Pretraži ovaj blog

20. svi 2011.

Planete vladari sati i dana

KOJA PLANETA VLADA VAŠIM DANOM I SATOM RODJENJA?


KOJA PLANETA VLADA VAŠIM DANOM I SATOM RODJENJA?




Verovatno ste se zapitali koja planeta vlada danom  i satom kada ste rođeni. Mozda vas interesuje koje aktivnosti su najpogodnije određenim danom tokom nedelje ili satom tokom dana ?


Sistem izracunavanja je u sustini jednostavan.  Redosled planeta kao rulera sati je najpre:Saturn, Jupiter, Mars, Venera, Merkur, Mesec, Sunce. Onog trenutka kada Sunce izlazi iotprilike sledecih sat vremena, planeta koja vlada tim danom je i vladar sata. Ako je u pitanju cetvrtak, vladar dana je Jupiter, pa je i sat po svanucu obelezen vladavinom Jupitera. Sledeci sat je pod vladavinim Marsa, zatim Venere i tako u krug, prateci vec naveden redosled. Bitno je reci da vladarsvo planete danom pocinje od izlaska Sunca, a ne od ponoci.

PONEDELJAK – MESEC
UTORAK – MARS
SREDA – MERKUR
CETVRTAK – JUPITER
PETAK – VENERA
SUBOTA – SATURN
NEDELJA - SUNCE

Duzina vladavine sata zavisi od vise faktora . Njegova duzina varira u odnosu da li je dan ili noc, na kojoj smo zemljinoj hemisferi, od godisnjeg doba. Zato je primereno koristiti sofrverski program, koji ce unosom vremenskih podataka, automatski pokazati vladara sata. Pri tome se mozete vratuti u proslost i na primer pogledati koja je planeta vladar sata vaseg rodjenja. Ili se opredeliti za procenu aktivnosti u buducnosti. Recimo, koje vreme je pogodno za naplatu svog rada ?

        


A da bi ste konkretno umeli da iskotistite ova saznanja, potrebno je nesto znati o osobinama planeta i prednostima koje pruzaju u casu svoje vladavine.

SUNČEV SAT 


 Tada ste u punom sjaju i ostavljate povoljan utisak na druge.Vas ego je na vrhuncu.  Zracite samopouzdanjem, tacno znate sta zelize od sebe i drugih. Pravo vreme za pravljenje konkretnih planova i realizacije. U poslu dobar momenat da pokazete svoje organizacione sposobnosti i jasan stav. Ako imate nekih poslovnih zahteva, potavljajte ih u času Sunca. Uzivajte u postignutim uspesima.Odlican kontakt sa decom.


MESEČEV SAT


Ovo je period nestabilnosti i promenjivih osecanja. Tada vam Racio nije jaca strana, pa ne donosite bitne odluke. Fokusirajte se na porodicu, dom, odnose sa ukucanima, ženama. Ovaj period je dobar za bavljenje svojom plodnoscu, pa ako zelite dete, radite na tome. Vasa masta, emocije, intuicija su znatno pojacani. Lako se vracate u proslost. Pisite dnevnik, prisecajte se lepih trenutaka, bavite se umetnoscu. Tokom vladavine Meseca, uzivacete u bavljenju kuhinjom. Od nabavke namirnica, do kuvanja sa uzivanje. Obzirom da je ovo period velike promenjivosti, iskoristite priliku, pa promenite nesto u svom životu.

MERKUROV SAT


 Kao vladar komunikacije, jasnih misli i ideja, povecane zelje za kretanjem, svoje akcije usmerite ka tome. Uputite svoja pitanja na pravu adresu i dobicete odgovor.
Vreme povoljno za komunikaciju telefonom, faksom, elektronskom postom.. Obavljanje svih administrativnih poslova, ugovaranje sastanaka, sređivanje dokumentacije.  Mentalne sposobnosti su pojacane, sposobnost analize i sinteze, zapazanje detalja, pa iskoristite to za ubrzano usvajanje znanja,. Narocito vazno za ucenike i studente, jer je pojacana koncentracija. Okolnosti se u ovom periodu brzo menjaju, pa ne donosite bitne odluke, da se ne biste kasnije kajali. Setajte, odlucite se na kraca putovanja.

VENERIN SAT


 Tada vam je ritam prirodno usporeniji nego uobicajeno. Posvetite se opustanju i uzivanju. Priustite sebi okupljanje sa prijateljima i dragim osobama u opustenoj atmosferi. Radite na unapredjenju svig izgleda, posetite kozmeticara, frizera. Sklonost ka lepom zadovoljite bavljenjem umetnoscu, posetom galerijama, pozoristu. Idite u kupovinu odece, uzivacete. Posvetute se svom voljenom bicu i uzajamnoj bliskosti i skladu.


MARSOV SAT


Vreme je za akciju! Nece vam nedostajati motivacija, niti energija za realizaciju. Dobijate veliki priliv životne energije i potrudite se da je konstruktivno iskoristite. Radite sve ono sto zavisi od vas samih, sa puno elana i samopouzdnja. Oseticete porast seksualne energije, potrebu za akcijom  želju za bavljenjem sportom. Ako ne kanalisete energiju na pravi nacin, ona se moze lako manifestovati kroz ljutnju i bes, sklonost sukobima, pokazivanju dominacije i “ ratnickog duha”. Seksualnost vam je povecana, ali i osecanje ljubomore. Zato, paznja u odnosu sa partnerom. Trudite se da ne prenaglite ni u cemu.

JUPITEROV SAT


Osecate priliv optimizma, pa ste skloni euforiji. Sve sagledavate sa vedrije strane, hedonisticki ste nastrojeni, skloni preterivanju. Želja za uzivanjem na svim poljima raste. Libido vam je jak, uzivate u hrani i picu u vecim kolicinama. Elemen srece je naklonjen, odnosno okolnosti vam idu na ruku. Zato to konkretno iskoristite. Jupiter kao vladar ideala vam pruza pozitivne vibracije za donosenje dalekosežnih planova, odluka u vezi sa visokom skolovanjem, dalekim putovanjima, kontaktima sa uvazenim ljudima, koji vam mogu u buducnosti pruziti potrebnu podrsku. Pozitivni su kontakti i saradnja sa inostranim  partnerima i svim vezanim za inostranstvo. Jupiter obiluje energijom koja je vrlo “ovozemaljska”, pa se bavite resavanjem svih materijalnih pitanja, Priliv novca moze biti uvecan, naplatite svoj rad. Investirajte, bavite se novcanim transakcijama. Vodite se idejom da sve sto zelite u velikim kolicinama, tada mozete i da dobijete.

SATURNOV SAT


 Priliv životne energije je umanjen, pa se lako “istrosimo” na fizickom i emocionalnom planu. Raspolozenje opada, a osecaj duznosti raste. Potrebna je dobra organizacija u vremenu, metodicnost, istrajnost. Prepreke u realizaciji planova su vrlo moguce, pa to donosi frustracije. Sve ide usporeno  Restriktivni momenat je jak, pa i da zelimo, ni u cemu ne trebamo preterivati. Zato je ovaj period dobar za odbacivanje onog sto je nezeljeno u nasem životu. Oslabljena je materijalna realizacija. Ne treba insistirati na bilo kakvim materijalnim transakcijama, jer ce doci do gubitaka. Emocionalno smo frustrirani, pa nam ozbiljna komunikacija sa partnerom nije najbolji izbor. Vreme je za povezivanje sa samim sobom, pa je dobro povuci se u svoj kutak. Odmorite se ili spavajte.





ARHIVA TEKSTOVA
 

Čitaoci