Pretraži ovaj blog

20. ožu 2011.

Sinastrija - planete u 5 i 7 kući

Sinastrija - planete u 5 i 7 kući


 MESEC

 Mesec u petom i sedmom polju, kod muskarca znaci mnogo tajnih veza, dok kod zena predstavlja nesiguran bracni zivot. Ako se Mesec nalazi u osmoj kuci, to je dobar polozaj za novac preko partnera i nasledstvo. Govori o sudbinskim rastancima. 
Mesec u desetoj kuci donosi popularnost, mnogo veza i kontakata. 
U jedanaestoj takodje puno veza, uspostavljanje kontakta sa ustomisljenicima.
Mesec u Biku je dobar za romanticne veze i ljubav, dok u Blizancima pogoduje mnogobrojnim ljubavnim vezama. 

MERKUR

Po pravilu od brzine kretanja Merkura zavisi i brzina misljenja, kao i postupaka. Ako se Merkur nalazi u petoj kuci, moze znaciti razocarenje u ljubavne veze i brak, u osmoj - brak iz racuna, dok je brak iz ljubavi sa tim polozajem Merkura najcesce neuspesan.

VENERA

 Venera u Ovnu cesto oznacava rani brak ili brzoplet i nesrecan brak, posebno u prvoj polovini zivota. Venera u Biku, oznacava da samo brak iz ljubavi moze biti srecan. U Blizancima - brak iz racuna. U Raku - nesrecan porodicni zivot. U Lavu - ran brak i srecan porodicni zivot. U Devici - kasni brak ili brak sa preprekama. U Vagi - cesto srecan porodicni zivot. U Skorpiji - nesrecan porodicni zivot. U Strelcu - dupli brak, udovistvo. U Jarcu - kasni brak sa preprekama. U Vodoliji - nekoliko brakova od kojih je srecan samo poslednji. U Ribama - nesrecan porodicni zivot.

Venera u konjunkciji, kvadratu, ili opoziciji sa Saturnom, Uranom, Neptunom, Plutonom, ili Juznim cvorom nagovestava razvod ili udovistvo, rastanke iz raznih razloga. 


Venera u prvoj kuci daje brak zbog jakog materinskog instinkta. U drugoj kuci donosi zenama cesto neuspesan brak. U trecoj kuci, brak sa covekom druge nacionalnosti - strancem. U cetvrtoj kuci posle razvoda ili udovistva obavezno drugi brak. U petoj kuci brakovi su rani i brzopleti. U sestoj kuci Venera daje brak iz racuna. U sedmoj kuci ovde je dijapazon braka veliki od srecnog do nesrecnog, od kasnog do neplodnog, od raznih prepreka do gubitaka dece. U osmoj kuci razvod, udovistvo. U devetoj kuci brak sa covekom druge nacionalnosti - strancem. U desetoj kuci brak vezan sa profesijom, obavezama i poslom. U jedanaestoj kuci pod uslovom da je Venera dobro aspektovana, brak je srecan. U dvanaestoj kuci sve zavisi od aspekata Venere sa drugim planetama i od drugih elemenata horoskopa.

MARS

Mars u Ovnu daje brzoplet brak. U Biku, razocarenja u braku. U Blizancima - dva braka, ili vise. U Raku mnogo bracnih neugodnosti. U Lavu: sve zavisi od aspekata Marsa sa drugim planetama i elementima horoskopa. U Devici nesrecan brak, pracen razocarenjima. U Vagi nista dobro. U Skorpiji donosi nevolje sa zenama. U Strelcu kasni brak ili dva braka, razocarenja. U Jarcu partner u braku ima koristi. U Vodoliji, takodje korist kroz brak. U Ribama dva i vise braka, razvod, rastanci. U petoj kuci kod zena Mars donosi paralelne veze. U sedmoj kuci nesrecan porodicni zivot, a kod zena razvod ili udovistvo. U dvanaestoj kuci moguc je razvod a kod zena tezak porodjaj.


JUPITER

 Jupiter u Ovnu daje pogodnosti kroz brak. U Biku cesto brak iz filozofskih i religioznih razloga. U Blizancima dva ili vise braka. U Raku dobar socijalni status preko braka. U Lavu sreca u braku. U Devici tajne ljubavne veze ili brak sa mladjim partnerom ili vise brakova. U Vagi srecan brak. U Skorpiji korist preko braka. U Strelcu vise brakova. U Jarcu korist kroz brak. U Vodoliji brak iz ljubavi. U Ribama vise brakova. Mars u petoj kuci srecu u braku cine ljubav i deca. U sedmoj kuci sudbina je u partnerovim rukama. Korist kroz brak. U osmoj kuci nasledstvo, bogatstvo, korist kroz brak. U desetoj kuci korist kroz brak. U jedanaestoj kuci Jupiter donosi rani brak. U dvanaestoj kuci razvod je spas od muka. 

SATURN

 Saturn u Ovnu ne donosi nista dobro. U Lavu daje drugi brak posle razvoda ili udovistva. U prvoj kuci rastanci, razvodi. U cetvrtoj kuci rana prevremena smrt jednog od partnera. U petoj kuci nesrecna ljubav, gubitak prvenca. U sedmoj kuci los bracni zivot, stariji bracni partner ili razlicit status partnera. U osmoj kuci siromastvo i mnogo neprijatelja. U dvanaestoj kuci jedan od supruga je slabog zdravlja.

URAN

 Uran u petoj kuci donosi cesto gubitak prvog deteta i los je za brak. U sedmoj daje paralelne veze, razvod, udovistvo, rastanke, ali i partnera druge vere.

NEPTUN

Neptun u petoj kuci daje prolazne ljubavne veze. U sedmoj kuci paralelne veze, brak iz sazaljenja, brak sa uniformisanim ili bolesnim licem.

PLUTON

Pluton u sedmoj kuci - rastanci zbog vise sile, smrti, ili duzi rastanci, takodje zbog visih okolnosti.
 Autor Branko Zivotin 


                                        TEKSTOVI NA TEMU LJUBAVI 


Čitaoci