.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

25. tra 2011.

Sinastrija - Ljubavni aspekti Meseca


Aspekti Meseca u Sinastriji (Uporednom horoskopu)



 MESEC – trigon/sekstil MESEC

Pozitivna emotivna zavisnost. Poklapanje ukusa, naklonost, prijatno  raspoloženje, uvažavanje. Veza koja može da dugo da traje - ali i ne mora. Ali biće dosta jakih razmena emocija. Prijateljstvo je sigurno i možete skladno zajedno da radite.


MESEC – kvadrat/opozicija – MESEC

   Nedostatak uvažavanja, neke neprijatne situacije. A može i da se razvije neka vrsta instinktivne odbojnosti, pomalo možda i strah, obično  neraspolozenje, pa nije dobro za započinjanje ove emotivne veze  iz tih razloga. Očekuje se da neko popusti. Ako ste ipak u ovoj vezi ne zatežite odnos, moglo bi vam se desiti da se posle ipak pokajete i shvatite da ste pogrešili nekim svojim preemotivnim stavom.


MESEC – konjukcija – MESEC

Postoje obostrane želje, pa ćete se ipak lako uskladiti. Raspoloženje postoji da se započne ova emotivna veza ali ne smete dozvoliti da vas previše ponesu emocije. Mogući manji pokloni.


MESEC – inkonjukcija – MESEC

  Ovaj aspekt može da stvori probleme jer postoji osnovni nedostatak jedinstva kod svakog partnera koji je teško suzbiti. To nisu oprečni, već neuskladjeni stavovi.


DA LI STE NEOSETLJIVI  I  RAVNODUŠNI PREMA  PARTNERU?


MESEC – trigon/sekstil – MERKUR

MERKUR će uspeti da razume partnera, izgledaće mu privlačno pa će  moći da mu odgovori na način kako MESEC očekuje. MESEC je opčinjen partnerovim intelektualnim kvalitetima. Dobro za trgovinu ili pisanje, za javne poslove, za saradnju.


MESEC – kvadrat/opozicija – MERKUR

MERKUR će  izgledati previše rezervisan prema partneru i biti spreman da traži mane jer on uopšte ne razume partnerova osećanja. MESEC će  prigovarati partnerovim planovima. Nema ovde neke zajedničke sreće. Lako MERKUR može biti taj koji će dizati frku, a MESEC taj koji će  da se povlači i gundja. MERCKUR je prevrtljiv. Verovatno će  u pozadini svega biti različitost ciljeva. Aspekt tračeva, nemira, neprijatnosti, pritiska, rasprava .


MESEC – konjukcija – MERKUR

Ovo može biti ipak kvalitetan kontakt jer je komunikacija olakšana, kao i medjusobno razumevanje, pa se lako nadju zajednički interesi. MESEC će  biti jako osetljiv na reakcije partnera pa neka na to obrate pažnju, zato oba treba da paze šta će  reći jedno drugom. Nešto ustaljeno će  sigurno da promene, da izvrše neku transakciju, da idu na kraći put, da se druže, ako ništa drugo.


MESEC – inkonjukcija – MERKUR

Ovaj aspekt može da stvori probleme jer ukazuje na neuskladjene emocije sa intelektom što ima za posledicu da će  teško rešavati medjusobne probleme sa kojima se suočavaju. MERKUR je taj koji ne zna da čuva tajnu i što će  da se bez razmisljanja " strci ", previše "zabada nos". To što se MERKUR meša je ustvari izraz lične nespremnosti da se suoči sa vlastitim problemima.

SENTIMENTALNA VEZA: DA LI ĆE BITI SKLADA I UZVRAĆENA NEŽNOST?


MESEC – trigon/sekstil – VENERA

Oba partnera će  uživati u medjusobnom društvu, deleći interesovanja; kulture, ukuse, zabave, ljubav, nežnost, ali na sentimentalnom planu. VENERA će ugadjati partneru, pružati ljubav i popustaće.


MESEC – kvadrat/opozicija – VENERA

Neprimereni medjusobni odnosi. Najverovatnije će  VENERA povladjivati partneru, biće nemarna i stvoriće se neskladna veza na sentimentalnom planu, A moguće je da će  VENERA koristeći svoj šarm pokušati da izvuče korist iz odnosa, mada će  se i MESEC služiti flertom da bi stekao neku dobit od ovog partnera. Ukoliko veza uspe, biće duže razdvojeni ili će slediti neka vrsta emotivne patnje.


MESEC – konjukcija – VENERA

Moguća je vrlo plodna saradnja. Kontakt fizičke privlačnosti - neće ostati ravnodušni. Verovatno će  biti udvaranja. Mogućnost za finansijski prosperitet. Treba da paze da ne bude previše preokupljeni zadovoljstvima i luksuzom. Ako ne direktno, partnerstvo će  uspeti dobrom diplomatijom.

                         MESEC – inkonjukcija - VENERA

Ovaj aspekt može da stvori probleme jer se previše se međusobno trošite, a da predhodno ne promislite u šta se upuštate. Morate unapred o svemu dobro razmisliti i morate razviti strpljivost i smirenost.

   DA LI ĆE BITI ONE PRAVE FIZIČKE PRIVLAČNOSTI (I ZDRAVOG SEKSA?)


MESEC – trigon/sekstil – MARS

Pa naravno! Prisutna je fizička privlačnost i medjusobni podsticaji.

  

MESEC – kvadrat/opozicija – MARS

   Jedno drugo će iritirati. Moguće je da se stvori vrlo nervozna atmosfera. MARS će  možda i pokušati da uvredi ili povredi partnera. MESEC je popustljiviji. Ali bi bilo najbolje da ga izbegne.


MESEC – konjukcija MARS

MARS će dominirati odnosom, biće nasrtljiv. A MESEC mora zauzeti agresivniji stav da bi se zastitio il i da se krije ili beži od ovog partnera.

MESEC – inkonjukcija – MARS

Ovo je aspekt koji ukazuje na konflikte izmedju emocija i želja . To će tinjati među vama, a sumnjam da će MARS moći  da se iskontroliše. Zbog nervoze i emocijalnih strahova može doći do nesreće ili na zdravstvenom planu do probavnih poremećaja. MESEC je taj koji će da strada ili gubi. MARS će da se meša u tudje stvari, je ustvari izraz nespremnosti da se suoči sa vlastitim problemima, pa maltretira partnera.



 DA LI ĆE JUPITER BITI VELIKODUŠAN I DA LI ĆE TO MESEC ISKORIŠĆAVATI?

 MESEC – trigon/sekstil – JUPITER

Ovo partnerstvo doneće korist oboma jer će  skladno raditi i poštovati se. Ovaj kontakt doprineće izgladjivanju razlika ako budu postojale. MESEC će morati da se prilagodjava u ovoj vezi, ali pazite JUPITER voli da daje lažna obećanja. Šteta je da ne iskoriste ovaj kontakt jer on ublažava mnoge nepovoljne okolnosti, a partneri će  uvek moći da nadju neki izlaz.

MESEC – kvadrat / opozicija - JUPITER

Možda će  MESEC iskorišćavati partnerovu velikodušnost ili će  JUPITER buditi partneru lažne nade, dajući obećanja samo da bi izgladio stvari, a mogući su nesporazumi zbog precenjivanja situacije. Ako se dijametralno razlikujete to shvatite kao komplementarnost u smislu dopunjavanja, a ne problema.


MESEC – konjukcija - JUPITER

Postoji mogućnost da JUPITER previše popušta partneru zbog svoje velkodušnosti. U svakom slučaju treba očekivati dobrobit iz ovog kontakta.  Ovaj kontakt doprineće izgladjivanju razlika ako budu postjale. MESEC će  morati da se prilagodjava u ovoj vezi, ali pazite, JUPITER voli da daje lažna obećanja. Šteta je da ne iskoriste ovaj kontakt jer on ublažava mnoge nepovoljne okolnosti, a partneri će  uvek moći da nadju neki izlaz.

MESEC – inkonjukcija - JUPITER

Ovaj aspekt može da stvori probleme jer se partneri previše troše, a da predhodno ne promisle u šta se upuštaju. Moraće unapred uvek o svemu dobro da razmisle, razviju strpljivost i smirenost u pogledu pružanja medjusobnih usluga.



KOLIKO ĆETE SE MUČITI DA "OTOPITE LED" ILI ĆE VEZA PRERASTI U NAVIKU?

   Ovaj susret može stvoriti dugotrajnu vezu, ali ne i srećnu. SATURN ima osećaj dužnosti i treba mu MESEC da bi se dokazao, a MESEC je taj koji će  se priviknuti jer će  stvoriti naviku zavisnosti prema partneru, iako će  ga možda daviti. Ali neka MESEC očekuje pridiku i da će  dobiti ovim odnosom, pa čak postoji moguænost da je hendikepiran nečim I neka obrati pažnju na svoju nepouzdanost jer će  SATURN uvek svako odstupanje sankcionisati.


MESEC – trigon/sekstil - SATURN

MESEC će  ceniti partnerovo odgovorno držanje i prihvatiti savete i naporno će  raditi zbog zajedništva. A ovo može da bude i veza zbog neke usluge ili zato što je možda MESEC hendikepiran(a). U svakom slučaju pozitivan ishod naplate nekog duga iz prošlosti.


MESEC – kvadrat/opozicija - SATURN

MESEC će  nositi breme tereta ove veze, pa će  atmosfera biti mučna. To ne znači da će  se veza raskinuti veæ prihvatanje stanja kakvo je. MESEC će  biti jako razočaran i izigravaće mućenika, a to lako može da se desi i suprotno ukoliko je MESEC nečim hendikepiran. Zato je bolje da i ne počinju jer će  se daviti i gnjaviti, u najboljem slučaju će se  naviknuti. Nešto loše se proteže iz prošlosti.

MESEC – konjukcija-  SATURN

Ovo može biti jako mučno zajedništvo jer će  SATURN tražiti od partnera da osvesti neku svoju emotivnu stranu ličnosti tako što će  ga stalno terati na dužnost. Neće biti ovde nekih velikih zadovoljstava jer SATURN nameće disciplinu i neće dozvoliti rizik. Moguć je uticaj na zdravlje i kontakt koji ukazuje na nešto iz prošlosti ili neki neraščišćeni dug. Daviće se i gnjaviti, a u najboljem slučaju će  se naviknuti. Ali dalleko je to od sreće!


MESEC – inkonjukcija - SATURN

Ovaj aspekt može da stvori zdravstvene probleme. MESEC, nelagodno vam je i ponašate se poput krivca sve dok ne pronadjete način na koji partneru možete pokazati da vam je stalo do njega. SATURN, vredni ste i posvećeni svom poslu, ali ste veoma oprezni u pogledu drugih važnijih obaveza prema partneru. Najviše što MESEC može da izvuče je sažaljenje.


   DA LI ĆE VEZA BITI NAPETA ?

MESEC – trigin/sekstil - URAN

 Po pitanju stambenih uslova ili putovanja, ovde neće biti statike. Medjusobno pojačano emocijalno uzbudjenje, ambicije. Partnerima predstoje iznenadjenja i neobična iskustva. Eksplozija emocija.

MESEC – kvadrat/opozicija- URAN

Vrlo napeta veza sa puno emotivnog naboja. URAN je nagao i proizvodi rasprave i svadje, a to se jako odražava na živce ili nanositi bol partneru. URAN ne prepoznaje njegove potrebe, tvrdoglav je, impulsivan, ne poznaje kompromis. Sve u svemu, teško da će  ga MESEC razumeti zbog iznenadne promene ponašanja u ovoj vezi. Kontakt neverstva i RASTANKA. Mogućnost da više puta menjate mesto boravka. Te česte selidbe i putovanja su nepovoljna ili nepotrebna. Veza koja nije dobra za porod, materinstvo. MESEC treba da izbegne ovog partnera. Puno nerviranja i hirovitih postupaka.


MESEC – konjukcija - URAN

URAN preteruje u svemu, vrlo neobično pristupa, kao i u domu i porodici. Lako će  animirati partnera. A MESEC bi trebalo da se posveti rešavanju domaćih, pre nego partnerovih problema. Aspekt sklonosti perverzijama. URAN, će na silu pokušati da sprovede nešto svoje, jer ne poštuje pravila i ograničenja, koristeći emotivnost partnera. Partnerstvo će  jenjavati vremenom. Nije ovo garancija neke dugoročne veze jer URAN stvara napetost. Iznenadni rastanak. Ako i ostanu zajedno biće ovo dve "ptice selice" koje "čačkaju ili bockaju" jedno drugo.

MESEC – inkonjukcija - URAN

Nepredvidjeni problemi na emotivnom planu i na planu doma i porodice. Treba se kloniti ove neobićne veze.
 

DA LI ĆETE BITI ZANESENI I ZAVEDENI - PLATONSKA VEZA ?


MESEC – trigon/sekstil NEPTUN

NEPTUN lako može da zavede partnera i da to ukaže na medjusobnu opčinjenost. Sa praktične strane, tesko održiv spoj. NEPTUN će  potpaljivati partneru maštu i aktivirati mu zanosne fantazije. Ovde nije odgovor za strastvenu ljubav već prijateljstvo i naklonost. Pa može se i reći ROMANSA koja je samo preduslov...

MESEC – kvadrat / opozicija - NEPTUN

MESEC će  možda pogrešno razumeti partnera, ali to ne znači da je loš. Ipak, klasičan primer zavedenosti ali u negativnom smislu. Imaju krivu sliku medjusobno, jedno o drugom. Neće se medjusobno zadovoljiti. NEPTUN nije pouzdan i možda izdajnik nečega. Sve u svemu, neki nedostatak emotivne vezanosti.


MESEC – konjukcija - NEPTUN

Ovde se govori o velikom prijateljstvu i druženju. U negativnom ispoljavanju prevelika zanesenost, skloni preterivanju i idealizovanju partnera. Kod istih polova: naklonost, kod suprotnih polova: podrška. ... a kada se probudite, vidite u šta ste se uvalili.

MESEC – inkonjukcija - NEPTUN

  Apekt bolesti koje se teško dijagnostifikuju. MESEC je saosećajan i preterano spremna da pomaže, ćak i onda kada ta pomoč partneru nije potrebna. MESEC je žrtva neprijateljstva. NEPTUN je izdajnik. MESEC, morate naučiti da ljude vidite onakvima kakvi jesu i ne smete dozivljavati sve svoje veze u prenaglašeno romanticnom svetlu. Trebalo bi da pokušate da prevazidjete svoju sklonost ka mentalnom lutanju i nepouzdanosti. Poklanjate poverenje pogrešnoj osobi, tj, ovom partneru.


NEPRIJATELJ ILI PATOLOSKA VEZANOST?  Neizbezan susret

MESEC – trigon/sekstil – PLUTON

MESEC će  osetiti da ga partner neobično privlači i on je taj koja u njemu vidi oličenje braka ili partnerstva. To je susret uticaja silama izvan naših moći. Susret s ciljem da partneri osveste emotivne probleme kroz pozitivan odnos. PLUTON če  biti naklonjen čak čitavoj generaciji ovog partnera. MESEC, obratite pažnju šta to PLUTON traži od vas. Prepustite mu se!

MESEC – kvadrat/opozicija – PLUTON

MESEC će  osetiti neobičnu odbojnost prema partneru ili strah od njega. Teško je ovde govoriti o harmoniji. Moguće je da će  PLUTON iskorišćavati slabosti partnera, koje prepoznaje, i raditi njemu na štetu.


MESEC –konjukcija - PLUTON

PLUTON će  znati kako da pobudi osećanja partnera jer ga instiktivno jako dobro "oseca  i može mu pomoći jer može da utiče na njegova raspoloženja. Neizbezan susret na emotivnom instinktivnom planu na osnovu nekih dugova iz prošlih života, pa i na planu partnerstva ili porodičnih odnosa. Obratite pažnju šta to PLUTON traži od vas.


MESEC – inkonjukcija - PLUTON

Ovaj neskladan aspekt može da stvori probleme i možda najgore bolesti. MESEC će biti stalno u emotivnom grču, a PLUTON je beskompromisan. Zato ga mora izbegavati jer PLUTON želi da ga iskoristi. Tezak , pa čak i koban aspekt.
izvor sa neta


Svidja ti se tekst?    Podeli ga prijateljima!




ARHIVA TEKSTOVA     

         

Popularni postovi


SPREMNOST NA MEĐUSOBNU SARADNJU SUNCE- konjukcuja - SUNCE To što su ove dve osobe maltene "jaje jajetu" nije nikakva garancija velike sreće jer je potrebno nešto što će  ih naterati na...


 MESEC  Mesec u petom i sedmom polju, kod muskarca znaci mnogo tajnih veza, dok kod zena predstavlja nesiguran bracni zivot. Ako se Mesec nalazi u osmoj kuci, to je dobar polozaj za...


 ODSUSTVO ASPEKATA      ODSUSTVO KONJUKCIJA  govori da u vašoj vezi neće biti dovoljno poriva i akcija, pa se lako može dogoditi da rasipate energiju na mnogo toga ili da imate..

Karma u sinastriji Sinastrija - Sunce u kucama partnera Sinastrija -značajni aspekti Sunca Sinastrija - Mesec u kućama partnera Sinastrija - Ljubavni aspekti...


 MARS U KUĆAMA (DA LI ĆETE GA HRABRITI ILI SE SUKOBLJAVATI?) (KOJOJ SFERI ZIVOTA STIMULISE PARTNERA NA AKTIVNOST, NA ZUSTRU REAKCIJU, ZAHTEVAJUCI OD NJEGA DA SE POKRENE IZ TE SFERE. NASTUPICE...


MESEC U PRVOJ KUĆI Pomozite vašem partneru da pokaze svoje emoćije jer medju vama poštoji fizicka privlačnost, prijatnost bliskog druzenja. opustenost. Moguća je intenzivna veza, a partner...


SUNCE trigon SUNCE. Pozitivan aspekt: Ovo je izvrsna usporedna kombinacija za zajednicu. Obostrana kompatibilnost. Osobe imaju mnogo slčnih vrijednosti i one će verovatno biti prirodni...


       Svaki odnos između muškarca i žene može se podeliti na tri komponente, mentalnu, emotivnu i seksualnu. Da bi odnos bio kompletan, a veza harmonična sve tri komponente se moraju uklopiti....


   U KOJOJ SFERI ŽIVOTA MOŽETE KAO AUTORITET VRŠITI VRLO VAŽAN UTICAJ NA PARTNERA. DA GA: OHRABRITE, PODSTIČETE, ULIVATE VOLJU, POKREĆETE?    SUNCE U PRVOJ KUĆI: možete svojim bićem,...


     Kao socijalna bića, opravdano pridajemo važnost kvalitetu odnosa sa drugim ljudima. U svim životnim sferama se susrećemo sa osobama koje su nam manje ili više bitne.To se odnosi na...



LJUBAV I SEKSUALNOST

Arhiva

Čitaoci