16. ožu 2011.

Tranziti koji donose ljubav ili je ruše

                                       

 Tranziti koji donose ljubav


        Na osnovu natalnog horoskopa se sa velikom sigurnošću mogu videti predispozicije za ljubav.  O tome sam pisala u tekstu  Ljubav i brak u horoskopu . Još po nešto o tranzitima koji uvode u brak u tekstu Tranziti koji donose brak.


Obzirom da se u njemu vidi kvalitet i broj predbračnih veza, logično je pitanje kada ce do njih doći. Kompletne astrološke predikcije bi zahevale analizu primarnih i  sekundarnih progresija (direkcija), Solarnog horoskopa, Lunarnog horoskopa i  tranzita. Ovoga puta tema će biti tranziti koji donose ljubav.

       Tranzit  (prolazak)  sporih planeta -  Jupitera i Saturna,  preko Asc,  uglova horoskopa natusa, kroz 5 kuću, kroz znak Lava,  kroz 9 i 11 kuću, aspekti sa Venerom, Marsom, Suncem, planetom u 5 kući i vladarima 5 , 9 i 11 kuće otvaraju mogućnost za ulazak u emotivnu vezu. Osim tranzita  Jupitera ili Saturna,  Uran,  Neptun i Pluton u odredjenim položajima mogu aktivirati ljubavne dogadjaje. Naravno u zavisnosti od natalnog horoskopa, koje kuće su vladari, kakve aspekte prave, naročito sa Venerom, mogu probuditi ljubav.

        Peta kuća je kuća ljubavi, a analogni znak je Lav, vladar Sunce. Prva kuća ljubavnog partnera je natusova 5 kuća, a ljubav partnera je prikazana natusovom  9-om kućom (jer je peta od pete). To su derivatne- izvedene kuće, o kojima sam pisala. To bi dalo na značaju tranzitu sporih planeta kroz 9 kuću, vezano za ulazak u ljubavnu vezu. 

Kako je bracni partner odredjen sedmom kućom, način na koji pruža emocije se posmatra kroz 11 kuću, njenog vladara, planete pozicionirane u njoj (peta od sedme kuće=11 kuća)

      U ženskom horoskopu ideal muškarca signifikuje Mars, a u muškom, idealna partnerka je predstavljena Venerom. Sumirano, najbitniji su aspekti sa Asc, Venerom, Marsom , vladarom 5 kuće i tranzit kroz nju.
     Broj bitnih ljubavnih veza je određen brojem aspekata planete u 5 kući i njenim vladarom. Kvalitet veza je određen aspektima koje te planete grade. 
Aspekti Jupitera donose vezu sa novim partnerom. Natus ga tada upoznaje ili tada postaje svestan svojih osećanja koja do tada nisu bila ljubavna. Saturn u aspektima je sklon da obnovi staru ljubav ili donese novog, znatno starijeg partnera.

       Od aspekata, naznačajnija je konjukcija, a zatim  ostali. Potpuno je individualno koja će vrsta aspekta probuditi ljubav i ulazak u vezu. Ako osoba u natalnom horoskopu ima Veneru, Mars ili vladara 5 kuće u kvadratu sa sporim planetama, može očekivati da upravo kvadrat te planete, Jupitera  i  Saturna  na navedene planete otvori put za ulazak u ljubavnu vezu. Ako su Venera u muškom horoskopu i Mars u ženskom horoskopu  u trigonu ili sekstilu sa sporim planetama, takav aspet od strane te planete,  Jupitera ili Saturna će je uvesti u nove ljubavne vode. 

Saturn je egzaltiran u znaku Vage, odnosno sedmom polju. Kako brak podrazumeva uredjenost i odgovornost medju partnerima, Saturn kao nosilac tih osobina ima značajnu ulogu u tranzitu. Jupiter kao prirodni vladar 9 polja (peto od petog), će aktivirati otvorenost za primanje ljubavi.

     

           Tranziti koji dovode do krize i raskida veze


       Ako je osoba već u vezi, probleme i preispitivanje oba partnera, može doneti konjukcija ili kvadrat Saturna na vladara 5 kuće, planetu u njoj ili na Veneru i Mars. To ne mora nužno doneti prekid veze. Ako je ona suštinski kvalitetna, što se vidi kroz sinastriju, kriza će biti prolazna. U suprotnom, dolazi do razilaženja.

       Uran u egzaktnom aspektu sa Venerom ,Marsom, vladarom 5 kuće, donose veliki poriv za slobodom jednog od partnera, pa veza ima malo verovatnoće da se održi. Konjukcija i kvadrat su naročito pogubni. A često i trigon izazove sličnu reakciju. Uran u konjukciji sa Venerom donosi i mogućnost naglog, intenzivnog zaljubljivanja, ali ne i  trajnost veze.

       Neptun u napetim aspektima donosi međusobno nerazumevanje partnera i mogućnost neverstva jednog od njh. Donosi razočarenje, ali ne uvek i prekid. Ako natus nije u vezi, pod uticajem Neptuna može nastati nova romantična ljubav sa partnerom koji ima umetničkih sklonosti.

      Pluton svojom rušilačkom energijom u konjukciji sa planetama ljubavi, potpuno urušava ljubav ili zahteva potpunu redefiniciju veze. Da bi se veza održala, neophodna je postaviti je na ptpuno nove osnove.


Svidja ti se tekst ?   Podeli ga prijateljima!

 

 


ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci