Pretraži ovaj blog

12. kol 2011.

Uticaj Imena na sudbinu


Natalni horoskop sugeriše najbolji izbor ličnog Imena 


Natalni horoskop sugeriše najbolji izbor ličnog Imena



U svim kulturama, ubrzo po rodjenju, dete dobija ime.  Kod nas jos uvek opstaje stari običaj da dete ima dva imena. Jedno koje daju roditelji i koje se upisuje u zvanična dokumenta i drugo takozvano kršteno ime koje daje Kum ( kao sveto i zaštitničko).  Mnogi od nas imaju i treće ime koje je tokom vremena spontano nastalo, odnosno nadimak.


U istočnim kulturama se pridavao veliki značaj imenu novoredjenog deteta.  Konsultovani su vrhunski astrološki znalci, koji su u skladu sa vremenom rodjenja deteta odredjivali ime, čija energija će vibrirati u skladu sa energijom novorodjenčeta.

Sve sto postoji, ima ime


Ono sto nema ime i ne postoji. Svaka izgovorena reč ima odredjenu frekvenciju, a samim tim i boju. Naravno to se odnosi i na  ime. Tokom života ime osobe biće izgovoreno nebrojano puta, pa je neizbezno da snažno utiče na čovekovu sudbinu.


Zato treba sa pažnjom odabrati ime novorodjenog deteta, jer će mu  sudbina delimično biti determinisana upravo njegovom vibraciom energije. Energija nšseg imena ide ispred nas i postaje sastavni deo ličnosti.


1 - U Astrologiji ime je odredjeno trećom kućom i Merkurom, vladarom trće kuće,  kao i planetama koje se nalaze u njoj. Ako se vladar treće kuće nalazi  u  istom, osobu će tokom života zvati iskllučivo po jednom imenu, onom datom po rodjenju.


2 -  Često se dešava da osobu kojoj se vladar trece kuće nalazi u dvanaestoj (potisnuto ime u zaborav), zovu isklučivo po nadimku (spontano nastalom) i da mnoge osobe koje ga odlično poznaju, ne mogu lako da se sete njegovog zvaničnog imena. 


3 - Kada je planeta vladar 3 polja na Asc, osoba cesto sama kreira svoj nadimak, jer zeli da se kroz njega prikaze, kako bi zelela da je drugi dozive. Kada se vladar 3 polja nadje u 5 polju, osoba se sa ljubavlju identifikuje sa svojim imenom.

Planete u trećoj kući često  determinišu izbor ličnog imena


Motivi za izbor imena su najrazlicitiji. Planeta u trećoj kući najslikovitije opisuje poreklo imena.


1 -Pa tako, ako je Sunce u trećoj kući, ime se dobija po nekoj slavnoj istorijskoj lčcnosti, ličnosti poreklom iz Kraljevske loze,  po slavnom vojskovodji ili zapaženoj osobi iz očeve geneze..


2 -  Saturn najčesće donosi potrebu da se ime nasledjuje po dekama i bakama, dok Mesec inklinira ka tradicionalnim imenima prepoznatljivim u odredjenoj kulturi.


3 - Jupier često donosi ime stranog porekla, dok Merkur donosi kratko ime ili dva kratka imena objedinjena u jedno.


4 - Mars kao i uvek donosi borbu, pa se ona može videti kroz sukobe roditelja oko izbora imena ili će ime imati borbeni, ratnički prizvuk. 


5 - Venera doprinosi  zvučnom imenu i obično se osoba rado identifikuje sa njim, jer priroda Venere i jeste da stvori harmoniju..


  6 - Uran ce svakako doneti retko i neuobičajeno ime, dok Neptun nosi dozu romantike i kroz ime odjek dalekih kultura. Pluton često donosi ime osobe iz porodice, koja je preminula neposredno pre rodjenja deteta ili  ime iz druge kulture.


Astrologija moze pružiti odgovor na pitanje u skladu sa kojom planetom treba dati ime detetu. Treba se držati pravila, da nije povoljno davati ime po osobi čiji je životni put bio težak. i kratak.  Pa ako je na primer deka tokom života imao mnogo loših životnih iskustava i sa mukom se probijao kroz život, ne bi trebalo da energiju tog imena prenosite na unuka. To se odnosi i na slavne ličnosti koje su imale tragican kraj.


Primer spontanog odabira ličnog imena, koje se poklapa sa energijama Natalnog horoskopa


  Navescu vam  primer imena pod vladarstvom Venere, koje je kroz polozaj Venere u natalnoj karti u velikoj meri determinisalo životni put osobe koja ga nosi.

 Osoba ima u natalnom horoskopu konjukciju Merkura i Saturna u trećoj kući u Vodoliji i dobija ime čiji koren potiče od bakinog imena (Saturn) ali modernije i kraće (konjukcija sa Merkurom u Vodoliji). Baka se zvala Veselinka, a ona dobija ime Vesna. Vesna je pod vladarstvom Venere koja se kod nje nalazi na Asc, pa se lako identifikuje sa njim i svi je tako oslovljavaju..


Venera joj donosi šarm, Venerijanski izgled i zapaženost. Venera je u sekstilu sa Merkurom i trigonu sa Mesecom (poznata je sirem krugu ljudi baš preko imena). Venera je vladar šeste kuće (u konjukciji sa ASC), u egzaktnom kvadratu sa Uranom, pa su joj zdravstvene prilike potpuno neptedvidive. 


Uran je signifikator Merkura, vladara karijere (desete kuće), pa Vesna ovaj kvadrat Venere i Urana, amortizuje kroz bavljenje Uranijanskim poslom sa velikom  ljubavlju. Baš ta konjukcija je opredelila da se bavi  prastarom naukom (Saturn konjukcija Merkur) a ujedno i avangardnom (konjukcija u Vodoliji).  Analiza bi mogla da potraje, no njena poenta je u razumevanju povezanosti ličnog imena i sudbine, koja je iz ovog kratkog pregleda jasna.

Uticaj Imena na sudbinu- kroz tranzite i direkcije Natalnog horoskopa


Primetno je da položaj planeta u tranzitu pri kome je planeta nosilac imena aflikovana, znatno utiče na životna dešavanja osobe. Vesna je tokom dugotrajnog tranzita Urana u kvadratu sa natalnom Venerom šsto već ima u natalnom horoskopu), raskinula dugogodisnju ljubavnu vezu (Venera joj je vladar sedme kuće), postala sklona psihosomatskim smetnjama (Venera vladar 6 kuće) i privremeno  promenila mesto boravka (tranzitni Uran u četvrtoj kući).


Analizom natalne karte deteta se odredjuje planeta koja je u najboljem položaju i koja će mužzovot usmeriti u najpozitivnijem smeru koliko to ceo natalni horoskop dozvoljava. Po dete je najbolje da nosi ime koje je u vladarstvu te planete jer je njegova priroda po rodjenju u naskladnijoj vibraciji sa tim imenom. Zato se sa oprezom i postovanjem odnosite prema davanju imena detetu, jer ono postaje bitan sastavni deo njegove sudbine.

Primeri najčescih imena kod nas i vladarstava planeta : 


Imena pod vladarstvom Venere


Imena koja  potiču od korena Mio, Drag, Ljub , Lepo, Milo ili iz mitologije vezano za lepotu, veselost , razdraganost, proleće…

Miodrag, Miroslav – a, Ljubomir. Milorad, Vesna, Dragan, Ivan., Milena..

Imena pod vladarstvom Marsa

Imena koja u korenu imaju Boj., Voj, Mar, Mir , Rat.
Ratko, Bojan-a, Marko, Vojislav, Vojkan, Mirjana…

Imena pod vladarstvom Sunca

Asocijacija na Sunce, Zoru, Jutro, Svanuce, Svetlost, Slavu

Zorica, Suncica, Slavko…


Imena pod vladarstvom Jupitera

Sofija –(Grčko) mudrost, Ana-(Grčko) blagodat…


Imena pod vladarstvom Saturna

Koren imena od Sneg, Stena, Stamen

Snezana, Konstantin, Djordje..


Savet: Potrazite svoje ime u knjizi A. Imšragića  "Knjiga vladarstava u astrologiji" i pronadjite planetu koja vlada vasim imenom.


 Svidja ti se tekst?    Podeli ga prijateljima!

ARHIVA TEKSTOVA

Čitaoci