Pretraži ovaj blog

12. ruj 2011.

Karijera, studije - primer analize natalnog horoskopa


PREDISPOZICIJE NATALNOG HOROSKOPA U ODREDJIVANJU STUDIJA I KARIJERE


Marijana

03.04.1983.           19:40h  Niš , mesto boravka Niš
Zavrsilča sam hemiju na PMF i radim kao profesor. Interesuje me mogucnost zavrsavanja mastera i koji smer, oblast mi najviše odgovara. Moje trenutno zanimanje me ne ispunjava u potpunosti.

Karijera, studije

-Natalne predispozicije-
Karijera, studije - primer analize natalnog horoskopa


Asc na 20* Vage, Sunce na 13* Ovna. Kobinacija koja donosi aktivnu inkarnaciju (muski, aktivni, topli znakovi) u kojoj potencijalno imate mogucnost kreiranja svog zivotnog puta i time uticete na buduce inkarnacije. Imate potrebu za ostvarivanjem harmonije na svim zivotnim poljima i osim bogatstva ideja, imate sposobnost uspesne realizacije (Asc- Vaga. Venera- Bik).


Vas intelekt je jak, misli brze, koncentracija dobra (Mars- Ovan konjukcija Merkur trigon Mesec konjukcija Neptun ). Kada savladate prvu kolebljivost, vase zamisli koje su uglavnom precizne, mozete brzo i lako realizovati. Sposobnost ostvarivanja sopstvenih ideala (Mars tr Neptun).Vi ste sopstveni prirodni pokretac i vasa energija i ideje su neiscrpne.


Vladar Mc-a je Mesec u konjukciji sa Neptunom vl polja posla- radnog mesta. Sam Mesec, pa jos smesten u dvojnom znaku u promenjivoj kuci, ukazuje na potencijalno bavljenje sa 2 posla uporedo, od kojih jedan moze biti u porodicnoj organizaciji. Mogucnost promene proesionalne orjentacije tokom zivota.


 Konjukcija Meseca i Neptuna je pozicionirana u 3 polju u Strelcu, odnosno bavljenje poslom vezanim za hemiju kroz znanja stecena visokim obrazovanjem (Strelcu), kroz neposrednu komunikaciju (3 polje). Strelac i 3 polje direktna su asocijacija na predavacku profesiju. Ttrigon sa Merkurom ukazuje na kontakt sa decom ili mladim osobama kao i Neptun vl 5 polja- srednjoskolski uzrast.


Vase zanimanje (profesor hemije) nije slucajno odabrano, jer je polozaj planeta u vasem natalu u potpunom saglasju sa njim. Nemojte u potpunosti odustajati od svog primarnog zanimanja. Mozete se baviti profesorskom delatnoscu u privatnoj reziji, a vezano za vas stambeni prostor ili u njegovoj blizini.


Vasa profesionlna orjentacija bi lako mogla biti i Farmacija. Nemate dovoljno aktivirana vodena polja i znakove, kao i znak Device, da bi eventualno bilo pokazatelja bavljenjem medicinom na visokoskolskom nivou.


Da vam je u ranoj mladosti radjena analiza natalnog horoskopa, svakako bi ste dobili savet da se bavite sportom i to individualnim (stellijum u Ovanu , Sunce tr Jupiter, Uran..) Sada to mozete ciniti rekreativno, a novac bi se mogao zaraditi kroz prodaju (Mesec u 3 polju  tr Merkur) uvoznih sportskih  artikala, sprava.. visokog kvaliteta (dispozitor Meseca i Neptuna je Jupiter tr Sunce – 6 polje- usluge).


Jos povoljniji je polozaj za trgovinu belom tehnikom nabavljenom iz uvoza. Mesec kao vladar karijere je pokazatelj moguce vezanosti posla sa potrebama domacinstva, a njegov dispozitor Jupiter u konjukciji sa Uranom, se direktno vezuje za tu delatnost. U drugom polju su pokazatelj dobrih izvora prihoda.


Izrazito je aktivno sazveždje Ovna i Strelca, kao i 3 i 9 polja (kroz Merkur ciji je vl). Venera vl Asc u 8 polju u Biku, direktno povezuje 1,8 i 2 polje (Bik- prirodni vl 2), pa bi se materijalno mogli ostvariti kroz posredovanje, agencijske poslove, organizaciju (Sunce, Mars, Merkur- Ovan). Kada se sve to poveze, logicno se namece putnicka agencija vezana za putovanja u inostransrvo. Uglavnom porodicni angazmani i vezani za sportska desavanja.


Iste konstalacije se mogu evantualno vezati za publikovanje, izdavastvo. Merkur (vl 9 – izdavastvo, pisana rec) u 7 polju- javno,  tr Mesec u 3 polju. Dispozitor Meseca je Jupiter u 2 p, pa je aktivirano 9 polje kroz prirodnog vl- Ju i vas vl 9 polja – Merkur, a sve kroz samo 3 polje-pisana rec.Imate dobar osecaj za fotografiju, slikarstvo, film. Organizacija poslova vezanih za izlaganje.


Svakako vam odgovara javni posao i rad sa velikim br ljudi. Dispozitor Sunca je Mars  u 7 u konjukciji sa vl fakulteta ali i magistrata- Merkurom.
Usavrsavanje studija  moze biti vezano za farmaciju, ali i neku vrstu organizacije vezano sa omladinu ili putovanja. Poznavanje stranih jezika, samo moze doprineti vasem poslovnom angazmanu i uspehu.


Ovo su naravno samo predlozi, vi ispratite svoj osecaj (jaka intuicija –Mesec konjukcija Neptun). Astroloska simbolika je beskrajna.

                                       -PREDIKCIJE-

Dogadjaji nisu hronoloski nabrojani, zbog klasifikacije po vrsti inicijacije.


  -Progresije-

Progresivni Mesec je pozicioniran u 3 polju i upravo je pri izlasku iz konjukcije sa natalnim Mesecom. Pozicija koja svaku akciju vezano za buducu karijeru (Mesec vl 10) i skolovanje (u 3 p), podize na jos veci nivo vaznosti. Slicno ophodu Saturna, progresivni Mesec povratkom na svoju natalnu poziciju, dogadjaje dize na nivo subninski bitnih.

Mesec kvadrat Sunce – najjace 28.01.2012 +- 15 dana

Neuskladjenost najdubljih nada, zelja i licnih stremljenja sa mogucnoscu ostvarivanja na zeljeni nacin. Nisu preporucljive nikakve akcije vezane za emocionalne relacije, porodicu. Narocto na poslovnom polju ne treba donositi nikakve odluke i praviti bitne promene. Sve vrste zahteva na poslovnom polju mogu biti odbijene. Najbolje je zadrzati pozicije na kojima jeste u tom periodu.

-         Tranziti –


Jupiter konjukcija Masr- Merkur  trigon Mesec – Neptun

Prolece 2011 god (narocito april, maj jun) je trebalo biti inspirisuce za nove akcije na polju skolovanja, karijere, zaposljavanja. Ako su se tada javile ideje, ali se nista novo nije moglo preduzeti, Jupter ce u retrogradnom hodu makar delimicno moci da nadoknadi.

Jupiter-R konjukcija Mars – najjace 24 12.2011 +- 2 meseca

Mars (u 7 p) kao nosilac vase licne energije i dispozitor Sunca (vecinskog vl 10 polja) ce biti po drugi put probudjen od strane tranzitnog Jupitera i dati mogucnost da se licno aktivirate vezano za nastavak- transormaciju skolovanja, a vezano za buducu karijeru. To ne bi bio master u okviru visoke skole koju ste zavrsili, vec pre polaganje razlike ispita, da bi se dobila doploma visoke skole koja ima dodirnih tacaka sa prethodnom. Presudno je vase licno angazovanje i svaka akcija, narocito vezana za skolovanje bila bi visestruko nagradjena.

Tranzitni Neptun u Ribama – od aprila 2011

Probudjena zelja da pronadjete pravi posao koji bi odgovarao vasoj prirodi. Neptun –vl 6 u ribama u 5polju- „raditi ono sto iskreno volim i sto je moj ideal“.

Tr Neptun sekstil Neptun- najjace 02.09.2011 +- 6 meseci

Usaglasavanje do tada postignutog sa duboko zeljenim, a vezano za posao i ljubav. Potvrdjivanje vec aktuelnih ideja, kao ispravnog odabira.

Tr Neptun sekstil Mars – najjace 21.12.2011 +- 6 meseci

Ne bavite se vise samo zeljama i idejama, vec je pravi period da krenete u realizaciju zamisljenog. Narocito vezano za skolovanje, koje moze teci uporedo sa poslovnim angazmanom. Potrudit se da do proleca 2012 zapocnete promenu smera ili polaganje razlika u ispitima za drugi master.
Jesen 2012 ce biti pod opterecenjem losih primarnih direkcija, a vezanih za skolovanje.

Tr Smc konjukcija Jupiter – najjace 02.02.2012 +- 2 meseca

Smc je natalno pozicioniran u polje visokoskolskih studija i upucuju na pravi evolucioni put osobe. Tranzitno, Smc ce aktivirati Jupiter kao prirodnog vl studija i dospozitora Meseca i Neptuna. Time aktivira tri bitna polja. Doskolovavanje na visokoskolskoj ustanovi, vezanom za izgradnju karijere u buducnosti, uporedo sa obavljanjem posla. Pre svega je aktuelna nadgradnja znanja vezana za hemiju, farmaciju. Nema negacije ni za bilo koje drugo opredelenje.

Tr Jupiter tr Venera – najjace 22 .04.2012 +- 3 meseca

Juiter prirodni vl polja studija, vl 3 polja- ucenje, dispozitor Meseca- karijera i Neptuna – posao, u tranzitu pravi konjukciju sa Venerom (vl polja licnosti i 8 polja- proteziranje drugih).

Period emocionalne ispunjenosti, zadovoljstva. osecaj harmonije sa sobom i u drustvenom smislu, kao i prepoznavanje pravog cilja u tom zivotnom trenutku. Period blagostanja i na materijalnom nivou. Moguca pomoc drzave, ili neke ustanove vezano za skolovanje (kreditiranje, stipendija). Ne treba se uljuljkati u postignutom. Ambicija treba da je visoka, a okolnosti ce biti naklonjene. Moguc uticaj i preko politicke linije, a vezano za moguce kreditiranje skolovanja.

 Objavljeno uz saglasnost vlasnika horoskopa.

Čitaoci