14. tra 2011.

Vladar dvanaeste kuce - podsvest, psiha tajne..

DVANAESTA KUĆA 
Dvanaesta kuca predstavlja podsvest, najskrivenie mracane kutove nesvesnog, nedokucivih svesnom delu licnosti. U njoj se kriju sva praiskustva duse kroz niz prethodnih inkarnacija.  Polje tisine, tajne, misticnog, nevidljivog, neopipljivog, najdublje tame u kojoj se planetarne energije ispoljavaju kroz čista osecanja , bez mogucnosti da se njima upravlja. Polje nematerijalnog, najdublje duhovnosti, najvisih nivoa svesti, veze sa Bozanskim, sa Stvoriteljem..Osa na granici 12 kuce i Asc, mesto prelaska iz tame u svetlost, mesto trenutka rodjenja, prvog udaha novoreodjenceta ,  trenutak zaborava i pocetak novog zivota. Kroz tananu resetku sto filtrira informacije  iz nesvesnog , manifestuje se  iracionalno bice, imaginacija., duhovnost.  Intuitivni bljeskovi,  snovi, osecaj vec vidjenog, samo su delovi mozaika okeanskih dubina Neptunovskih koji se probijaju na svetlost dana. Mesto najvece prikrivene snage i strahova, inhibicija, ogranicenja.. Mesto na koje potiskujemo sve sto zelimo da prikrijemo, šteta koju nanosimo sebi, opasnost od tajnih  neptijatelja. Osecanje milosrdja, nesebicnosti, altruizma.

VLADAR DVANAESTE U PRVOJ KUĆI    Izrazena sposobnost introspekcije, prepoznavanja sustine svog bica. Nesvesna teznja da se kroz najdublje osecajno bice realno ostvari i usaglasi sa sopstvenom sustinom. Odlikuje se visokim stepenom imaginacije, duhovnoscu, lakocom prepoznavanja iracionalnog. Tajanstven i nedokuciv drugima. Covek sa velom tajne koju nesvesno sobom nosi. Moguc osecaj nemira, koji tezi da ublazi  opijatima. Pre svega se intuitivno izrazava

VLADAR DVANAESTE U DRUGOJ KUĆI   Haotisnost, tajnovitost i nematerijalnost, preneti u kucu cisto materijalnih vrednosti, moze biti uzaludan posao. Tesko pronalazi nacine da zaradi, nema svest o manipulaciji sa novcem. Ako se insistira na materijalnim vrednostima, moze ih sticati na tajni, javnosti nepoznat, mozda  drustveno neprihvatljiv nacin. Novac kroz zatvorene institucije, bolnice, vojne ustanove. A ako je na dovoljno visokom duševnom evolucijskom nivou, uspece da sopstveni sistem vrednosti uskladi sa sustinom svog bica.

VLADAR DVANAESTE U TREĆOJ KUĆI   Kako da tajna ostane tajna ako se javno izgovori ? Da li na suptilan ili banalan nacin, tajna postaje javna. Potreba da se sve tajno verbalno ili pismeno saopsti. Imaginacija, velom tajne obavijena emocija, dobija oblik kroz pisanu rec. Mastar na javi.  Veliki broj poznatih pisaca ima ovakav polozaj vladara. Iracionalni izvor strahova, opterecenja, najdubljih osecanja koja se reflektuju na svakodnevni zivot, osoba moze lako dokuciti.  Kod sebe i drugih.  Odlicna pozicija kod psihoanaliticara, psihijatara, psihologa.

VLADAR DVANAESTE U ČETVRTOJ KUĆI     Nesvesna osecanja u fuziji sa svesnom osecajnom prirodom. Izuzetna moc prepoznavanja sustine svoga bica, imaginacije.Moze doneti psihicku nestabilnost.  Potreba da se pronadje osamljeni kutak u svom domu,da se regenerise i napuni baterije. Otkrivanje tajne o jednom od roditelja, o svom poreklu. Karmicka obaveza da se bdi nad njim. Haoticnost u domu u kojoj se dobro snalazi. Na odredjeni nacin, dom je ogledalo njegove podsvesti. Zelja da se dom zasnuje negde daleko.

VLADAR DVANAESTE U PETOJ KUĆI   Sklon je idealizaciji u ljubavi. Nesvesno, projektuje savrsen imaginarni lik na voljeno bice. Kada postane svestan realnosti, najcesce slede razocarenja. Potreba da se nedokucivost i tajna upletu u ljubav, pa otud sklonost tajnim vezama ili partnerima koji su nedostizni. Sopstvena deca se mogu igubiti, zalutati ili ce ocoba gajiti usvojeno dete.. Kreativnost je posebno nadahnuta duhovnoscu, mastom.Veliki broj umetnika ima ovaj polozaj.

VLADAR DVANAESTE U ŠESTOJ KUĆI   Nama jasnu ideju cime bi se bavio. Lutanje u pronalazenju odgovarajuceg posla. Obicno obavlja posao  koji mu nije pozeljan. Nejasni zdravstveni problemi, pogresno postavljene dijagnoze. Sklonost da se nemir ublazava lekovima za smirenje. Pokusaj da se potpuni haos dvanaestog polja, dovede u red setog polja, cesto dovode do psiholoskih oboljenja, napetosti, strahova, fobija. Nezadovoljstvo zbog tajni bracnog partnera.

VLADAR DVANAESTE U SEDMOJ KUĆI   Traganje za pronalazenjem licnog integriteta, zbog osecaja neupotpunjenosti. Potraga za svojom sustinom kroz integraciju sa bracnim partnerom. Iracionalna vezanost u braku do simbioze. Projekcija imaginarnog lika na bracnog partnera, pa su moguca razocarenja, od gubitka idealne slike do bukvalnog gubitka partnera. Razlozi ostaju u domenu tajne. Tajni neprijatelji postaju vidljivi, javni. Osoba poseduje harizmu, posebno za medije.


VLADAR DVANAESTE U OSMOJ KUĆI  Spoj kolektivnog i individualno nesvesnog. Bogat duhovni zivot. Sposobnost zaranjanja u najdublje tajne postojanja, transformacije, same smrti. Prepoznavanje nematerijalne prirode covekove, kroz gubitak i prividni kraj. Astralna projekcija, odvajanje duse od tela. Sklonost bavljenja okultnim, pristupanje tajnim drustvima i organizacijama. Proteziranje od opasnih militantnih organizacija. Smrtna opasnost od tajnih neprijatelja.  Nejasnoce, obmane, vezane za  ostvarivanja nasledja. Seksualnost nije sasvim oscvescena.

VLADAR DVANAESTE U DEVETOJ KUĆI,   Pronalazenje misije sopstvenog postojanja. Izrazena spiritualnost, teznja da se ostvari kroz duhovna ili religiozna iskustva. Moze doci do drugima nedokucivih spoznaja, intuitivno ili  izucavajuci  ezoteriju, astrologiju.  Izrazen altruizam, odsustvo osecaja za materijalno.  Potrebno je sacuvati osecaj za realnost. Nemiran duh, teznja za putovanjima na daleka, izolovana mesta.


VLADAR DVANAESTE U DESETOJ KUĆI,  Milosrdje se ispoljava javno kroz profesiju.  Drustveni status i karijeru gradi kroz bavljenje poslom koji je vezan za negu, brigu o drugima, nemocnima, otudjenima.  Kroz zatvorene institucije kao sto su manastiri, bolnice, psihijatrijske klinike, domovi za nezbrinutu decu, domove staraca, zatvore. Imaginacija moze postati licni pecat po kome je osoba prepoznatljiva. Spoj vizija i umetnickog talenta. Nije retko bavljenje filmom, najcesce kroz reziju. Takodje fotografijom, baletom. Izaziva medijsku paznju. Otkrivanje tajni i njigovo javno prezentovanje, istrazivacko novinarstvo, detektivski posao, spiuniranje..  Tajni neprijatelji su snazni i bivaju obelodanjeni.


VLADAR DVANAESTE U JEDANAESTOJ KUĆI, Osoba sa izrazenom intuicijom, mastom, senzibilnoscu i altruizmom. Odlikuje je  boemski duh.  Identifikacija sa prijateljima je jaka i medju njima moze postojati telepatska veza. Oprez, jer naivno veruje drugima a prijatelji mogu biti lazni.  Nema jasno vidjenje planova za u  buducnost.  Odnosi s drugima su dramatični i neočekivanost novog početka može poremetiti svakodnvnicu.. Razbijanje ideala moze doprineti svesti o nepoznavanju samog sebe.

VLADAR DVANAESTE U DVANAESTOJ KUĆI,   Usamljenik po sopstvenom izboru.  Intuitivna osoba koja treba da postane svesna svojih prikrivenih potencijala i snage. Cesto, zbog nerazjašnjenih unutršnjih pitanja koje osoba ima ,nemogucnosti da ih razume i dokuči,  najveci je neprijatelj sama sebi. Preterano osamljivanje i beg od stvarnosti, moze je potpuno drustveno izolovati i izbaciti iz koloseka realnosti.
ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci