.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

6. tra 2011.

Vladar Asc u kucama- licno ispoljavanje





VLADAR  PRVE  KUĆE - značenje


 Vrh prve kuce je Asc ili znak u usponu. Mesto Asc je odredjeno trenutkom rodjenja, odnosno prvim udahom novorodjenceta. Odredjuje IDENTITET osobe, a osnovni moto je “JA SAM”.  Prva kuca je kuca zivota  (kao i peta i deveta) ciji je prirodni znak Ovan. 

Prva kuca pokazuje licnost, individualnost, stremljenja i tendencije, nacin na koji se realizujemo. Kroz nju se moze videti na koji nacin nas drugi dozivljavaju i nacin na koji mi tezimo da se predstavimo. Kao sto predstavlja pocetak samog zivota, tako, ukazuje na pocetke svih nasih poduhvata. Prve godine zivota su odredjene njom. Kroz prvu kucu se opisuje izgled osobe, njeno telo, vitalnost, zdravlje, sam pristup zivotu.Vladar ove kuce je vladar horoskopa. Kuca u kojoj je pozicioniran vladar prve kuce ce opisati oblast zivota u kojoj bi osoba mogla najbolje da se iskaze i u kojoj se najbolje oseca.


VLADAR PRVE U PRVOJ KUĆI  

 Osoba ima izrazen osecaj identiteta. Puna je entuzijazma i principijelnosti. Nosi dozu egocentricnosti, po nekada egoisticnosti jer ume da bude sama sebi dovoljna. Sopstvene zelje i ideje su na prvom mestu, drugi ljudi zavredjuju manje paznje. Dosta se bavi svojim izgledom,  bitno joj je kako je drugi dozivljavaju. U periodu kada je jedino moguce i potpuno prirodno  biti obuzet iskljucivo sobom, odnosno od trenutka rodjenja i u najranijem detinjstvu, ova osoba ce imati lagodan zivot.. U godinama kada se aktivno ukljucuje u drustveni zivot, osecaj samodovoljnosti joj moze zasmetati u funkcionisanju

 

VLADAR PRVE U DRUGOJ KUĆI 

   Samostalno izgradjuje sopstveni sistem vrednosti odstupajuci manje ili vise od konvencionalnog. Hrabro se upusta u zivotni put koji je sebi zacrtala. Potreban joj je komfor da bi se osetila slobodnom. Zato su joj vrlo bitne marerijalne vrednosti. Cesto se odlucuje da vrlo mlada pocne da zaradjuje. Dobro se snalazi sa finansijama. Preduzimljiva je, pa sa svim kvalitetima koje poseduje, odlicno moze da organizuje privatan posao.

VLADAR PRVE U TREĆOJ KUĆI  

Osoba je radoznala i uvek otvorena za nova saznanja. Sa radoscu uci, puna je ideja koje voli da razmenjuje. Bitne su joj osobe iz najblizeg okruzenja kojima posvecuje paznju. Vrlo je bliska sa sestrama i bracom. Ima potrebu da je stalno u pokretu, pa otuda cesta putovanja. Voli da je okruzena mladim ljudima. Narocitu paznju pridaje komunikaciji, lepo se izrazava uz veliku dozu sarma. Za nju bi se moglo reci da je simpaticna svojoj okolini.

VLADAR PRVE U ČETVRTOJ KUĆI  

Posebno je vezana za jednog roditelja, najcesce suprotnog pola. Ima potrebu da se identifikuje sa njim i bude njegova produzena ruka. Visoko vrednuje dom i porodicu, veliki je rodoljub. Voli da zivi na podneblju na kome je rodjena, jer snazno oseca svoje genetske korene. Ako je primorana da zivi u inostranstvu, osecaj nostalgije je jak. Uziva da provodi vreme u svojoj kuci.

VLADAR PRVE U PETOJ KUĆI 

  Ovaj polozaj vladara spaja energije dve vatrene kuce zivota. Osobi je od najveceg znacaja ljubav i kreativnost. Potreba da se uziva u zivotu kroz ljubavne veze, zabave, hobi, sport, umetnost. Osoba poseduje visok nivo energije i potrebu da bude primecena. Najbolje se ispoljava kroz scenu uz podrsku i aplauze drugih. Najcesci polozaj kod glumaca i sportista u zavisnosti od planete koja je vladar prvog polja.

VLADAR PRVE U ŠESTOJ KUĆI 

  Inteligentan, perfekcionista. dobar organizator, pedantan, vodi racuna do u sitnice. Nekada  “od drveta ne vidi sumu” .  Najbolje se ostvaruje kroz rad. Dobro se snalazi u radu sa grupom, odlican saradnik. Nedostaje mu ambicija da bude predvodnik. Posebnu paznju posvecuje higijeni i nacinu ishrane. Ako se nedovoljno poslovno angazuje, moguci zdravstveni problemi. Preopterecenost sopstvenim zdravljem, hipohondrija.

VLADAR PRVE U SEDMOJ KUĆI 

  Da bi se u potpunosti ostvarila i osetila kompletnom, potrebna joj je potvrda drugog. Brak joj je bitan, jer se kroz partnera i delimicnu identifikaciju sa njim, najbolje licno ostvaruje. Od vaznosti joj je javno ispoljavanje i kontakt sa velikim brojem ljudi. Voli drustvo i dobro je prihvacena. Moze se baviti kontaktima sa javnoscu,  posrednistvom, trgovinom..

VLADAR PRVE U OSMOJ KUĆI  


 Poseduje veliku harizmu, seksipil. Uzdrzana je , postena, ostroumna. Ima potrebu da duboko pronikne u sustinu stvari. Konstantno zivi sa dozom opasnosti po zivot.. Najbolje je da se bavi poslovima koji su odredjeni osmom kucom, da bi umanjila rizik od ozbiljnog razboljevanja i eventualnih operacija. Naucno istrazivacki rad vezan za matematiku, arheologiju, medicinu, narocito hirurgiju, finansije. Intenzivno se zanima za seks i novac.

VLADAR PRVE U DEVETOJ KUĆI  

Poseduje svest da mozete ostvariti sve svoje teznje. Po prirodi optimistican, sanjar, ali poseduje vrhunsku sposobnost da ostvari svoje ideale. U ovom polozaju se krije taj carobni dodir zvezda i ocituje razlika u horoskopima, od mesara do hirurga, od gradjevinskog radnika do arhitekte. Otvoren ka visokim znanjima, filosofiji. metafizickom pogledu na svet. Bavi se filosofskim pitanjima, pravdom, knjizevnoscu, religijom, astrologijom.

VLADAR PRVE U DESETOJ KUĆI   

Osoba izrazenog licnog integriteta, visoke ambicije i istrajnosti, predodredjena na javni uspeh. Zadovoljavaju je samo vrhunske pozicije i velika samostalnost u odlucivanju. Predodredjena je za uspeh i paznju javnosti. Vrsta profesije nije limitirana, a zavisi od osobina planete vladara Asc i njegovih aspekata. Moze se baviti politikom, biti na visokoj drzavnoj funkciji, filmskom umetnoscu i svakom drugom gde su oci javnost uprte u nju. Identifikacija sa jednim od roditelja je velika i doprinosi afirmaciji osobe.

VLADAR PRVE U JEDANAESTOJ KUĆI 

  Druzeljubiva, rado okrenuta drugim ljudima. Pokrece je slobodoumnost i nekonvencionalnost.. Razlikuje se od drugih jer je dovoljno hrabra da kroz nove drustvene horizonte realizuje svoje planove i zivotne ciljeve. Sobom nosi dozu inovatorstva i izrazenog altruizma. Moze se baviti poslovima vezanim za socijalna pitanja, humanitarnim radom, radom u velikim organizacijama. Ima jaku identifikaciju sa prijateljima, koji mogu odigrati bitnu ulogu u njenoj realizaciji. Zbog nepredvidivosti jedanastog polja i njegovog prirodnog vladara Urana, treba imati oprez u izboru prijatelja. Takodje mora biti svesna nepredvidivih okolnosti koji joj mogu urusiti planove.

VLADAR PRVE U DVANAESTOJ KUĆI 


  Mogucnost sagledavanja sopstvene  uloge i i licne realizacije je obavijena tamom,  tesko je saglediva.  Njena najveca snaga je prikrivena upravo  dvanaestim poljem, pa se mora potruditi da je osvesti. U mladjem dobu je to tesko izvodljivo, ali sa vremenom, progresijom vladara Asc u prvo polje, postaje svesna sebe i svoje uloge. Prevazilazi usamljenost ,povlacenje u sebe, osamljivanje. Kada to cini, cini konstruktivno. Najbolje je da se bavi profesijom u simbolici dvanaestog polja. Rad iz senke, ambasador, lekar, detektiv, pisac..


VIŠE O ASCENDENTU:



Arhiva

Čitaoci