.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

15. ožu 2011.

Tranziti koji donose brak



Natalna karta je osnovni pokazatelji da li će doći do braka, koji su motivi za njegovo sklapanje, koliko ćemo zadovoljstva u njemu imati i u kom cemo ga životnom dobu sklopiti . Kada raspolažemo tim informacijama, onda metodama astroloških predikcija možemo pretpostaviti period kada je realno da se ostvari. Kombinujući primarne direkcije, sekundarne progresije, Solarni horoskop i tranzite dolazimo do odgovora. U ovom tekstu ću pisati o tranzitima, predpostavljajući da ostale metode to ne negiraju.

Tekstovi koji upotpunjuju temu ljubavi, braka, faktora koji stabilizuju ljubav ili je stavljaju na iskušenje:

Ljubav i brak u horoskopu 

Tranziti koji donose ljubav ili je ruše

- Kvalitet bracnog i ljubavnog odnosa -planete vladari 5 i 7 kuće



Kada spore planete, pre svega Jupiter i Saturn, ređe Uran, Neptun i Pluton naprave aspekt sa vladarom 1, 4 , 7 , 10 kuće (polja) , planetom u 7 kući, okolnosti za ulazak u brak su stvorene. Takođe kada jedna od ovih planeta tranzitira 7 poljem ili je na oci Asc – Dsc ; Ic – Mc, okolnosti za brak su povoljne. Kada planeta u tranzitu pravi konjukciju sa Asc, ona aktivira i Dsc, odnosno 7 kuću budućeg partnera. Kada je  u konjukciji sa Ic-om (početak 4 kuće), natusu budi potrebu za osnivanjem sopstvene porodice. Ako tranzitna planeta aktivira Mc (početak 10 kuće), a to je i 4 kuća budućeg bračnog partnera, otvara mogućnosti za promenu suatusa osobe čiji je natal. Pod tim se podrazumeva dobijanja novog prefiksa udate žene ili oženjenog muškarca.

Kada je Venera kao prirodni vladar 7 kuće - kuće braka i Mesec kao signifikator žene i buduce majke , aktivirana u tranzitu sporih planeta, takođe su pokazatelj braka

U ženskom horoskopu Venera je ona kao devojka, a Mesecom je prikazana kao žena i pre svega majka. Mars je ideal muškarca kakvog želi a Sunce je najčešce signifikator supruga.

U muškom horoskopu Venera pokazuje kakav je ideal devojke natusa, a Mesec je njegova buduća žena. Po nekada kada je u horoskopu muškarca dominantno postavljen Mesec, može ukazati na “konkurentski” odnos između majke i buduće supruge. Mars ga određuje kao momka a Sunce kao oženjenog muškarca.

Potrebna su najmanje tri pokazatelja, da bi došlo do realizacije. Da bi sebi olakšali, posmatrajte kao najbitnije tranzite na vladara 7 kuće, planetu u 7 kući. Veneru i Sunce.
Jupiter će u aspektu na neku od ovih tačaka natala,doneti brak sa osobom sa kojom ste u poslednjoj vezi, dok Saturn otvara mogućnost da se u brak uđe sa starom ljubavlju.

Često pitanje je, koji aspekt pravi inicijaciju događaja. To zavisi od natalnog horoskopa. Konjukcija je uvek najjači aspekt i deluje u svakom horoskopu. Trigon i sekstil su takozvani pozitivni, odnosno protočni aspekti a opozicija i kvadrat tzv, loši, odnosno napeti aspekti.

Ako u natalnom horoskopu imate Veneru, Sunce ili vladara 7 kuće u kvadratu/opoziciji sa nekom sporom planetom, onda je vrlo verovatno da će upavo tranzitna planeta u kvadratu/opoziciji otvoriti energije za ulazak u brak. Analogno tome, ako vam je natalna Venera, Sunce, vladar 7 kuće ili planeta u njemu u trigonu/sekstilu sa nekom sporom planetom, takav aspekt i u tranzitu će vas aktivirati za ulazak u brak.
Potvrada bi sledila kroz primarne , sekundarne progresije ili Solarni horoskop.



  ARHIVA TEKSTOVA


LJUBAV I SEKSUALNOST




Arhiva

Čitaoci