8. tra 2011.

Vladar osme kuce - sex, preobrazaj, kraj


OSMA KUĆA
Osma kuca je analogna sazvezdju Skorpiona, planeta vladar Pluton, suvladar Mars.

Upravlja transformacijom licnosti, seksom, smrcu. Nalazi se u opoziciji sa drugom kucom koja upravlja posedovanjem, vrednostima, ciji je osnovni moto “ja imam”. Kroz osmu kucu osoba treba da prevazidje poriv za posedovanjem, jer je to u njenoj suprotnosti, a osnovni moto je “JA ZELIM”. Ovo je kuca najveceg intenziteta i zato je tesko obuzdati njenu energiju. Vlada seksom, potrebom da se u erotskom spoju dozivi jedinstvo sa partnerom i na vrhuncu strasti na kratko, dozivi takozvana “mala smrt”. Kroz metaforicko umiranje, dolazi do radjanja novog, zacetka ploda deteta. Kuca trudnoce. Kroz osmu kucu, osobu neminovno ceka transformacija, koja ce se odvijati u okviru kuce gde je pozicioniran njen vladar. Najveca iskusenja vrebaju kroz ovu kucu i najveci bol koji se moze doziveti. Kuca sopstvene smrti i dragih osoba. Kuca interesovanja za okultno, uvek vezano za bavljenje balansom izmedju zivota i smrti. Upravlja novcem drugih ljudi, bracnog partnera, nasledstvom, pozajmicama, kreditima bankama, osiguranjem, agencijama. Kroz nju dobijate podrsku drugih ljudi.

VLADAR OSME U PRVOJ KUĆI  Lako je uociti jer poseduje “tamnu “ Plutonovsku harizmu. Krasi je odlucnost, hrabrost, nepokolebljivost. Ne plane lako, ali kada se strasti probude, nemoguce ju je zaustaviti. Posesivnost, strast, ljubomora, cesto osvetoljubivost. Ona vas magnetski privlaci, seksipil zraci iz nje. Sklona je koketeriji sa smrcu, jer je se ne plasi i to otvoreno pokazuje. Uvek postoji doza opasnosti po zivot, narocito ako je vladar osme kuce neharmonican. Ocekuje je trenutak kada ce pod uticajem okolnosti morati da se kroz bolan process transformise.

VLADAR OSME U DRUGOJ KUĆI  Ako je moto osme kuce “ja zelim”, a pri tome je njen vladar pozicioniran u drugom polju  “ja imam”, svi su izgledi da ce do novca dolaziti preko drugih ljudi. To moze biti preko bracnog partnera, politickih organizacija, nasledstva posle smrti neke osobe, kroz seksualne veze.. Njen dobitak se zasniva na necijem gubitku. Seks je intenzivan, prema partneru se odnosi sa puno posesivnosti. Nekada se za seks uzvraca novcem. Izvor prihoda moze biti nejasan, vezan za “podzemlje”. Potrebno je preispitati sopstveni sistem vrednosti, da se njime ne bi ugrozili drugi. Na ostrici noza zbog novca i seksa.


VLADAR OSME U TREĆOJ KUĆI  Izrazena potreba da se razmislja na temu zivota i smrt, seksa, okultnog. Zeli da o tome otvoreno prica ili pise. Seks moze biti inspiracija za pricu i kljizevna dela cija je tema erotika. Ima prodoran um koji moze da kod drigih prepozna tamne, skrivene kutove licnosti, rodjeni psiholog. Glas zvuci erotizovano, napuklo, seksi. Treba kontrolisati sta prica, jer ga izgovoreno moze kostati zivota. Sklon je da se u voznji igra zivota i smrti, te najcesce osobe koje izvode opasne nocne egzibicije sa automobilima, imaju ovakav polozaj. Opasnost na putu ili oboljenja disajnih organa.

VLADAR OSME U ČETVRTOJ KUĆI  Roditelj suprotnog pola dominantan i harizmatican. Zbog toga njegova idealizacija, koja utice da osoba izgradi poseban odnos prema seksu. Muskarci gaje posebnu identifikaciju sa majkom, a žene sa ocem. Enterijer zivotnog prostora je erotizovan. Sitnice, ukrasi, predmeti koji su vezani za seks. Sticanje novca je vezano za bavljenje nekretninama kroz posredovanje drugim ljudima.. Vladar osme kuce u cetvrtoj ukazuje na smrt u svom domu . Morace dotiveti slom na polju porodice i doma kroz neki gubitak. Mogucnost da se u kuci bavi okultnim ili mu je poturen predmet crne magije.

VLADAR OSME U PETOJ KUĆI  Posebna jaka erotika koja poziva na ljubav. Osobe su krajnje harizmaticne i privlacne suprotnom polu. Spretne su u koketeriji izmedju ljubavi i seksa. Kroz ljubav, kreativnost i decu se dolazi do transformacije. Najcesce se osoba ostvarivanjem kroz roditeljstvo iz korena menja.U zavisnosti od (ne) harmonicnosti vladara osmog polja, mogucnost slomova ljubavnih veza, gubitka najdrazih, osoba koje voli.

VLADAR OSME U ŠESTOJ KUĆI  Moze ocekivati podrsku i materijalnu pomoc od drugih na poslu. To moze biti bracni partner koji ce svojim finansijama obezbediti radno mesto osobi ili ce poslovno saradjivati. Kroz posao, osoba treba doziveti transformaciju. Napeti odnosi sa kolegama. Ozbiljni poslovni problemi, odkazi. Zdravstveno nepovoljan polozaj. Moguce teske hronicne bolesti ili zivotna ugrozenost zbog operativnog zahvata. Narocito uhrozen crevni trakt, debelo crevo. Smrt moze nastupiti kao posledica teskih oboljenja, operacija ili na random mestu.

VLADAR OSME U SEDMOJ KUĆI  Bracni odnos mora proci kroz transformaciju. Velika bracna kriza, ljubomorne scene, na javnom mestu , trpljenje nasilja. Smrtna opasnost po bracnog partnera. Uz pomoc bracnog partnera, dolazi do drustvene afirmacije. Opasni javni neprijatelji. Osobi preti opasnost na javnom mestu.

VLADAR OSME U OSMOJ KUĆI   Velika zainteresovanost za seks, okultno, sklonost ulaska u rizicne i opasne situacije. Jake strasti na svim zivotnim poljima. Treba pripaziti u svim novcanim transakcijama u kojima ucestvuje novac drugih. Moze doci do fatalnog finansijskog sloma u vezi sa partnerovim ili pozajmljenim novcem od “zelenasa”.  Smrt je sudbinski predodredjena, bez obzira na duzinu zivota. Nosi dozu nasilja ili stradanja u prirodnim katastrofama, grupnim stradanjima, ratu.

VLADAR OSME U DEVETOJ KUĆI    Dobija materijalnu pomoc za visoko skolovanje,. Stipendiranje. Moguc prekid skolovanja, promena interesovanja i nastavak novih studija. Sklona filosofskom stavu po pitanju zivota i smrti. Sposobna za duboko proucavanje ljudske psihe. Traganje za izvorom strahova i oslobadjanje od istih. Bavljenje psihijatrijom, ezotericnom astrologijom.Bavljenje posrednickim poslom, vezano za tudji novac.Shvata da se su povremeni gubitci neophodni da bi se dalje napredovalo u ostvarivanju ideala.. Licna transformacija se dozivljva na udaljenim mestima od mesta rodjenja. Trovanja krvi, sepse Smrt zbog svojih uverenja ili u inostranstvu.

VLADAR OSME U DESETOJ KUĆI  Uspeh u karijeri usko vezan za pomoc drugih. Zauzima vrhunski polozaj, ima sposobnost odlucivanja ali zavisnost od odluka drugih. Polozaj vladara kuca je tipican za vrhunske politicare, visoke drzavne sluzbenike, krupne bankare. Takodje se bavi poslovima u kojima od nje zavisi zivot drugih. Od drzavnika do hirurga. Javnost postaje sastavni deo zivota. Mnogo toga zavisi upravo od javne podrske. Preterana samouverenost i osecaj moci mogu da je potpuno uniste u poslovnom, privatnom i javnom zivotu.. Njena smrt postaje interesovanje javnosti.

VLADAR OSME U JEDANAESTOJ KUĆI  Dobija tudju pomoc, da bi ostvarila svoje ciljeve. Moze biti u pitanju novac bracnog partnera, podrska prijatelja koji zauzimaju rukovodeca polozaje ili prijatelja roditelja istog pola.. Po nekada koristi tajna i nedozvoljena sredsva da bi se drustveno ostvario. Svojim odlukama moze ugroziti zivot prijatelja i roditelje dovesti do finansijkog sloma. Nepromisljenost u rukovanju novcem je moze dovesti do krajnjeg siromastva koje ugrozava zivot. Izbeglistvo zbog torture.

VLADAR OSME U DVANAESTOJ KUĆI  Kompleksan emocionalni sklop. Kada je vladar osmog polja harmonican, sposoban je da prodre do sustine svoga bica i pronikne u razloge svojih frusracija i strahova. Zatvorena osoba koju nije lako prozreti. .  Seksualne i emotivne inhibicije. Treba imati oprez u rukovanju tudjim novcem, jer moze doci do neobjasnjivih okolnosti koji dovode do njegovog gubitka. Kod neharmonicnog vladara osme kuce, moze iskonstruisati situaciju, gde se tudji novac gubi netragom. Nije preporucljivo da zivi u dalekom inostranstvu. Opasnost preti od vode, u mraku, na granici . Moguci mentalni problemi i los ishod bolnickog lecenja. U ekstremnim slucajevima, sklonost suicidu.

ARHIVA TEKSTOVA  Arhiva

Čitaoci