Pretraži ovaj blog

30. lip 2013.

Venera kvadrat Saturn i njihovi dispozitori


Tranzitna Venera u kvadratu sa tranzitnim Saturnom

Copyright © 2021 AVK. Sva prava zadržana

Tranzitna Venera u kvadratu sa tranzitnim Saturnom


  •                 Kako  je zakoračila u znak Lava ( Venera u Lavu- afirmacije), Venera se našla u kvadratu sa Saturnom.  Od Venere se iziskuje napor da  prihvati restrikcije, ukalupljenje , podredjeni položaj ili ucenu. Odnosi  u ljubavi su napeti, distancirani, sa težnjom ka fatalnom usijanju. Kako je dispozitor Venere Sunce u Raku, reflektuju se  na porodično okruženje, kao i osećanje lične sigurnosti pre svega na emocionalnom planu.  Može dovesti do borbe za vlast u ljubavi i van nje. Sukobi zbog ljubavnih afera na poslu.


  •                Venerina prirodjena sopsobnost diplomatije  lako će pokleći pred demonstracijom sile.  Neprirodna suprostavljenost ljubavi i seksa, uvredljiva spona ljubavi i novca.  Kupoprodaja ljubavi ili njen gubitak. Nepoverenje, nedostatak osećanja kompenzovan posedovanjem tela ili ukidanjem materijalne sigurnosti. Ljubavna manipulacija, tragedije iz nekontrolisane, pomahnitale strasti pothranjene ljubomorom.   Ljubavna brutalnost, dodir koji unižava, omalovažava , vodi u destrukciju.


  •               Pa kako sama Venera u prethodnom tekstu reče “Skromnost je rezervisana za druge”,  ovakav položaj će je dovesti u poziciju da bude predmet zavisti osvetoljubivog karaktera.  Iz ove pozicije, ovo je aspekt mržnje voljenih i napuštenih, bogatih i siromašnih, srećnih i nesrećnih, radosnih i tužnih, zdravih i bolesnih. Na sreću, ispoljiće se samo u ekstremnim slučajevima,  kod osoba koje tekve predispozicije imaju u natalu i potrajaće nekoliko dana.


Čitaoci