.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

5. ožu 2011.

Planete u 12 kući




  SUNCE U DVANAESTOJ KUĆI

To što je osoba povuČena i ne snalazi se najbolje ima svoje karmičke korene jer je u prošlom životu bila na pozicijama vlasti, odlučivanja, moći, autoriteta - i sve to je zloupotrebila! U ovoj inkarnaciji je vrlo verovatno da joj se neće pružiti nova prilika. Iako je osoba ambiciozna (jer je pod uticajem starih uzora ponašanja), ipak će biti u drugom planu. Što bude svega toga svesnija to će joj biti lakše, a samim tim i uspešnija. Što vise bude služila potrebama drugih, to će vise karme otplatiti.

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

Ova osoba ima jake karmičke veze po ženskoj liniji u familiji, najverovatnije sa majkom. Zato se se sva ta simbolika manifestuje kroz nju. Naime sve ono što je osoba propustala u predhodnim inkarnacijama mora sada da "nadoknadi". Osoba je jako saosećajna, majčinski i pokroviteljski se odnosi prema svemu. Život je vodi daleko od mesta rođenja da pokuša da nađe sebe i sreću. Veliki deo života osoba će provesti u samoći, zato je jako dobro da se okrene psihologiji ili nekoj vrsti umetničkog pravca ili vrste filozofije kako bi otplatila karmu.

MERCUR U DVANAESTOJ KUĆI

Loša karma koju nosi iz predhodnih inkarnacija ispoljava se na mentalnom planu, a to znači da je u ovoj osoba limitiranih mentalnih sposobnosti, logičnosti; konfuzna je. Najverovatnije je napravila grešku sa nekim u odnosima iz bliže okoline. Stoga su jako loše veze sa braćom i sestrama koje se ispoljavaju u vidu svađa. Na poslu je jako nepraktična i ima jako malo uspeha u svemu čime se bavi. Ova osoba, nesvesna svega ovoga pa jako teško nosi breme svoje "sudbine". U nemoguænosti da se uklopi u svoje okruženje unosi spletke i razdor, ali na kraju sama postaje žrtva svega toga. Jedini izlaz neka traži u pisanju.

VENERA U DVANAESTOJ KUĆI
Venera govori da ova osoba ima ljubavnih problema, jer je klasičan polozaj nesrećne ljubavi. Loša karma se ispoljava kroz to da uvek izabere pogrešnog partnera, jer je ostala dužna partneru iz predhodne inkarnacije. Ukoliko ne sretne osobu kojoj je ostala dužna i ne optlati "dug" - zadatak joj je da širi univerzalnu ljubav. Mora da pročisti svoju emotivnu stranu života i treba da prestane da u životu stalno nešto zahteva. Tenzije kojim je ispunjena može da smanji kroz umetnièko ispoljavanje, a osoba kojoj je ostala dužna je najverovatnije daleko od mesta gde je ova osoba rođena.

MARS U DVANAESTOJ KUĆI

Ovo je osoba koja je karmički upletena u situacije koje su povezane sa povredama i nasiljem jer je u predhodnim inkarnacijama bila u pravo u sličnim - za koje snosi ličnu krivicu! Iako je na prvi pogled mirna, to je jako pogrešno, jer je potreban okidač pa da iskaže svu svoju negativnu energiju. Karmički je privlače sve osobe i situacije vezane za agresivnost i opasnost i upravo u ovoj inkarnaciji može biti žrtva nasilja kome je predhodno doprinela. Dosta često se sve to može umanjiti ukoliko osoba izabere profesiju vezanu za smrt, kako bi svojim prisustvom otplatila karmu, možda, na neki blaži način. Ali ipak na kraju ovo je osoba koja će nositi uniformu bilo kako vojnik, policajac, lekar ... ili je obeležena nekom negativnošæu.

JUPITER U DVANAESTOJ KUĆI

Ova osoba je najviše loše karme napravila u sferi socijalnih odnosa, pa je u ovoj inkarnaciji, nekako gurnuta u stranu, bez mogućnosti da uspe. Otplata karme treba da se realizuje u sferi humanitarnog rada, svega onog čime se nadoknađuje nepravda i patnja drugima. Životne situacije će dovesti osobu da provede jedan deo daleko od mesta gde je rođena, a moguće je da pravu sreću upravo pronađe negde "tamo daleko", npr. u sferama intelektualniih istraživanja, institutima i ustanovama zatvorenog tipa.

SATURN U DVANAESTOJ KUĆI

Karma ovog čoveka je dosta teška, jer je ovo klasičan položaj maleroznog coveka, situacija u životu koji skoro da ne mogu da se kontrolišu. Osoba je u predhodnoj inkarnaciji zloupotrebila svoju profesiju i stoga MORA da radi poslove koji su u suprotnosti sa njenim težnjama. Izlaza nema, osoba će morati da prihvati i radeći te poslove otplati svoju karmu. Česti padovi psihe mogu osobu navesti i na suicidne ideje. Možda je neki najlakši izlaz bavljenje okultnim stvarima, ili nečim što je daleko od njega, u najširem figurativnom smislu.

URAN U DVANAESTOJ KUĆI

I u ovoj inkarnaciji osoba pokušava da napravi istu grešku. Situacija u kojoj će se naći nastupiće iznenada, najčešće zbog nekih izmenjenih društvenih okolnosti - na neki način će biti upletena, akter; posredno ili neposredno. Loša karma se odnosi na to da je svoju individualnost žrtvovala zarad nekog cilja, čime je izneverila sebe. Uran podseća osobu da bude ono što jeste u suštini svog bića. Osoba će biti podlozna "testiranju" tokom ove inkarnacije, i svaki put kada odstupi biće sankcionisana. Ukoliko uspe da "nauči" lekcije predstoji joj uspešan i plodonosan doprinos na širim osnovama, u suprotnom nastupiće mentalni problemi. Loša karma se ispoljava kroz nemogućnost da se suoči sa životnim problemima. Tokom života osoba će biti suočena sa raznim tajnama.

NEPTUN U DVANAESTOJ KUĆI

U ovoj inkarnaciji osoba neće mnogo biti u mogućnosti da iskusi ovozemaljske darove i korist, jer je u prošloj bila nerealna i nepraktična - što joj se obilo o glavu. Neptun je planeta iluzija i fantazija, pa je jako važno osobi da ne podpadne pod ovaj uticaj i ne ponovi grešku. Osoba mora biti realna i otvorena za sve što je okružuje i dolazi spolja. Izlaz je da se na neki način okrene duhovnosti u najpozitivnijem smislu. Nikako da se bavi nedozvoljenim okultnim radnjama. Ukoliko nije tako, život će biti ispunjen intrigama i problemima za koje će biti okrivljena, a za sta uopšte često sama nije kriva. Ovo je položaj koji govori da će osoba kroz snove, ukoliko je spremna, moći da prepozna sebe kroz ranije inkarnacije.

PLUTON U DVANAESTOJ KUĆI

Loša karma koju ova osoba ima vodi je kroz vrstu opsednutosti, demonskog ispoljavanja i jako težak život prepun kriza. Ona je u prošloj inkarnaciji bila nedobronamerna, što joj se "vraća" sada. Krize kroz koje će prolaziti uopšte nisu bezazlene, jer može da se radi o ugrožavanju života. Greške koje je predhodno činila, sada je dovode u kontakt sa smrću. Sve što vodi destrukciji i ima konotaciju negativnog, u ovoj inkarnaciji se mora transformisati da bi dosegla nove horizonte, da bi došlo do buđenja svesti - da bi osoba došla do prosvetljenja. Jedan od načina da se uputi ka otplati karme je da se osoba okrene psihologiji.

Svidja ti se tekst?   Podeli ga sa prijateljima!


 Share


ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci