30. lip 2013.

Venera kvadrat Saturn i njihovi dispozitori
Kako  je zakoračila u znak Lava ( Venera u Lavu- afirmacije), Venera se našla u kvadratu sa Saturnom,  Kako je dispozitor Venere Sunce u aplikacionoj opoziciji sa Plutonom- dispozitorom Saturna, napetost ove pozicije se pojačava i kulminiraće oko 1 jula.  Od Venere se iziskuje napor da  prihvati restrikcije, ukalupljenje , podredjeni položaj ili ucenu. Odnosi  u ljubavi su napeti, distancirani, sa težnjom ka fatalnom usijanju. Kako je dispozitor Venere Sunce u Raku, reflektuju se  na porodično okruženje, kao i osećanje lične sigurnosti pre svega na emocionalnom planu.  Opozicija dispozitora iz znaka Raka i Jarca će u u krajnjem slučaju, dovesti do borbe za vlast u ljubavi i van nje. Sukobi zbog ljubavnih afera na poslu.


Venerina prirodjena sopsobnost diplomatije  lako će pokleći pred demonstracijom sile.  Neprirodna suprostavljenost ljubavi i seksa, uvredljiva spona ljubavi i novca.  Kupoprodaja ljubavi ili njen gubitak. Nepoverenje, nedostatak osećanja kompenzovan posedovanjem tela ili ukidanjem materijalne sigurnosti. Ljubavna manipulacija, tragedije iz nekontrolisane, pomahnitale strasti pothranjene ljubomorom.   Ljubavna brutalnost, dodir koji unižava, omalovažava , vodi u destrukciju.

 Pa kako sama Venera u prethodnom tekstu reče “Skromnost je rezervisana za druge”,  ovakav položaj će je dovesti u poziciju da bude predmet zavisti osvetoljubivog karaktera.  Iz ove pozicije, ovo je aspekt mržnje voljenih i napuštenih, bogatih i siromašnih, srećnih i nesrećnih, radosnih i tužnih, zdravih i bolesnih. Na sreću, ispoljiće se samo u ekstremnim slučajevima,  kod osoba koje tekve predispozicije imaju u natalu i potrajaće nekoliko dana.


ARHIVA TEKSTOVA

Čitaoci