do druge polovine novembra). Ženski deo populacije će se prepustiti čarima šopinga i ulepšavanja, dok će muškarci sa većom pažnjom i nežnošću tretirati svoje partnerke. Društveni život će biti u usponu. Umetnička dešavanja će biti u centru pažnje.




  • Od 28 do 31 oktobra, s početka ulaska u znak Vage, Venera će graditi sekstil sa Merkurom i inkonjukciju sa Neptunom. Iskrenost partnerskih odnosa u braku može biti pod znakom pitanja. Postoji tendencija vanbračnih ljubavnih izleta. Ljubavne veze koje se tada započnu, imaće romaničnu notu i karakter tajnosti. Informacije koje u ovom periodu čujete, ne prihvatajte zdravo za gotovo. Posebno će biti izraženo kod kardinalnih znakova, umereno kod fiksnih. Ako planirate putovanje sa ljubavnim ili bračnim partnerom, mogu vas sačekatii neprijatne okolnosti koje mogu uzdrmati vaš odnos (Blizanci, Strelćevi, Lavovi).



  • Od 1 do 3 novembra, Venera će biti u opoziciji sa Uranom, što će bračne i ljubavne veze dovesti do iznenadnih turbulencija. Biće poremećen sklad kome Venera pirodno stremi.  Nastaće kratkotrajno zasićenje u odnosu, mogućnost sukoba,  raskida zbog samovolje i nepredvidivosti jednog od patnera. Izazov kroz flert. (Ovnovi, Vage, Blizanci, Strelčevi)



  • Tokom kvadrata Venere sa Plutonom (prva nedelja novembra) ljubav može prerasti u svoju suprotnost. Strah od emotivnog odbacivanja, nesposobnost tolerancije i spremosti na kompromis može dovesti do dramatičnih ljubavnih preokreta. Krutost i isključivost, uslovljavanje u ljubavi vezano za materijalne vrednosti (kardinalni i fiksni znakovi).



  • Venera trigon Jupiter (druga nedelja novembra) će probuditi hedonističku prirodu, razbuktati ljubav, potstaći kreativnost, potrebu za putovanjima. Kontakti sa inostranstvom, putovanja, trgovina, kreativni poslovi će doneti odličnu materijalnu satisfakciju. Ovaj period karakteriše neumerenost u svemu. Disciplinujte se u ishrani, jer je porast telesne težine izvestan.

ARHIVA TEKSTOVA

Tekstovi o Veneri u horoskopu



Venera jezdi mističnim Škorpionom, kao Dezdemona u zagrljaj tamnoputog Otela. Njenu kontraverznu prirodu možemo naslutiti kroz bolan vapaj Brabancia (Dezdemonin otac), koji za sudbinu ćerke...
 
 

Pomalo stidljiva, nesigurna, jer napušta znak Raka u kome je bila ušuškana toplinom svog doma i porodice, zakoračiće pažljivo u Apolonov hram. Zbaciće sa sebe ljušturu kojom se štitila od...


Dobila sam pitanje od čitateljke sa fejsa, a sta to Venera u Raku može konkretno doneti? U tekstu koji sam objavila na blogu, Venera uRaku od 07.08. do 06.09. 2012, a koji je pisan u obliku...


Venera u Raku kao imaginarna devojka     Kao dopunu ovom tekstu, ročitajte  Venera u Raku - šta realno donosi u naš život?   Baš je bio naporan tempo u poslenjih nekoliko meseci...

  Venera u znaku Blizanaca 2012 (03.04 do 07.08.)

Venera će u znaku Blizanaca  boraviti neuobičajeno dugo, od 3 aprila do 7 avgusta. U ovom periodu Venera će  doneti leprsavost, intelektualno- emotivnu radoznalost, sposobnost...

             Ako ste pomislili da će tranzit Venere kroz znak Blizanaca doneti isklučivo zabavu, veselje i neobavezne ljubavne trenutke, razuverićete se. Venera će biti retrogradna od 15...

 Putena Venera u Biku - 2012

Venera će 4 marta ući u znak Bika i tu boraviti do 3 aprila. I dok tranzitom kroz znak Ovna u jalovoj težnji da ublaži polaritete, intenzivira strasti na nivou borbe polova, njena...

              Ona je nebeska iskra. Lični magnetizam,  ikona stila, neponovljiva i da hoce suprotno. Čista ljubav bez predrasuda i roka trajanja. Beskonačno slobodna jer granica je nebo...


Čitaoci