Pretraži ovaj blog

15. ožu 2011.

Sinastrija - neaspektovane planete

Sinastrija - neaspektovane planete

                

 ODSUSTVO ASPEKATA U SINASTRIJI, UPOREDNOM HOROSKOPU



   ODSUSTVO KONJUKCIJA  govori da u vašoj vezi neće biti dovoljno poriva i akcija, pa se lako može dogoditi da rasipate energiju na mnogo toga ili da imate više svojih izdanja, ali generalno možete protraćiti vreme i ništa konkretno ne ostvarite.

   - Ukoliko postoje loši aspekti oni će vas probuditi i "uzdrmati" da ipak stvorite neku vrednost.


   ODSUSTVO SEXTILA  ukazuje da neće biti situacija koje olakšavaju zajednički život, da možda neće biti predaha kako bi što lakše prebrodili napetosti. Pa se može desiti da odustanete i da u vašoj vezi ne činite gotovo ništa.

    - Ako postoje konjukcije dobrih planeta one će vam malo olakšati zajednički život.

ODSUSTVO KVADRATA  ukazuje da neće možda biti zategnutosti i izazova u vezi da bi napravili nešto od te veze, da bi se borili za opstanak, da bi prevazišli razne uticaje, jer kvadrat tera čoveka da učini nešto ili će  propasti!  Kada nema kvadrata, čovek je toga nije svestan.  Zato vam se može desiti da voditite težak život, ali se nećete buniti, kao što drugi čine - rećićete  da je sve u redu, ma čak - kako vam je život lep. U vašoj vezi nema onih napetosti, briga i zebnji koje druge veze imaju. Vaša veza nema kvadrat koji bi vas naterao na prevazilaženje prepreka - vi najradje ignorišete teškoće i "srećno" živite u statusu qvo. Ali zato kada nastupe problemi vi jednostavno ne znate kako da izadjete na kraj sa njima ili jednostavno bežite, potiskujući svoja osećanja. Niste navikli na borbu i direktno suočavanje sa problemima. Ako nemate drugih loših aspekata, nećete  ništa naročito uraditi u životu.

     - Ako su prisutni drugi loši aspekti, mogu doprineti razvoju svesti.

ODSUSTVO TRIGONA ukazuje da nema situacija koje donose blagodeti, kada čovek kaže da je srećan i zadovoljan. Neće ovde biti predaha, neće biti možda zadovoljstva življenja i druženja sa partnerom. Životne (karmičke) napetosti mogu postati veliko breme da se može desiti da nadjete kompenzaciju u radu, a to va može udajiti jedno od drugog, ali jednom partneru će definitivno uništiti unistiti zdravlje.

    - Ako postoje konjukcije dobrih planeta, malo æe olakšati život.

ODSUSTVO INKONJUKCIJA  partnera ukazuje da će  im možda biti teško da uspostave kvalitetan odnos medju sobom jer ne shvataju želje i potrebe jedno grugog. Oni se možda i ne konfrontiraju jer radi svako za sebe ili ne znaju šta znači kompromis ili prilagoditi se nečijim potrebama i željama. Ponekad im zbog toga može biti neugodno, prosto kao da znaju da se od njih nešto očekuje, ali ne znaju Šta se to od njih očekuje, jer razmišljaju samo o sopstvenim osećanjima.

    - Ako postoje opozicije koje ukazuju da će  čovek morati da osvesti to da postoji neko prekoputa njega.


ODSUSTVO OPOZICIJA ukazuje da partneri nemaju svest o potrebi jedno drugog ili da nemaju potrebu za  medjusobno uspostavljanje odnosa. Ako su u vezi, kada se suoče sa problemima i činjenicom da nešto nije u redu, oni zapravo ne shvataju o čemu to njihov partner govori. Po pravilu obično i često se opeku, pa nastavljaju sa medjusobnim izbegavanjem - pošto "znaju da ionako ništa ne funkcioniše". Ali zaboravljaju da nas opozicije uče da budemo svesni drugih, a na taj način ćemo postati svesni vlastitih potreba. To je sve ono što mi nemamo, a što nam je potrebno, i što obično shvatimo, kad tad!

      - Ako postoje kvadrati, oni će  pokrenuti partnere da se suoče sa samim sob om I sopstvenim nedostacima.


        NEASPEKTOVANE PLANETE U SINATRIJI, UPOREDNOM HOROSKOPU


U ovoj vezi SUNCE se verovatno puno razlikuje od partnera. Samovaljan će biti, pa će  odabrati da radi sta god želi, da se ponaša kako želi - jer uslovno partner ga ne može sprečiti u tome. Dosta toga će mu relativno lako polaziti za rukom i najverovsatnije da će se SUNCE pitati za sve u ovoj vezi. Ali pazite kada se pretera, obično se obije o glavu!

U ovoj vezi MESEC će  se odnositi prema partneru pomalo bezosećajno, jer mu (joj) emocije ne stoje na putu realizacije ili neće biti emocijalnih trauma i frustriranosti da ispolji osećanja. Ali kada nema emocija nema istinskog odnosa.

U ovoj vezi MERCUR ima nesputan um. Težiće da deluje nezavisno, a i možda neobjektivno. Razmišljaće hladnokrvno. Neće biti ni dubljih dodirnih intelektualnih tačaka. Moraće da nadje neki ventil jer svojim pridikama moće ćedovesti partenera u situacije da "eksplodira".

U ovoj vezi VENERA možda teži ostvarenju svojih ciljeva bez ikakve potrebe za pružanjem i ljubavlju, ili će biti izolovana i samozadovoljana. Znači, emocije su prikrivene, a afiniteti jasno izrazeni. S druge strane osećaće konstantnu potrebu da dobija ljubav i naklonost - bez obzira koliko pruža - bez obzira koliko joj se daje. Zato će  se možda osećati nevoljenom i neželjenom od strane partnera. Sve će  učiniti da postigne to što je naumila - ne prezajući ni pred čim.

U ovoj vezi MARS će  sagorevati u svemu što naumi, Prosto će  da zastrašuje partnera. Neumorna, predana, fanatićno se nameće. Ali to je njen problem - znate?. Zato pazite da partnera previše ne terate (i ne očekujete) - jer može pobeći "glavom bez obzira".

 U ovoj vezi JUPITER ima vlastita filozofska uverenja i mentalne predstave pa će  partneru delovati da joj nije stalo do partnerovog mišljenja. Razvijaće se onako kako misli da je najbolje. Ali da pazi, da ne pretera ili nešto previše ne obećava.

U ovoj vezi SATURN je možda preterano strog u zahtevima prema partneru, To može da ukaže da tera partnera da bude jako samodisciplinovan da prosto ne oseti život niti zadovoljstvo života u dvoje, jer sve svodi na dužnost. Možda uopšte ne usreći partnera!

U ovoj vezi URAN u odnosu na partnera nema samokontrole, pa neka pazi da ne pretera, jer posle tog više nikada ništa neæe biti isto! U nekom životnom trenutku æe  istaknuti svoje razlièitosti ili posebnosti u odnosu na partnera. A tada - lom!

U ovoj vezi NEPTUN će  se vrlo neobično ponašati. Teško će  biti od neke praktične koristi, osim na duhovnom planu ili umetnièkom.

  U ovoj vezi PLUTON može da teroriše partnera, pre neka sebe preobrazi, i neka se izdigne iznad problema i reši ih u odnosu sa ovim partnerom, a ne da ga goni.


Čitaoci