.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

8. tra 2011.

Vladar devete kuce - vera, filozofija, visoko znanje






DEVETA KUĆA HOROSKOPA

Ovo je kuća života, kuća topline, vatre Strelca, a njen prirodni vladar je optimistički i otvoren Jupiter. Ovo je kuća viših intelektualnih sfera i višeg filozofskog i idealistièkog pristupa životu. Ona direktno opisuje čovekov stav prema životu i ljudima, a praktično često zavisi od kontakta sa drugim ljudima. Zato koraci koje čini u životu biće onoliko dugi koliko ga drugi podrže. Način težnje ka višim ciljevima direktno će biti obojeni vrstom planete: ako je svetlo, težiće na fin i konstruktivan način, a transsaturnovske planete doprinose da bude buntovnik s razlogom ili bez razloga. Ako vladar ima jake aspekte sa Jupiterom, religija će imati važnu ulogu i usmeravaće ga kako da se vlada. Ciljevi Devete su veliki, pa su tu prikazana duga putovanja i poslovni aranžmani u inostranstvu. Ovo je i kuća rodbine partnera, i kuća unučadi.


VLADAR DEVETE U PRVOJ KUĆI

 je tip osobe sa sopstvenom životnom filozofijom i ne okleva da ih drugima izloži. Možda će težiti dobrom obrazovanju, pa čak i podučavati druge, možda čak religiji. A može ga privući sport, pa čak biti prvi u tome. Može izabrati profesiju pravnika, ali i doći u sukob sa zakonom u neharmoničnim aspektima vladara.


VLADAR DEVETE U DRUGOJ KUČI

 ima materijalistièki pogled na život. Životna filozofija nije duboka, već praktična, svakodnevna. Život se svodi na uprošćavanje puta ka zaradi: kroz putovanja, spoljnom trgovinom, podučavanje ili religiju. Finansijske teorije i saveti.

VLADAR DEVETE U TREĆOJ KUĆI

 je klasičan položaj za pisca, propovednika ili učitelja, jer mu je lako da prenosi ono što zna, moze pisati knjige. Voli da putuje. U svakom slucaju, opsednut je nekom vrstom komunikacije u kombinaciji sa duhovnošću. Često ovaj položaj natera čoveka da postane misionar, zbog potrebe da nekome saopšti svoja ubedjenja, naročito ljudima u udaljenim krajevima.


VLADAR DEVETE U ČETVRTOJ KUĆI 

će najverovatnije period života živeti u inostranstvu, pošto ima izražen interes za strane kulture, za ljude i ono što se tamo dešava. Ima sklonosti da se dobro slaže sa ljudima koji imaju drugačije interese od njegovih. Neka pazi da ne uleti u probleme sa zakonom oko stvaranja imetka. Malo je šansi da zbog toga dospe u zatvor. Filozofija ili religija kojom je zadojen u svom domu, verovatno će biti ono u šta će verovati ceo život. Ako ne, tada će propagirati stranu ideologiju u svom životu u kuci. Neka "pročeprka" po prošlosti i detinjstvu, možda nadje odgovore na mnoga pitanja.

VLADAR DEVETE U PETOJ KUĆI 

voli da uživa, pa praktikuje životnu filozofiju: "živi i pusti druge da žive", a ponekad se može ponašati po sistemu: "baš me briga". Ne haje mnogo što je neko rekao ili uradio. Taj specifičan pristup životu može biti dosta interesantan, pa neka je iskaže kroz podučavanje dece ili kreativne pokušaje u sportu. Na drugom nivou, može biti učitelj religije ili filozofije.

VLADAR DEVETE U ŠESTOJ KUĆI

 ima svakodnevnu i praktičnu filozofiju, njegovu religiju, koja je dovoljno jednostavna da bi s njom udobno živeo. Jednostavna i delotvorna, retko učena i duboka, a često prožeta smislom za humor. Može raditi kao predavač, nastavnik, trgovina, uvoz-izvoz, špedicija. Posao može biti sa stranim zemljama ili dalekim predelima, npr monter, zidar.


VLADAR DEVETE U SEDMOJ KUĆI

 mora da ima partnera koji deli njegove ideološke poglede i koji potiče iz iste sredine kao i on. Partner mu je potreban za suočavanje, kako bi izoštrio svoje stavove. Znači da je pogled na život pod uticajem ili ga odredjuju partner i čovekov odnos prema partneru. Ovo je cesto položaj ljudi koji imaju veze sa zakonom, koji ga pišu, krše ili sprovode. U tom smislu, može ga privući i svestenički poziv. U neharmoničnim aspektima, može ga privući partner druge nacionalnosti ili veroispovesti.

VLADAR DEVETE U OSMOJ KUĆI 

ima filozofiju života koja se može povetiti sa metafizikom i okultizmom. Njegovu radoznalost bude dublje misterije života i ono posle njega. Izrazito je intuitivan i perceptivan. Ako sledi svoje unutrašnje osečanje i sluša glas "iznutra", nepogrešivo će uvek doneti pravu odluku i izabrati najbolji put.

VLADAR DEVETE U DEVETOJ KUĆI

 na pozitivnom nivou, ovaj položaj može ukazati na učitelja, tj. onaj koji uspeva da natera da učenici razmišljaju kao on, kako bi kominicirali na istoj talasnoj dužini. Može biti i putnik istraživac, uvek u potrazi za novim svetovima. U neharmoničnim aspektima, sklonost kršenju zakona.

VLADAR DEVETE U DESETOJ KUĆI 

ima karijeru koja uključuje putovanje, pa i u strane zemlje. Izgleda da ima afiniteta za inostrane poslove. Čest položaj astronauta. Uspesna karijera je moguća, pa i da podučava druge u vezi polja u kojem je majstor. Kada se energija izražava na najtelesniji način, može postati super-zvezda u šou biznisu. Njegova filozofija može uticati na široj osnovi.


VLADAR DEVETE U JEDANAESTOJ KUĆI 

ima prijatelje koji dolaze iz iste sredine i imaju sličan odgoj i pogled na život kao i on, ali i osobe koje se dijametralno razlikuju – svi oni koji ga stimulišu da proširi vidike. Sa pravilnom upotrebom energije može biti delegiran od strane vlasti za neki posao. Poznavanje prava može biti ulazna karta u politiku, diplomatiju. On voli da rasipa svoju energiju po zabavama, prijemima, priredbama i društvu prijatelja. Nikada se neće prihvatiti ijednog pravog posla.


VLADAR DEVETE U DVANAESTOJ KUĆI 

površno se odnosi prema životu. Ima pogled na svet koji se zasniva na sopstvenim, najdubljim osećanjima i snazi koju crpi iz sopstvenih ubedjenja. Oseća da mu nije potrebna pomoć sa strane da bi oblikovao svoja verovanja. To se može izraziti kroz pisanje ili intenzivnim istraživanjima u medicini. Ukoliko nije tako, u neharmoničnim aspektima, sumnjaće u samog sebe, u vezi sa sopstvenim verovanjima i normama, i može da provoditi vreme kod psihoanalitičara, baveći se sopstvenom emocionalnošću i duhovnošću, da bi otkrio ko je jer postoji jedna strana njegove prirode koja je sakrivena i rezervisana. Možda će putovati u daleke predele da bi proučavao filozofiju, okultistička ili metafizička verovanja. Uvek u potrazi za nečim jer želi da nauči sve što život pruža.

Arhiva

Čitaoci