.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

14. srp 2012.

Retrogradni Merkur - uticaj na svakodnevne aktivnosti



Jeste li primetili da ste u ovom periodu dok je Merkur u znaku Lava, sekstilu sa Jupiterom i Venerom u Blizancima čiji je dispozitor i  trigonu sa Uranom, pod stalnim bobmardovanjem raznoraznih informacija. Pa i ako ste po prirodi radoznali, što je mnogo, mnogo je. Ta kakofonija koja vam kao graja u učionici punoj dece para uši, krajnje zamara , uznemirava. Vaša mentalna, intelektualna i duhovna dimenzija je bolno bremenita svakodnevnim dešavanjima , opterećujuća po vaš nervni sistem. Kao da ste izgubili sebe u džungli svakodnevnog života.Vreme je  da se malo primirite, izolujete, okrenete k sebi. 




Od 14.07. 2012. i u sledeće tri nedelje (do 07.08)  ćemo imati prilike za to. Merkur će krenuti retrogradnim hodom. Kao i svaki tranzit, ima pozitivne i negativne strane. A koje će se više ispoljiti zavisiće od spoznaje kako da kanališemo energiju koja je trenutno aktuelna.
 
 Retrogradni Merkur je sklon da stvori konfuziju i omete sve one aktivnosti koje smo rutinski i bez opterećenja obavljali. Smetnje i zastoji u saobraćaju, poremećaj u komunikaciji od verbalne do elektronske. Slušaćemo, a nećemo baš jasno razumeti šta nam to voljeno bice ili prijatelj, neko iz porodice objašnjava. Percepcija nam je promenjena, okrnuta ka sebi, a ne ka drugima, pa otud i nesporazumi, manjak pažnje. Nesporazmi u dogovorima, zaboravljene administrativne obaveze, smanjena ažurnost na poslu, kašnjenja, pomereni rokovi, neposlati mejlovi ili poslati na pogrešne adrese. Pucaće telefonske veze, kvariće se komjuteri, zaturiće se rokovnici, možda izgubiti lična dokumenta, ključevi od automobila, stana. 
 

 
Može doći do dlaganja avionskih letova, a vi ste baš “uštimovali”  letovanje u ograničeni odmor, pa stres, nerviranje… Rešeni ste, ne odustajete i šta… menjate destinaciju. Kad ono, hoteli prebukirani, prtljag zaturen, nemate ideju gde su vam lična dokumenta, na pitanja dobijate čudne odgovore…
 
A dogovor koji je pao u vezi izlaska, druženja, sve se nekako odlaže…ma da li je to prava osoba za mene, zapitaćete se . Njen smisao za humor koji vas je do tada oduševljavao, postao je nekako nezanimljiv.  Ona letnja haljina koju ste nameravali da kupite, upravo je prodata ispred vašeg nosa, jedna jedina.. Ipak rešili ste da kupite bar nešto, pa ćete se kući vratiti sa hrpom nepotrebnih stvari.
 
A dok ste šeteli, izvrnuli ste zglob na stepeniku koji prevideste… Gosti koje ni u snu niste očekivali su upravo u većem broju stigli, a vaše obaveze koje su i onako u haosu, morate odložiti..Taman da ohladite piće a, stari frižider se pokvario, a i sijalice su počele da imitiraju eksplozivne prskalice. Krenete autom do prodavnice, kad ono ni da ga startujete.  Ispražnjen akumulator, neregliran trap, samo vam rikverc dobro funkcioniše..Kada ipak uspete da pokrenete auto, posle 10 minuta vožnje zaključujete da ste nekim čudom na početnoj poziciji, a sve nesvesno vozeći u krug. Možda  se zaglavite u nekoj slepoj ulici ili ste upravo upali u potpunu blokadu saobraćaja.



Ugovor koji bi ste potpisali za vreme retrogradnog Merkura bi vrlo verovatno doneo nezadovoljstvo, gubitak. Prevideli bi ste one delove ugovora  pisane najsitnijim slovima (koji su po nepisanom pravilu najbitniji).  Kako je Sunce do 22 jula kao dispozitor Merkura u Raku, ništa bitno ne preduzimajte vezano za dom i porodicu. Svaka vrsta kupoprodaje , investicija,  kao nova ideja koja vam je sinula  u vreme retrogradnog Merkura, je osudjena na propast ili makar muku da se vratite na pozitivnu nulu.



Vaš osećaj i odnos prema deci može dobiti na rigidnosti. Do pre nekoliko dana, oni su bili centar vašeg sveta, a sada ste okrenuti sebi. Niste spremni da sa lakoćom odgovarate na njihova infantilno genijalna pitanja. Dečija razigranost vam je opterećenje. Ali sve što ste do sada bezuspešno pokušavali da izgradite u odnosu sa vašim detetom, u ovom periodu ima dobre šanse da se “primi”.
 
Ako ste u komunikaciji  jasni i koncizni, bićete iznenadjeni kako postajete skloni digresijama, naširokim objašnjenjima ili pak ćutnji. Tastatura i prsti vas neće uobičajeno služiti, pa greške u kucanju, disleksija,  nedovršene misli, pošta poslata na pogrešnu adresu neće biti ništa neuobičajeno. Pad sistema vašeg komjutera i gubitak svih informacija, kao pad sistema vašeg mentalnog sustava kome je potrebno resetovanje.
 
Misli koje ste do pre par dana lako pretakali u bujicu reči, sada će kružiti kao roj u vašoj glavi, tražeći retrospekciju, preispitivanje. Pronadjite u miru delove slagalice koje su do tada bile izgubljene. Sagledajte šta su vaše istinske želje, a šta očekivanja okoline. Posebnu pažnju obratite na komunikaciju. Potrudite se da pažljivo slušate sagovornike i još pažljivije saopštavate ono što mislite.  Sa većom odgovornošću i promišljanjem se prihvatite ozbiljnih kreativnih poduhvata. Učite se na iskustvima svojih predjašnjih akcija, jer ovo je priod mentalne retrospektive.
 

 
Smirite napetost i nervozu, dajući sebi oduška boraveći u tišini i skladu prirode bez prisustva iritirajućih mobilnih telefona. Uživajte u muzici. Budite kreativni. Obnovite kontakte sa ljudima sa kojima se odavno niste čuli i videli. Proverite ispravnost svih odluka koje ste u medjuvremenu doneli i konsolidujte svoja dotadašnja saznanja. Ako vam zdravlje nije u najboljem stanju, ponovite medicinske pretrage i sa lakoćom ćete dobiti ispravnu dijagnozu. Odbacite loše., stare navike. Oslobodite se starih papira, od novina, do nepotrebnih dokumenata, uredite elektronsku poštu. Napravite veliko spremenje vezano za administraciju.  Preispitajte stare odbačene ideje, jer ste u periodu retrogradnog Merkura sposobni da ih konstruktivno kanališete.
 
 
Svidja ti se tekst?     Podeli ga prijateljima
 
                                       ARHIVA TEKSTOVA

Retrogradni Merkur - zrno mudrosti
Merkur je krenuo retrogradnim hodom o6 novembra 2012 iz znaka Strelca, a zatim 14 novembra ulazi u znak Škorpiona sve do 27 novembra kada će započeti direktno kretanje. Verovano ste već čitali...


Čitaoci