.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

6. tra 2011.

Vladar trece kuce - svakodnevne aktivnosti



TREĆA KUĆA HOROSKOPA


Padajuca kuca  koja sublimira dve prethodne- 1- Ja i  2- Moje u JA MISLIM I OPAŽAM, nadgradjujuci egocentrizam osobe u sposobnost da se paznja fokusira na osobe iz najblize okoline. Ukazuje na nivo zapazanja, inteligenciju, nacin komunikacije, usmene ili pismene. Govori o  mentalnim kontaktima i društvenim principima.. Doprinosi fleksibilnosti i adaptibilnosti i potrebi da se poveze sa drugim ljudima. Kroz taj kontakt i odnos čovek uči i formira svest o sebi, uči da bude svoj, da ima hrabrosti da izrazi svoje mišljenje koje se mora razlikovati od utisaka koje prima iz okruženja. Opisuje odnos osobe preme braci i sestrama, bliskoj rodbini i najintimnijim prijateljima. Dinamika energija ove kuce kojom prirodno upravlja Merkur i znak Blizanaca se odrazava na zelju za pokretom, kratkim putovanjima, stalnom fizickom i intelektualnom istrazivanju. Oznacava period osnovnog obrazovanja, doba detinjstva, kakav je osoba vozac.

VLADAR TREĆE U PRVOJ KUĆI

    Mladalacki izgled i ponasanje.  Ima naodoljivu potrebu da se izrazi kroz svoje stavove i ideje. Krasi je jak intelekt, mentalna pronicljivost, brzo zapazanje, fleksibilnost. Okolina ja primecuje i ima njenu podrsku. Mladja braca i sestre je smatraju autoritetom, jer se u nekoj meri identifikuju sa njom. Zanimljivo je( ako je osoba vozac), tip kola koje voli,  nacin na koji vozi, mogu da se uporede sa njenim temperamentom globalno.

VLADAR TREĆE U DRUGOJ KUĆI

  Njena zainteresovanost, sposobnost intelektualne manipulacije je usmerena ka vrednostima u najsirem smislu. Tako ce na njen sistem vrednosti okolina znatno uticati, kao i braca i sestre. Mora raditi na doslednosti i kontrolisanju povodljivosti. Ne samo da voli da prica o novcu, nego ume na konstruktivan nacin da upregne svoj um na koji nacin da ga stekne. Najcesce zaradjuje kroz intelektualne aktivnosti, administrativne poslove, komunikacijom preko modernih sredstava informisanja., kroz kraca putovanja.

VLADAR TREĆE U TREĆOJ KUĆI 

  Na najbolji nacin je svesna “sadasnjeg trenutka”  , okolnosti, pa se sa prilicnom sigurnoscu snalazi u svakodnevnim aktivnostima.  Izrazita orjentisanost na intelektalna pitanja, svim oblicima  komunikacije. Cesto zapazen pisac, ili putopisac, predavac, ili  veciti putnik, vozac. Ovaj polozaj vladara moze doneti veliki izbor interesovanja, ali i povrsnost i paznju koja luta. Uziva u voznji, nekada to cini samo iz zadovoljstva, bez krajnjeg cilja.



VLADAR TREĆE U ČETVRTOJ KUĆI 

  Paznja i svakodnevne aktivnosti joj  je fokusirane na dom i porodicu. U zavisnosti od harmonicnosti vladara, ostvaruje dobru komunikaciju sa primarnom-roditeljskom porodicom. Nekada je u situaciji da bude “glava porodice” ostalim sestrama i braci ili tu ulogu preuzima neko od rodjaka. Jedan od roditelja cesto putuje. Zelja da se aktivnosti obavljaju u sopstvenom domu, rezultiraju poslom u okviru njega.  Bavljenje uredjenjem enterijera, eksterijera, kupoprodajom nekretnina. Nekoliko promena mesta stanovanja.

VLADAR TREĆE U PETOJ KUĆI    

 Vrlo konkretno i jasno izrazava ljubav.  Ostvaruje dobru komunikaciju sa ljubavnim partnerom. Narocito se dobro izrazava kroz neku vrstu komunikacije ili pokreta  na kreativnom nivou.. Egocentricnosti u govoru i pokretu, vladanje scenom sa dozom dramskog, biva zapazena.  Moze biti odlican glumac, scenarista, baletski igrac. Znanja iI lak nacin da ih prenese, moze rezulzovati poducavanjem dece. Inace dobra komunikacija sa decom i mladim ljudima.

VLADAR TREĆE U ŠESTOJ KUĆI  

  Udruzene su obe prirode  vladara obe kuce- Merkura (vazdusna i zemljana). Osoba dobro integrise radoznalost,  zbir stecenih znanja , sposobnost analize sa organizacijom, posvecenoscu,  sintezom u smislenu celinu. Intelekt je vrlo visok. Interesovanja su okrenuta ka poslu, organizaciji, dobroj saradni u grupi. Dobra saradnja sa najblizim rodjacima i najuzim krugom prijatelja. Posao moze biti vezan za sve vrste komunikacija, obavljanje administrativnih poslova ili organizacije putovanja, saobracaja.


VLADAR TREĆE U SEDMOJ KUĆI  

 Sve sto kaze ili napise, ima veliki odjek u javnosti. Njegova izlaganja se prate sa paznjom, jer je sugestibilna, uverljiva, vrlo elokventna. Vesto barata recima i idejama. Predodredjena da bude “glasnogovornik” pa moze baviti reklamom, trgovinom, javno predstavljati firme, proizvode, sklapati ugovore.  Kod neharmonicnog vladara, drugi imaju uticaj na njene stavove, biva povodljiva. Doza nestalnosti u braku, moguca dva braka. Za kvalitetan bracni odnos je potrebno ostvariti dobru komunikaciju.

VLADAR TREĆE U OSMOJ KUĆI  

  Pronicljiva osoba koja se ne zaustavlja na povrsnoj analizi. Ima sposobnost da duboko pronikne u sustinu stvari. Zanimaju je metafizicka pitanja, sve vezano za odnos zivota i smrti. Intelektualna zainteresovanost za okultno. Nije prvelka pricalica, reci imaju tezinu. Moze se baviti organizacijom tudjeg novca I drugih materijalnih resursa. Dobar polozaj za organizovanje posrednickih agencija, osiguravajucih drustava. Oprez u voznji nocu i u vezi disajnih organa.


VLADAR TREĆE U DEVETOJ KUĆI 

  Ima  sposobnost  da razmislja na apstraktan nacin cime intelekt uzdize na najvisi nivo.. Lako povezuje cinjenice, dolazi do saznanja koja nisu svima pristupacna. Orjentisana je ka sticanju najvisih znanja, cesto zavrsava nekoliko visokih skola iz cistog zadovoljsatva. Otvorena za sve sto joj je mestom rodjenja odredjeno kao daleko, neuobicajeno, strano. Interesuju je pitanja filosofije, religije, prava na najvisem nivou, knjizevnost, izdavastvo, ucenje stranih jezika. Svetski je putnik, putovanja su joj strast kao I komunikacija na daljinu. Nekada, ako do dozvoljava vladar cetvrtog polja, ostaje da trajno zivi u inostranstvu.

VLADAR TREĆE U DESETOJ KUĆI 

    Jak ego je podstice da se javno eksponira. O njoj ce se sigurno cuti. Nekada kroz reci drugih ljudi, najcesce kroz ono sto sama izgovori. Doseze do visokog stepena drustvenog uspeha, zahvaljujuci prezentiranju svojih stavova i nacina na koji to cini. Javnost je opcinjena njenim recima..  Veliki oratori imaju ovu poziciju, takodje i drzavnici koji su svoje mesto pre svega obezbedili “magijom” izgovorene reci. A rec je varljiva..


VLADAR TREĆE U JEDANAESTOJ KUĆI

   Osoba je izgradila jedinstven, prepoznatljiv nacin na koji se drustveno eksponira. Cesto se nalazi u velikoj grupi i tu se najbolje snalazi. Ima veliki broj poznanika i prijatelja iz najrazlicitijih socijalni krugova. , Treba imati oprez da se ne izmaknu kada su najpotrebniji.. Postoji medjusobni uticaj na stavove, misljenje I svakodnevno delovanje izmedju nje I prijatelja. Njena rec moze najvise odjeknuti ako se stavi u sluzbu socijalne pravde.

VLADAR TREĆE U DVANAESTOJ KUĆI

    Privatno zatvorena licnost, cutljiva. Sklona je poniranju u podsvesno, ima sposobnost da donekle osvesti skriveni deo licnosti. Ima fotografsko pamcenje, vidi u slikama, moze da se identifikuje sa fiktivnim likovima. Dobro je da se bavi zanimanjima u simbolici dvanaestog polja; psihologija, gluma, rezija, ili savetodavac iz senke. Neobjasnjivo je na prvi pogled, zasto mnogi poznati komicari imaju ovakav polozaj vladara. Oni javno ispoljavaju na karikaturalan i zabavan nacin, najtananije frustracije koje osecaju licno ili prepoznaju kod drugih.Njihovo vedro javno lice je najcesce sumorno u privatnom zivotu.




ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci