13. ožu 2011.

MC kroz znake horoskopa

 


MC u Ovnu

 Ovo je imidž čoveka od akcije i nestašluka, simpatične bitange. Primeri su Džefri Arčer i smeli avanturista Ričard Branson. Brza kola, avantura i sport su naglašeni kod osoba sa MC-om u Ovnu. Takođe, ove osobe imaju potrebu da se bore i pobede. Žene sa ovom pozicijom su vrlo samostalne i ambiciozne, ali da bi doživele uspeh neophodno im je da izbalansiraju svoj IC u Vagi. Ovaj položaj ne mora uvek da predstavlja mačo muškarca a najbolji primer za to je komičar Kenet Vilijams poznat po seksualnim insinuacijama i dečačkoj opseudnutosti seksom. Vilijam ima vladara MC-a u Jarcu u VI polju, koji signifikuje isfrustriranu seksualnost i opsesivnost higijenom, klasnim sistemom, telesnim funkcijama, kao i beskrajne šale na račun njegovih hemoroida.

  MC u Biku

 Osobe sa MC-om u Biku teže imidžu prizemljenosti, senzualnosti i humora. One žele da ih ljudi vide kao nekoga na koga mogu da se oslone, kome mogu da veruju na reč, neko ko je pouzdan kao Gibraltarska stena. Bik na MC-u može da nagovesti opsednutost finansijama i materijalnom sigurnošću, međutim ako je osoba toga oslobođena, mnogi se opredele za povratak prirodi i životu na selu.
Svi fiksni znaci imaju izražene principe, a kod Bikova, ti principi se manifestuju kroz istrajnost u onome u šta veruju. 
 
Osobe sa ovom pozicijom ne odstupaju od svojih ubeđenja i odbijaju da budu zastrašeni ili zavedeni. Izuzetno determinisana, osoba sa Bikom na MC-u će odoleti svim iskušenjima, sve dok opozicija ne digne ruke i ne odustane. Takođe, ona traži postojanost i konkretne rezultate i sve što radi je sa namerom da traje. Muzika ima veliko terapeutsko dejstvo i često može da bude hobi ili profesija.

  MC u Blizancima

Osoba sa Blizancima na MC-u ima imidž koji zrači mnogostranošću i inteligencijom, neko ko je upoznat sa svim i svačim i ko voli da se igra rečima. Kada rade na bilo kom poslovnom projektu, oni znaju kako da barataju s lakoćom i uspešno primene nekoliko različitih metoda. Međutim, iako izuzetno informisane, osobe sa Blizancima na MC-u imaju ponekad površno znanje. Ovo su multi-talentovane, pomalo nervozne osobe i, osim ukoliko neka "teška" planeta nije na Ascendentu ili MC-u, one često mogu da budu viđene kao neko ko priča "puste priče". Potrebna im je sloboda i mogućnost kretanja da bi njihove mnogobrojne veštine došle do izražaja. Osobe sa ovom pozicijom često imaju dvojne karijere ili dva imena - jedno profesionalno i jedno privatno. One vole da pričaju o drugima, ali i da drugi pričaju o njima.

MC u Raku

 Osobe sa ovom pozicijom često rade sa porodicom ili vole da na poslu imaju porodičnu atmosferu. One umeju da preuzmu na sebe ulogu roditelja, slušajući i brinući se o svojim klijentima, "hraneći" svet ili tako što zadovoljavaju ljudske potrebe (rađe nego birokratske) na svom poslu. Takođe, njihova karijera je često vezana za pomaganje drugima kako da bolje i uspešnije vode svoj porodični život ili sve što je vezano za kuću. Osoba sa MC-om u Raku ponekad prekomerno kompenzuje u svojoj karijeri osećaj izolovanosti, hladnoće i nedovoljne poželjnosti u svom detinjstvu i/ili privatnom životu (IC u Jarcu). Ove osobe mogu da budu veoma uspešne u sagledavanju važnih ciklusa, da osete plimu i oseku trendova i tako naslute šta će biti popularno u bliskoj budućnosti.


MC u Lavu

  Osobe sa MC-om u Lavu imaju dostojanstven imidž i kraljevsko držanje koje zahteva poštovanje. Iako nonšalantne u svom ponašanju, njihovo prisustvo nameće autoritet. Međutim, ovo razmetanje je zapravo paravan kojim one prikrivaju svoje slabosti i mane, kao i strah da će drugi otkriti njihovo pravo lice. Ove osobe su često poznate po svom hvalisanju, po samozaokupljenosti, kao i po preteranoj nezi svoje kose. One imaju veliku sposobnost privlačenja pažnje javnosti, bilo ekstravagancijom ili dramatizacijom svoje svakidašnjice, mada ne vole mešanje u njihov privatan život. Žene sa MC-om u Lavu su često "super-žene" koje s lakoćom balansiraju karijeru, porodicu i veze.


  MC u Devici

 
Ključne reči za osobu sa MC-om u Devici su "koristan" i "isplativ". Ona želi da bude viđena kao personifikacija produktivnosti i efikasnosti. Osobe sa MC-om u ovom znaku imaju imidž koji odiše skromnošću i urednošću, uvek spremne na rad (što je dosta različito od Ascendenta u Devici koji može da radi u totalnom haosu i neredu). One vole da prave liste stvari koje treba da se urade, a u svojoj težnji ka perfekciji u poslu dostižu veštinu i preciznost koja je drugim znacima često nedostupna. Briljiraju kada su u potpunosti upoznate sa prirodom svog posla i imaju dovoljno poverenja da prepuste manje važne stvari drugima. Osoba sa MC-om u Devici je strateg koji kontroliše tiho iz pozadine, za razliku od Lava koji je otvoren i glasan. Jer iako prikriveno, Devica je takođe znak ekscentrika i tiranina koji bolesno drži sve pod kontrolom. S druge strane, ove osobe žele da urede spoljni svet i učine ga boljim i lepšim mestom.

MC u Vagi

 Osobe sa MC-om u ovom znaku treba da budu obazrive: da ne žive kroz partnera ili se "voze" na njegovoj reputaciji. Ime ovih osoba je često vezano za partnera ili supružnika, sve dok ne smognu snage da se same otisnu u javnost. Osobe sa MC-om u Vagi žele da budu društveno prepoznate, šarmantne, popularne i prijatne. One takođe žele da budu voljene od strane javnosti i teže približavanju i harmonizovanju opozitnih faktora, kako na poslu tako i u privatnom životu.
Elizabet Tejlor je više poznata po svom glamuroznom životu i partnerima, nego po glumačkim ulogama. Vladar njenog MC-a, Venera, je u Ovnu u konjukciji sa Uranom i kvadratu sa Plutonom u VIII polju. Njene ljubavne veze su bile strastvene, dramatične i burne, sa prekidima i ponovnim počecima (takođe, jedan od njenih muževa je umro u avionskoj nesreći). Elizabet je bila poznata i kao rasturač brakova, ali i kao osoba koja je uticala na promenu moralnih standarda njenog doba (konjukcija Venera-Uran).

MC u Škorpiji

 Osobe sa MC-om u Škorpiji ispoljavaju harizmatičnost, intenzitet i fokus, one retko pokazuju drugima svoje pravo "ja". Njihov javni imidž je ponekad "težak", "opasan" i "neprobojan", a osoba je vrlo sumnjičava prema čeprkanju po njenom privatnom životu. Istovremeno, osobe sa ovom pozicijom su rođeni detektivi i uživaju da istražuju tuđe motive, sve ono što nije izrečeno i, naravno, tabue. One žele da budu viđene kao tvrdi pregovarači i politički igrači, a njihov "ujed" je često gori od "laveža". Ove osobe obožavaju krize i često priželjkuju sledeću dramu koja će uticati na njihov život. Posao osobe sa MC-om u Škorpiji može biti vezan za smrt, bolesti i krize, a ponekad je smrt neke važne osobe u njenom detinjstvu bila prekretnica koja je uzrokovala ličnu ili profesionalnu metamorfozu. Ove osobe mogu da budu same sebi najveći neprijatelj na poslu i često su primorane da počnu sve iz početka. MC u Škorpiji je najviše prisutan u ove tri oblasti: politici, psihologiji i prostituciji!

MC u Strelcu

  Osobe sa MC-om u Strelcu, motivisane svojom verom u više sile, najviše dolaze do izražaja kada kod drugih bude emocije vezane za religiju ili lični doživljaj Boga. One žele da probiju barijere i otvore nove horizonte kroz podučavanje i prosvetljenje ostatka sveta. Osoba sa MC-om u ovom znaku je večni student života koji na kraju najviše nauči kada podučava i mentoriše druge. Njihova zarazna težnja ka avanturi često služi kao inspiracija drugima da žive danas, umesto da brinu o sutrašnjici. Najuspešniji su kada znanja stiču obrazovanjem, putovanjem i direktnim iskustvom i uzdrže se od držanja pridike iz kvazi uzvišeno-duhovnog stava. Ove osobe imaju izuzetan dar za publicitet a negativne manifestacije ovog položaja mogu biti preterivanje, razmaženost i hedonizam.

  MC u Jarcu

 Zanimljivo je i donekle ironično da mnoge osobe sa ovom pozicijom MC-a buntovnički odbacuju ono što se od njih očekuje i bojkotuju autoritete, da bi jednog dana postale ti isti autoriteti sa kojima su se sukobljavale. Razlika je što one postižu uspeh same i dolaze na vodeći društveni položaj tako što su odabrale lični i drugačiji put od svojih kolega. Sa MC-om u Jarcu, osoba često ima potrebu da bude gazda svog okruženja i upravlja svojim javnim životom. Ona želi da postane svoj lični autoritet i da kao takva bude prepoznata - kao osoba koja je sve sama stvorila. Ponekad, osoba sa MC-om u Jarcu može da ima osećaj krivice zbog postignutog uspeha, ili što je češći slučaj, da se oseća neadekvatno zbog svojih neostvarnih nemoguće visokih standarda (koji najčešće nastaju zbog previsokih roditeljskih očekivanja). Ove osobe su veoma svesne svog javnog imidža i ponekad im je u životu veći prioritet odgovornost prema porodici, nego lična ambicija.

MC u Vodoliji

 Osobe sa Vodolijom na MC-u su iskreno zainteresovane za živote drugih ljudi, naročito onih koji su pošli putem "kojim se ređe ide". One nikad nisu klasičan predstavnik svog posla ili familije, već se često osećaju kao "crne ovce" i autsajderi svog porekla, godišta ili klase. često su u borbi protiv tradicije i društva bojkotujući autoritete i okrivljujući sistem. Međutim, osobe sa ovom pozicijom često imaju demokratske ideje koje sprovode autokratičnim metodama! Pomalo ekscentrične, one su često ispred svog vremena ili se bave poslom koji njihovi vršnjaci ne prihvataju. Bez obzira na to, ove osobe su u stanju da vrlo brzo nauče kako da iskoriste svoj originalan pogled na svet. Osoba sa Vodolijom na MC-u može da bude svačiji prijatelj, mada može se činiti da je rezervisana i na distanci, jer nju suštinski poznaje samo nekoliko bliskih prijatelja.
Majkl Kejn ima Saturn u konjukciji sa MC-om u Vodoliji koji govori o dugom šegrtovanju, ali i o trijumfu nad ustaljenim Holivudskim šablonom jer Kejn postiže uspeh zvezde, iako je iz radničke klase i bez glamuroznog filmskog izgleda. Posle čuvenog filma "Alfi" Kejnu su dugo dodeljivane uloge anti-heroja iz radničke klase, imidž koga se nikad nije oslobodio (Saturn). Nedavno je izjavio da se oduvek osećao kao autsajder u svojoj zemlji i profesiji, a većina je primetila njegovu opsesivnost sa klasnim sistemom u Britaniji (Saturn/Vodolija).

Mc u Ribama

  Osobe sa ovom pozicijom žele da prikupe što više eklektičnih iskustava i pokažu se u javnosti tako što će kameleonski reflektovati svoje prijatelje i okruženje. Ako krenu spiritualnim putem, život im se često čini kao fantastična avantura jedna za drugom. Na žalost, u javnosti, njihova reputacija nije ni približno sjajna koliko bi to oni želeli, jer ih često bije glas da su nepouzdane, da beže od stvarnosti i da vole da dramatizuju. Osoba sa MC-om u Ribama takođe može da završi kao "žrtveno jagnje" ili predmet ogovaranja i špekulacija na temu njenog morala i/ili ponašanja. Međutim, ove osobe moraju biti obazrive da im glasine ne koriste kao izgovor za izgubljeno vreme, propuštene prilike i neuspeh. Osoba sa ovom pozicijom isuviše olako prepušta drugima moć nad svojim životom i ima tendenciju ka svemu što joj omogućava da izbegne ličnu odgovornost. MC u Ribama često nagoveštava traganje za nirvanom u flaši, Bibliji ili krevetu.

Svidja ti se tekst?   Podeli ga prijatelju!ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci