14. tra 2011.

Vladar jedanaeste kuce - Prijatelji, nadanja JEDANAESTA KUĆA
Jedanaesta kuca  se odnosi na drustvene relacije,  prijatelje, ljubav koju osoba prima, dalekosezne zivotne planove. Odise Uranijanskom prirodom i od coveka zahteva otvorenost prema nepredvidivim okolnostima kojima je okruzen i spremnost da se nesebicno emotivno daje, jer kroz energiju ovog polja on prima ljubav drugih, ljubav bracnog partnera.. Polje najvece slobode, dobre srece, ispunjenja nada., simpatija koje sticemo ali i iskusenja. Polozaj vladara kuce ce pokazati gde moze da ispolji najvisi nivo slobode i inovacija. Takodje, da li ce i koliko uspeti da se ostvari kao individua u okviru grupe i drustva uopste, . Pripadnost manjim ili vecim organizcijama, osecanje humanosti, humanitarne akcije i sve aktivnosti u kojima se nesebicno daje. Ukazuje na moguce pastorke, usvojenu decu, novac koji se ostvaruje od karijere i po prestanku radnog veka- penziju

VLADAR JEDANAESTE U PRVOJ KUĆI   Covek raspolaze visokim  stepenom slobodne volje i u sustini je veliki individualac. Vrlo su mu jasni ciljevi kojima stremi, ostvaruje ih hrabro kroz licno zalaganje.  Vodja koji se izdvaja iz grupe. Sposoban da donosi sudbinske odluke, nekada revolucionar cijim odlukama je podredjena sudbina pojedinca. . Druzeljubiv je i prijatelji imaju veliku ulogu u njegovom zivotu uticuci na formiranje njegove licnosti. Ipak,zbog  nepredvidivosti prirodnog vladara 11 kuce- Urana, treba imati oprez u oslanjanju na prijateljsku pomoc, jer se moze pokazati kao nepouzdana. Materijalna dobit od posla i penzije u velikim varijacijama , kao i sam zivot koji je nepredvidiv..

VLADAR JEDANAESTE U DRUGOJ KUĆI   Ostvaruje materijalnu dobit kroz ucesce u velikim organizacijama drustvenog karaktera, humanitarnim, religioznim, socijalnim ustanovama. Kroz ucesce u revolucionarnim drustvenim promenama. Svaka vrsta zarade nosi dozu rizika i nesigurnosti. Mogucnost materijalnog sloma. Ostvarivanje zarade u saradnji sa prijateljima. Ne treba pozajmljivati novac od prijatelja, jer moze negativno uticati na njihov odnos. Prijateljsko okruzenje ima veliki uticaj na sistem svih vrednosti , od materijalnih do moralnih. Samim tim odabir prijatelja je usko vezan za njegovu uspesnu realizaciju u  zauzmanju zeljene drustvene pozicije. Treba praviti pametan odabir . Osnovni cilj  ne treba svesti na materijalnu dobit, vec treba poraditi na nadgradnji licnog sistema vrednosti.

VLADAR JEDANAESTE U TREĆOJ KUĆI   Kada se ujedine ove dve kuce, kroz polozaj vladara, osoba neminovno raspolaze velikom energijom koju je potrebno na pravi nacin kanalisati. Prisutan je nemir i potreba za stalnim kretanjem, koje se moze realizovati kroz brojna putovanja ili mentalna istrazivanja. Tesko se zadrzava na jednom mestu. Sposobnost da svoje zelje, ciljeve, stremljenja iskaze kroz osmisljena putovanja, polje komunikacija u najsirem smislu reci, narocito u elektronskoj formi- internet i sl. Brzoplet na davanju izjava, koje mu mogu poremetiti zivot. Prijatelje dozivljava vrlo blisko, na nivou bratskog odnosa. Oni  se najcesce nalaze u njegovom najblizem okruzenju  ili su ostvarili bliskost jos od mladalackih dana..

VLADAR JEDANAESTE U ČETVRTOJ KUĆI Interesovanja i ciljevi su orjentisani prema porodici, posedu, nekretninama, drzavi.  Ako vladar jedanaeste kuce ima napete aspekte, nesigurnost  nagle promene, slom,  na svim navedenim poljima. Roditelj suprotnog pola mu pomaze u ostvarivanju ciljeva kroz sopstvenu drustvenu poziciju.  Bavljenje  drzavnim poslovima dostize zeljeni drustveni status. Prijatelji su sastavni deo porodice, a omiljeno mesto druzenja je njegov ili njihov dom. Organizuje neku vrstu komune u kojoj vladaju prijateljsko-porodicni odnosi. Penziju ostvaruje od drzave, takodje i stambeni prostor.

VLADAR JEDANAESTE U PETOJ KUĆI   Zna sta zeli i vrlo jasno sebi postavlja ciljeve. Dobar je organizator, ima jaku zelju za drustvenom afirmacijom. Nosi u sebi dozu hedonizma i egocentricnosti. . U zavisnosti od vladara jedanaestog polja i njegovih aspekata, drustvenu satisfakciju i zadovoljstvo ostvaruje kroz uspeh dece, bavljenje sportom , kreativnim izrazavanjem kroz umetnost. Ima sposobnost dosezanja vrhunskog uspeha i moze zasijati punim sjajem. Prijateljstva se baziraju na duboko emotivnom odnosu, pa nije retkost da se ta relacija transformise u ljubavnu vezu. Uziva u provodu, slavljima, uspesan je u njihovoj oganizaciji. Dobar polozaj za vlasnika objekta za zabavu i druzenje..

VLADAR JEDANAESTE U ŠESTOJ KUĆI   Ne nedostaju mu nove ideje po pitanju  posla kojim bi se bavio.  Svoj drustveni uspon dozivljava kroz rad, red i disciplinu. Prijatelje ukljucuje u zajednicki posao ili vecinu prijateljstava stice na randnom mestu. Dobar odnos sa kolegama, ako je vladar jedanaestog polja u dobrom polozaju.. U suprotnom, sukobi na poslu, ceste promene posla,  prijatelji su osetljivog zdravlja. Unutarnja potreba da se  pomogne i brine o nekom, najcesce se izkazuje kroz bavljenje humanitarnim radom, volonterskim poslom. Preferira administrativne poslove i usluzne delatnosti vezane za potrebe velikog broja ljudi (prodavnice, restorani..).

VLADAR JEDANAESTE U SEDMOJ KUĆI   Da bi zauzeo ocekivano mesto na drustvenoj lestvici, potreban mu je javni angazman. Obzirom da poseduje licnu harizmu, to mu nije tesko doseci. Angazuje se u smeru postizanja socijalne pravde, u okviru velike organizacije koja moze biti  dobrotvorna. Organizator velikih drustvenih okupljanja. Sa prijateljima lako ulazi u partnerstvo. Bracni partner je iz prijateljskog okruzenja.. Ulazak u bracne vode nagao, iz osecanja ljubavi . Konvencije su ostavljene po strani. Bracni partner moze imai ljubavnicu (ka). Realizacija ciljeva moze ici kroz brak ili preko bracnog partnera.

VLADAR JEDANAESTE U OSMOJ KUĆI  Teznje i ostvarivanje ciljeva su cesto osujeceni. Osoba nije samostalna i nema jasne ideje koje bi dovele do drustvenog prodora. Cesto je potrebna pomoc drugih. Nekada kroz materijalnu pomoc, novac bracnog partnera , bliske rodbine ili proteziranje iz politickih krugova. Frustracija dovodi u drugu krajnost. Stremljenje opasnim, drustveno neprihvatljivim  ciljevima koji mogu ugroziti zivot (sopstveni i drugih ljudi). Prijatelji svojim idejama i akcijama osobu mogu dovesti u smrtnu opasnost ili sami nastradati. Podrska se moze naci kroz seksualne veze.

VLADAR JEDANAESTE U DEVETOJ KUĆI  Kada se vladar kuce planova i zivotnih ciljeva nadje u kuci najvisih ideala, osoba ima velike sanse da se u potpunosti  ostvari. Zvezda vodilja su joj visoko obrazovanje, najvisa moralnost, pravda,  etika. Intelekt i moral su visoko rangirani, pa se biraju prijatelji sa slicnim osobinama. Ne postoje granice bilo koje vrste, od intelektualnih, filozofskih do geografskih. Sve one se lako i sa uzivanjem prevazilaze. Afinitet prema stranim kulturama i udaljenim krajevima, osobu moze odvesti daleko od mesta rodjenja. Putovanja, ljubav, zivot u inostranstvu. Profesija,  zarada, novac,  moze biti vezan za inostranstvo ili prijatelje koji zive u inostranstvu. Cesto se opredeljuje za pravo, filosofiju, knjizevnost, izucavanje stranih kultura, religije. Interesovanje za astrologiju kao filosofsku disciplinu.

VLADAR JEDANAESTE U DESETOJ KUĆI  Daje ljude sa visokom ambicijom i zeljom za vrhunskim uspehom i moci.. Odlikuje ih jak ego, samopouzdanje, potreba za dominacijom. Poslovi su vezani za veliku odgovornost, upravljanje i odlucivanje. Gordost i  previse samouverenosti ih moze dovesti do naglog profesionalnog kraha. Svesno ili ne, birace prijatelje koji im mogu pomoci da se popnu na sam vrh drustvene lestvice. Svakako ce u prijateljskom okruzenju imati uspesne osobe koje imaju moc odlucivanja. Najveci broj njih upoznaje preko profesionalnih kontakata. Roditelj istog pola je velika podrska za postizanje uspeha. Nekada se nastavlja poslovna porodicna tradicija. Drzavnicke i politicke pozicije.

VLADAR JEDANAESTE U JEDANAESTOJ KUĆI   Covekoljublje je na prvom mestu. Rado se posvecuje drugima i sa radoscu pomaze. Bavi se socijalnim pitanjima, humanitarnim radom, klupskim aktivnostima. Nekada ne uspe postaviti zivotne prioritete u izobilju izbora. Izgubi sopstvenu individualnost  poistovecujuci se sa grupom, pa ne oseti radost zivljenja.Po prirodi buntovnik, rusi sve brane i ograde.. Sklon slobodnoj ljubavi, prezire konvencije.  Nema predrasuda bilo koje vrste, pa druzenje sa osobama drugacijeg socijalnog statusa, porekla, vere i rase, nije retkost.

VLADAR JEDANAESTE U DVANAESTOJ KUĆI   Nema potpuno jasne ciljeve ispred sebe. Sklon je povlacenju i osamljivanju. Ako je vladar dvanaeste kuce lose postavljen, donosi psihicke probleme zbog frustracija. Dobro je da svesno odabere profesiju u simbolici dvanaeste kuce, kao rad u bolnici, na granici, bavljenje istrazivackim radom, pisanjem, svim sto zahteva potpuno osamljivanje, rad iza scene. Pravi losu procenu prijatelja, koji ga mogu dovesti u nezavidan polozaj i odsustvo slobode. Prati ga emocionalno nezadovoljstvo zbog neuzvracene ili tajne ljubavi. Treba se potruditi da osvesti sopstvene inhibicije.

ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci