10. tra 2012.

Venera u Blizancima
Venera će u znaku Blizanaca  boraviti neuobičajeno dugo, od 3 aprila do 7 avgusta. U ovom periodu Venera će  doneti leprsavost, intelektualno- emotivnu radoznalost, sposobnost da se veselite sitnicama. Vaša potreba da ste stalno u poktretu, rezultiraće kraćim i dužim putovanjima. 

 

Venerine potrebe u Blizancima se prilagodjavaju samom znaku, te ćete uživati u lepoti promena, kratkoročnim  ciljevima, čestim kontaktima.  Telefoni, tastature kompjutera će se usijati , kao i gume automobila. Sklapaće se prijateljstva i flertovaće se preko interneta, razmenjivati fotografije, uživati u čitanju lagane literature. Pisaće se dnevnici, ljubavne poruke, praviti novi foto albumi. Spretni prsti će oživljavati žice gitare, muzikom mamiti divljenje. Uživaćete u igri flerta, a vaše interesovanje se neće zaustviti na jednoj osobi. 

 

Intelekt i komunikativnost će se intenzivirati, tražeći zadovoljenje u čestim izlascima, čavrljanju sa prijateljima, pri čemu neka  prijateljstva mogu  prerasti u zaljubljenost. Osetićete sopstvenu “lakoću postojanja” kloneći se ozbiljnih i dubokih osećanja. Sve što je mnogo i intenzivno, može vam pokvariti užitak. Radoznalost i površnost je naglašena u odnosima, pa će postojati tendencija ulaska u paralelne veze. Energija i uticaj Venere će tokom ovog dugotrajnog perioda zavisiti od kretanja njenog dispozitora Merkura.

 •  Do 17 aprila, dispozitor Venere -Merkur će boraviti u znaku Riba, pa će vase odluke obojiti neodlučnošću,  ljubavne veze romantikom ili pak nekom ljubavnom tajnom. 

 

 • Od 17 aprila do 9 maja Merkur ce boraviti u znaku Ovna, što će Veneri (vama) doneti inicijtivu, odlučnost, nepokolebljivu sigurnost. Strast ce vas više pokretati nego u prethodnom periodu. Zasigurno ćete osetiti potrebu da poradite na promeni fizičkog izgleda. Pravo je vreme da podmladite telo vežbajući u fitnes klubovima ili na kursevima plesa uz muyiku u ritmu. Mnoge žene će poželeti da koriguju nešto na licu, da promene frizuru i boju kose. “Progoniće” vas trend večne mladosti. Venera u znaku Blizanaca preferira slobodu pokreta i jednostavnost u oblačenju, pa će preovladavati sportsji stl odeće.

 

 • Merkur će se (kao Venerin izaslanik)  22 aprila naći u konjukciji sa Uranom.  Venera će primate vibracije Urana kroz skladan aspekt 4 jula. Naročito u tim periodima  će se osetiti  potreba za revolucionarnim promenama na polju ljubavi i komunikacija. Sloboda duha koju inače Veneru u znaku Blizanaca odlikuje će nadrasti u buntovnički stav. Nećete trpeti nikakva ograničenja, te ćete uobičajena društvena pravila rado pogaziti. Vaša individualnost, izrazita potreba za ličnom slobodom, uzbudjenjem  i izazovom vas mogu dovesti u neuobičajene situacije. Iznenadni susret sa osobom suprotnog pola će imati težnju da prerastu u strastan flert. Suprostavljanje svim konvencionalnim formama će biti za vas izazov kojem nećete moći odoleti.  Privući ćete partnera koji je na neki način nepristupačan ili nosi etiketu zabranjenog. Uživaćete u slobodnoj ljubavi bez ograničenja i garancija. 

 

 • Venera će krenuti retrogradnim hodom od 15 maja do 27 jula. Dopustite sebi da malo “spustite loptu” kroz  retrospektivu prethodnih dogadjaja. Mozete uspešno obnoviti komunikaciju sa bivsim ljubavnim partnerom, a na administrativnom planu realizovati obaveze koje do tog trenutka niste uspevali. Možete otici i na neko putovanje koje ste u prethodnom periodu morali odložiti. Dobar period da racionalno sagledate svoje i potrebe najblizih oko vas. Venerina kreativna priroda će osvestii potisnute  emocije i može se ispoljiti kroz pisanje kratkih literarnih formi.

 •   Od 9  do 24 maja (Merkur u hodu kroz znak Bika), Venera će zasijati punim sjajem jer će je težnja harmoniji, bliskosti, ljubavnom predavanju probuditi njenu iskonsku prirodu. U tom periodu, tačnije oko 16 maja  i 30 jula će je energija Saturna oplemeniti stabilnošću, potrebom za emocionalnim predavanjem,  posvećenosti i trajnosti u ljubavnoj vezi. Neke stare ljubavi će se obnoviti, a novi ljubavni susreti imaće kvalitet ozbiljnosti sa tendencijom da prerastu u stabilnu ljubavnu vezu. Ukazaće vam se prilika da sklopite povoljan poslovni dogovor, koji će u kratkom period doneti materijalnu satisfakciju •  Kada se Merkur nadje u svom sedištu (u znaku Blizanaca od 24 maja do 8 juna), Venera će dobiti na radoznalosti, lepršavosti, pokretljivosti. Njen inače prirodno spor ritam će dobiti na dinamici. Bićete u stalnom pokretu u potrazi za novim iskustvima, susretima, poznanstvima. Zadovoljstvo i prijatne trenutke vam mogu doneti putovanja. Možda na baš jednom od njih sretnete osobu svojih snova (verovatno prividno).  Posebnu pažnju obratite oko 2  juna, kada se Venera i Merkur budu nalazili u konjukciji.  Zanimljiv intelekt, vrcav šarm i osmeh biće najveći afrodizijaci, pa se u tom smeru potrudite.


 • Od 8 juna Merkur ce tranzitom kroz znak Raka dispozicijom  "povesti" Veneru u prirodno ćetvrto polje horoskopa. Pažnja i ljubav će biti usmereni ka porodici, naročito mladjim osobama. Period uživanja u igri sa decom u svom domu. Harmonicni odnosi sa ukucanima. Poželećete da napravite žurku i okupite prijatelje i porodicu. Vodićete konstruktivne razgovore oko uredjenja enterijera, osvežavanja prostora svetlim bojama. Možda se odlučite na kupovinu manjih komada namestaja, naročito uredjaja za komunikaciju, komjutera, telefona. Mozete očekivati goste koji će doputovati kod vas. A ako ne živite u svom rodnom kraju, poželećete da ga posetite ili roditelje koji su geografski udaljeni od vas. Puno prijatne dinamike u porodici. 

 

 • Venera će vas posebno emocionalno protežirati od 26 juna, jer će ulaskom Merkura u znak Lava na površinu  isploviti ljubav u najčistijem obliku. Taj period će obilovati zabavama, izlascima sa prijateljima. A ako do tada niste osetili ljubavne vibracije, možete očekivati zanimljive susrete koji obećavaju. Pa iako ne udjete u ljubavnu vezu, svakako ćete se sjajno zabavljati. Ako ste kreativni, pokazaćete se u najboljem svetlu. Sreća će vam biti naklonjena, uživajte.

   Merkur će od 15 jula do 7 avgusta biti u retrogradnom hodu, pa može dovesti do ljubavnih nesporazuma. Potrudite se da partnera ne samo čujete, nego i razumete njegove argumente na pravi način.

   

   

  Svidja ti se teks?    Podeli ga prijateljima!  ARHIVA TEKSTOVA                                                

Venera u Vagi
Svet kakav poznajemo i naše bitisanje u njemu  se zasniva na evoluciji  misli,  preko želja i osećanja do  materijalizacije.  Kao vladar Bika i Vage Venera je nosilac želje koja teži da se...


Venera u Lavu
Pomalo stidljiva, nesigurna, jer napušta znak Raka u kome je bila ušuškana toplinom svog doma i porodice, zakoračiće pažljivo u Apolonov hram. Zbaciće sa sebe ljušturu kojom se štitila od...

Venera u Raku - šta realno donosi u naš život?
Dobila sam pitanje od čitateljke sa fejsa, a sta to Venera u Raku može konkretno doneti? U tekstu koji sam objavila na blogu, Venera uRaku od 07.08. do 06.09. 2012, a koji je pisan u obliku...

Venera u Raku od 07.08. do 06.09. 2012
Venera u Raku kao imaginarna devojka     Kao dopunu ovom tekstu, ročitajte  Venera u Raku - šta realno donosi u naš život?   Baš je bio naporan tempo u poslenjih nekoliko meseci...

Tranzitna retrogradna Venera u Blizancima – eho prošlosti
             Ako ste pomislili da će tranzit Venere kroz znak Blizanaca doneti isklučivo zabavu, veselje i neobavezne ljubavne trenutke, razuverićete se. Venera će biti retrogradna od 15...

 Putena Venera u Biku - 2012
Putena Venera u Biku - 2012
Venera će 4 marta ući u znak Bika i tu boraviti do 3 aprila. I dok tranzitom kroz znak Ovna u jalovoj težnji da ublaži polaritete, intenzivira strasti na nivou borbe polova, njena...
Venera / Uran aspekti -electric love - spirit of the heavens
              Ona je nebeska iskra. Lični magnetizam,  ikona stila, neponovljiva i da hoce suprotno. Čista ljubav bez predrasuda i roka trajanja. Beskonačno slobodna jer granica je nebo...

 •  LJUBAV I SEKSUALNOST


               KARMIČKE VEZE U LJUBAVI 


               KARIJERA - USPEH - NOVAC


       ASC. MC, KUĆE, STEPENI ZODIJAKA


       PLANETE - SIMBOLIKA - POLOŽAJ

Čitaoci