.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

8. tra 2011.

Vladar osme kuce - ljubavna intima, preobražaj, kraj




OSMA KUĆA HOROSKOPA

Osma kuća je analogna sazveždju Škorpiona, planeta vladar Pluton, suvladar Mars.Upravlja transformacijom ličnosti, erotikom, smrću. Nalazi se u opoziciji sa drugom kućom koja upravlja posedovanjem, vrednostima, čiji je osnovni moto “JA IMAM”. Kroz osmu kuću osoba treba da prevazidje poriv za posedovanjem, jer je to u njenoj suprotnosti, a osnovni moto je “JA ZELIM”.

 Ovo je kuća najvećeg intenziteta i zato je tesko obuzdati njenu energiju. Vlada erotikom, potrebom da se  doživi jedinstvo sa partnerom i na vrhuncu,  na kratko, dozivi takozvana “mala smrt”. Kroz metaforičko umiranje, dolazi do radjanja novog, začetka ploda deteta.  Takodje je kuća trudnoće. 

 Kroz osmu kuću, osobu neminovno čeka transformacija, koja će se odvijati u okviru kuće gde je pozicioniran njen vladar. Najveća iskusenja vrebaju kroz ovu kuću i najveći bol koji se moze doziveti. Kuća sopstvene smrti i dragih osoba. Kuća interesovanja za okultno, uvek vezano za bavljenje balansom izmedju zivota i smrti. Upravlja novcem drugih ljudi, bračnog partnera, nasledstvom, pozajmicama, kreditima, bankama, osiguranjem, agencijama. Kroz nju dobijate podrsku drugih ljudi.


VLADAR OSME U PRVOJ KUĆI 

 Osobu je lako  uočiti jer poseduje “tamnu “ Plutonovsku harizmu. Krasi je odlučnost, hrabrost, nepokolebljivost. Ne plane lako, ali kada se strasti probude, nemoguće ju je zaustaviti. Posesivnost, strast, ljubomora, često osvetoljubivost. Ona magnetski privlači, proso zrači. Sklona je koketeriji sa smrću, jer je se ne plaši i to otvoreno pokazuje. Uvek postoji doza opasnosti po život, naročito ako je vladar osme kuce neharmoničan. Očekuje je trenutak kada će pod uticajem okolnosti morati da se kroz bolan process transformise.


VLADAR OSME U DRUGOJ KUĆI 

 Ako je moto osme kuce “JA ŽELIM”, a pri tome je njen vladar pozicioniran u drugom polju  “JA IMAM”, svi su izgledi da će do novca dolaziti preko drugih ljudi. To može biti preko bračnog partnera, političkih organizacija, nasledstva posle smrti neke osobe, kroz erotske veze..Njen dobitak se zasniva na nečijem gubitku. Intimni trenuci su intenzivni, prema partneru se odnosi sa puno posesivnosti. Izvor prihoda može biti nejasan, vezan za “podzemlje”. Potrebno je preispitati sopstveni sistem vrednosti, da se njime ne bi ugrozili drugi. Na oštrici noža zbog novca i erotike.


VLADAR OSME U TREĆOJ KUĆI  

 Izražena potreba da se razmislja na temu zivota i smrti, erotike, okultnog. Želi da o tome otvoreno priča ili piše. Intimni spoj može biti inspiracija za priču i književna dela čija je tema erotika. Ima prodoran um koji može da kod drigih prepozna tamne, skrivene kutove ličnosti, rodjeni je psiholog. Glas zvuči erotizovano, napuklo. Treba kontrolisati šta priča, jer ga izgovoreno može koštati života. Sklon je da se tokom vožnje igra života i smrti, te najčešće osobe koje izvode opasne noćne egzibicije sa automobilima, imaju ovakav položaj. Opasnost na putu ili oboljenja disajnih organa.


VLADAR OSME U ČETVRTOJ KUĆI  

 Roditelj suprotnog pola dominantan i harizmatičan. Stoga njegova idealizacija koja utiče da osoba izgradi poseban odnos prema intimnosti. Muškarci gaje posebnu identifikaciju sa majkom, a žene sa ocem. Enterijer životnog prostora je erotizovan. Sticanje novca je vezano za bavljenje nekretninama, kroz posredovanje drugim ljudima.. Vladar osme kuće u četvrtoj ukazuje na smrt u svom domu . Moraće doživeti slom na polju porodice i doma kroz nekakav gubitak. Mogućnost da se u kući bavi okultnim ili mu je poturen predmet crne magije.


VLADAR OSME U PETOJ KUĆI


  Posebna jaka  strast koja poziva na ljubav. Osobe su krajnje harizmatične i privlačne suprotnom polu. Spretne su u koketeriji izmedju ljubavi i erotike. Kroz ljubav, kreativnost i decu se dolazi do transformacije. Najčešće se osoba iz korena menja, kada se ostvari kao roditelj.U zavisnosti od (ne) harmoničnosti vladara osmog polja, mogućnost slomova ljubavnih veza, gubitka najdražih, osoba koje voli.
 

VLADAR OSME U ŠESTOJ KUĆI 


 Može očekivati podršku i materijalnu pomoć od drugih na poslu. To može biti bračni partner koji će svojim finansijama obezbediti radno mesto osobi ili će medjusobno poslovno saradjivati. Kroz posao, osoba treba doživeti transformaciju. Napeti odnosi sa kolegama. Ozbiljni poslovni problemi, odkazi. Zdravstveno nepovoljan položaj. Moguće teške hronične bolesti ili životna ugroženost zbog operativnog zahvata. Naročito ugrožen crevni trakt, debelo crevo. Smrt može nastupiti kao posledica teških oboljenja, operacija ili na random mestu.


VLADAR OSME U SEDMOJ KUĆI 


 Bračni odnos mora proći kroz transformaciju. Velika bračna kriza, ljubomorne scene na javnom mestu , trpljenje nasilja. Smrtna opasnost po bračnog partnera. Uz pomoć bračnog partnera dolazi do društvene afirmacije. Opasni javni neprijatelji. Osobi preti opasnost na javnom mestu.


VLADAR OSME U OSMOJ KUĆI   

Velika zainteresovanost za erotiku, okultno, sklonost ulaska u rizične i opasne situacije. Jake strasti na svim životnim poljima. Treba pripaziti u svim novčanim transakcijama u kojima učestvuje novac drugih. Može doći do fatalnog finansijskog sloma u vezi sa partnerovim ili pozajmljenim novcem od “zelenaša”.  Smrt je sudbinski predodredjena, bez obzira na dužinu života. U sebi nosi dozu nasilja ili stradanja u prirodnim katastrofama, grupnim stradanjima, ratu.


VLADAR OSME U DEVETOJ KUĆI  


  Dobija materijalnu pomoć za visoko obrazovanje. Stipendiranje. Moguć prekid školovanja, promena interesovanja i početak novih studija. Sklona filosofskom stavu po pitanju života i smrti. Sposobna za duboko proučavanje ljudske psihe. Traganje za izvorom strahova i oslobadjanje od istih. Bavljenje psihijatrijom, ezoterijom, astrologijom. Bavljenje posredničkim poslovima, u vezi sa  tudjim novcem. Shvata da su povremeni gubitci neophodni da bi se dalje napredovalo u ostvarivanju ideala. Lična transformacija se doživljva na udaljenim mestima od mesta rodjenja. Trovanja krvi, sepse.  Smrt zbog svojih uverenja, smrt u inostranstvu.


VLADAR OSME U DESETOJ KUĆI 


 Uspeh u karijeri usko vezan za pomoć drugih. Zauzima vrhunski položaj, ima sposobnost odlučivanja ali zavisnost od odluka drugih. Položaj vladara kuća je tipičan za vrhunske političare, visoke državne službenike, krupne bankare. Takodje se bavi poslovima u kojima od nje zavisi život drugih. Od državnika do hirurga. Javnost postaje sastavni deo života. Mnogo toga zavisi upravo od javne podrške. Preterana samouverenost i osećaj moći mogu da je potpuno unište u poslovnom, privatnom i javnom životu.. Njena smrt izaziva interesovanje javnosti.


VLADAR OSME U JEDANAESTOJ KUĆI 


 Dobija tudju pomoć da bi ostvarila svoje ciljeve. Može biti u pitanju novac bračnog partnera, podrška prijatelja koji zauzimaju rukovodeće položaje ili prijatelja roditelja istog pola. Po nekada koristi tajna i nedozvoljena sredsva da bi se društveno ostvario. Svojim odlukama može ugroziti život prijatelja i roditelje dovesti do finansijkog sloma. Nepromišljenost u rukovanju novcem je moze dovesti do krajnjeg siromaštva koje ugrozava zivot. Izbeglištvo zbog torture.



VLADAR OSME U DVANAESTOJ KUĆI 


 Kompleksan emocionalni sklop. Kada je vladar osmog polja harmoničan, sposoban je da prodre do suštine svoga bića i pronikne u razloge svojih frustracija i strahova. Zatvorena osoba koju nije lako prozreti.  Ima erotske i emotivne inhibicije. Treba imati oprez u rukovanju tudjim novcem, jer može doći do neobjašnjivih okolnosti, koji dovode do njegovog gubitka. Kod neharmoničnog vladara osme kuće, može iskonstruisati situaciju gde se tudji novac gubi netragom. Nije preporučljivo da živi u dalekom inostranstvu. Opasnost preti od vode, u mraku, na granici.  Mogući mentalni problemi i loš ishod bolničkog lečenja. U ekstremnim slučajevima, sklonost suicidu.





ARHIVA TEKSTOVA  



Arhiva

Čitaoci