.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

12. velj 2011.

Ljubav i brak u horoskopu




















Postoje bitni pokazatelji u natalnom horoskopu.koji ukazuju na na verovatnoću sklapanja braka, kao i na karakteristike bračnog partnera i kvalitet bračnog odnosa. Razlozi ulaska u bračnu zajednicu takođe su raznovrsni: emocionalna potreba. seksualna privlačnost, usamljenost ,materijalna sigurnost, različite vrste ineresa.
Osobe koje imaju izraženu individualnost i visoko cene svoju nezavisnost, retko ulaze u brak. Pa iako to učine,biraju partnera sa kojim mogu da ostvare nekonvencionalan brak u kome zadržavaju nezavisnost.

  Još po nešto o tranzitima koji uvode u brak u tekstu:   Tranziti koji donose brak.

O tranzitima koji ljubav i brak mogu dovesti u iskušenje u tekstu:  Tranziti koji donose ljubav ili je ruše

 
      Planete i aspekti u natalnom horoskopu, kao pokazatelji vrste privlačnosti među partnerima.

Venera svojim položajem u znaku i kvalitetom aspekata pokazuje sposobnost osobe da stvori i održi harmoniju. Venera je prirodni vladar polja braka, kao i signifikator svega što volimo i u čemu uživamo. Njen položaj u znaku , kući, kao i aspekti koje pravi, ukazaće na kvalitet i trajnost braka, kao i na motive iz kojih se u brak ulazi.


Stav prema braku i uopšte zajedništvu se ogleda kroz sedmo polje horoskopa.  Bitno je sažvežđe u kojem polje počinje, planete koje se nalaze u njemu i najpre vladar sedmog polja. Bitno je u kom je polju  i sazvežđu vladar braka,  njegovi aspekti, kao i njegov signifikator.


     U horoskopu muškarca,Mesec i u manjoj meri Venera su pokazatelji njegove ženske strane prirode (anime). Kroz nesvesnu želju da svoju animu materijalizuje, najčešće bira upravo takav tip žene. Priroda apekata Venere i Meseca određuju kvalitet budućih odnosa. Ako su u napetim aspektima sa maleficima, brak je malo verovatan ili i ako se realizuje, dolazi do razlaza. Ako međusobno imaju skladne odnose a i u aspektima sa ostalim planetama, emocionalni sklad osobe će se preslikati na emotivnu vezu.

U ženskom horoskopu Venera i Mesec su od velike vašnosti. Njihov položaj i odnos će uticati na njenu prirodu, ženstvenost, sposobnost prilagodjavanja i želju za osnivanjem porodice. Aspekti pre svega natalne Venere kao prirodnog signifikatora braka sa sporim planetama u tranzitu, mogu doneti odgovatajuće dogadjaje na planu braka i ljubavi.

Aspekti sa Saturnom ne uskraćuju brak, ali teže da ga odlože. Osobe sa takvim aspektima postaju zrele za brak u poznijim godinama. Ako su aspekti skladni,osoba ima potencijal da ostvari dugoročnu kvalitetnu vezu koja se zasniva na realnom međusobnom sagledavanju. Verovatna je i veća razlika  godinama među partnerima. Napeti aspekti dovode do trplenja u vezi. Partner na neki način ume da otežava život osobi  čiji je natalni horoskop. To čini svojom emocionalnom hladnoćom,distanciranjem,

Aspeti sa Uranom donose iznenadne,  strastvene izlive osećanja. Takve veze nemaju postojanost, pa kako naglo planu, tako se i ugase. Najčešće je u tom slučaju seksualnost izražena ,ali potpuno nekanalisana što donosi emocionalnu frustraciju i najčešće eksplozivan prekid veze. Nekonvencionalana i često društveno neprihvatljiva, tajna veza. Ako je Uran dobro integrisan sa ličnim planetama, donosi ljubav koja proizilazi iz prijateljskog odnosa i zasniva se na međusonom uvažavanju ličnih individualnosti partnera

Aspekti sa Neptunom donose duboke impulse ka pronalaženju idealnog partnera. Ako pri tome Neptun nije skladno aspektovan od Saturna, dolazi do transfera željenih osobina na pograšnog partnera, odnosno njegove idealizacije. To su aspekti samoobmane, koji dovode do velikih razočarenja i patnje. Napeti aspekti mogu doneti sklonost ka partneru koji je emocionalno neiguran. Nosi  frustracije koje pokušava da ublaži alkoholom ili drogom. U skladnim aspektima sa Neptunom, partner može imati umetničke sklonosti,naročito kroz muziku i slikarstvo.

Aspeti sa Plutonom donose tendencije ka fatalnim vezama. Osećanja su krajnje intenzivna, duboko prožimajuća. Prisutna je sklonost da se osoba stopi sa partnerom i izgubi svoju individualnost. Ali ako je Pluton signifikator u horoskopu osobe, onda će dominirati težnja da se kroz posesivnost asimiluje partner. Do te mere, da kod napetih aspekata Plutona može doći i do smrti partnera. Patnja je neminovna kroz duboko posesivnu ljubav koja se može razviti u negaciju sebe same.


Svodja ti se tekst?    Podeli ga prijateljima! 

 



ARHIVA TEKSTOVA

Čitaoci