.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

10. stu 2010.

Astromedicina- Mesec

Mesec

Položaj Meseca u natalnoj karti je veoma indikativan kao pokazatelj zdravlja.Naročito ukazije na negativne promene, ako je u šestoj ili dvanaestoj kući i ako je aflikovan.Obeležava i krizne periode,naročito kada dodiruje slabe tačke u natalu.

Fiziološke aktivnosti.
Sve što je vlažno,hladno.što oplodjuje, menja, oblikuje, pročišćava, apsorbuje, izlučuje. Sve što je povremeno,promenjivo,periodično,u vezi sa prenošenjem i tečnošću.


Funkcije izlučivanja 

Očigledno je da Mesečevi ciklusi utiču na ponašanje vode. Kako na makro ,tako i na fiziološkom nivou. Mesec je povezan sa telesnim tečnostima. Utiče na oplodnju, asimilaciju, izlučivanje,kao i znojenje.

Limfni sistem
Limfa je most izmedju ćelija i kapilara, prenoseći hranjive materije i kiseonik, a odnoseći otpadne materuje metabolizma. Ima sopstveni cirkulatorni sistem. Odnosi višak tečnosti, razgradjenih materija i sprečava prodor infekcija u krvotok.

Digestivni sistem.
Počinje ustima,završava se anusom. Na tom putu je jednjak, želuda, creva,j etra, pankreas. Svi ovi organi imaju tečne izlučevine.Pluvačka, želudačna kiselina, sluz creva ,sokovi slezine..Svim ovim organima upravlja Mesec. Odgovoran je i za peristaltiku creva.


Pankreas
Reguliše metabolizam šećera koji organizmu daje energiju. Suprotno od energije-Sunca, je primirenost-Mesec. Odnosno pri padu šećera se oseća slabost, pad raspoloženja. Kod varijacije glukoze u krvi se javlja uznemirenost, Očigledan uticaj Meseca.


Ženski reproduktivni organi.
Tu je Mesečev uticaj najočigledniji. I u medicini ja poznato da se normalan, prosečan ženski ciklis,poklapa sa srednjim Mesečevim sideralnim periodom


Ženske grudi
Sačinjene su od masnog tkiva, ali još bitnije,od mlečnih žlezda Primarna uloga im je lučenje mleka, za ishranu odojčeta. Analogija je jasna. Mesec je povezan sa osećajem emocionalne sigurnosti, zaštićenosti. Smatra se da nije pod uticajem ljudske svesti pa je odgovoran za rad simpatičkog nervnog sistema.Predstavlja sve šupljine, levo oko i testis muškarca, kao i levu stranu tela.


Tradicionalne veze
Desno oko žene, kao i generalno  desnu stranu tela. Sve telesne šupljine.
 

Mesečeva lekovita svojstva
Srebro, koloncit, gorka sredatva, sredstva za čišćenje.

Vrste bolesti
Poremećaj rada pankreasa,oscilacije  nivoa glukoze u krvi.Smetnje varenja.Voda u zglobovima.Neuredne menstruacije,mogući pobačaji,ginekološki problemi generalno. 
 
Tradicionalne tegobe.
Bolesti stomaka, čir na dvanaestopalačnom crevu, stomačni grčevi, povraćanje. Ciste grudi, moguć kancer. Otoci od vodene bolesti, proširene vene. Poremećaj vida, bolest očiju, nasvestice, migrene. Neraspoloženje, nervoza, histerija. Bubuljuce, velike biginje. Urogenitalni problemi.




Čitaoci