.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

15. ožu 2011.

Gde vas očekuje sreća i dobitci






    
Generalno, ceo natalni horoskop je pokazatelj koliko je kod osobe izrazen element srece i na kom polju. Jupiter kao najveci benefik ce svakako ukazati gde ce osobu pratiti pozitivna karma- akcija. Gleda se položaj Jupitera, koji važi kao simbol velike sreće i Venera koja je takođe predstavnik sreće, takozvani mali novac ali u manjoj meri ,Tek kad natalna karta potvrdi postojanje takvih mogućnosti, može se krenuti na gledanje tranzita, kako bi se utvrdio period kad neko ima najviše šanse za neko ostvarenje ili dobitak.. Treba posebno izdvojiti dobar aspekt Jupitera sa Uranom i Venerom (konjukcija, trigon, sekstil). Sve u vezi ovih planeta je veoma bitno, od polja u kojem se nalaze do znaka i aspekata koje grade, pa sve do trenutnih tranzita. Osnovno je ipak, pronaći dobre potencijale za lake dobitke u natalnom horoskopu.

JUPITER U PRVOJ KUCI-  Jupiter narocito na Asc otvara velike mogucnosti za licnu ekspanziju. Vas prati element srece na svakom koraku i imate veliku energetsku zastitu, čak i pod losim tranzitima. Narocito su povoljni trantiti benefika iz polja života -  prvog, petog devetog. Posedujete sposobnost da  kroz ličnu inicijativu,organizaciju i akcije dodjete do vrlo uspesne realizacije. Vase sposobnosti i personalnost, bice vrlo zapazeni. Iskoristite to! Ne dozvolite da se ekspanzija-širenje kojem doprinosi Jupiter odrazi na znatno uvecanje telesne tezine.

JUPITER U DRUGOJ KUCI – Kada se nadje u kuci vrednosti,materijalnih dobara, sticanja, novca, Jupiter dobija na svojoj materijalnoj prirodi. Ideali osobe koje po svojoj prirodi nosi su usmerni na sticanje, materijalnu sigurnost. Talenti koje osoba poseduje, narocito dolaze do izrazaja, pa zato kroz kreativnost stize i novac. Hedonizam je ovde izrazen, te iskoristite tu svoju osobinu konstruktivno. Veliki ste poznavalac kvalitetnog zalogaja i dobre kapljice, sto mozete ponuditi širem krugu ljudi. Necete se pokajati, jer cete spojiti lepo i korisno.

JUPITER U TRECOJ KUCI – Vi posedujete talenat da kroz sve vreste komunikacije, kontakata, kracih putovanja, steknete materijalnu dobit ili zadovoljenje na neki drugi nacin. Komunikacija preko interneta, kao i trgovina ovim virtuelnim putem vam je naklonjena. Mozete zaraditi kroz pisanje ili baveci se tehnickim stvarima vezanim za sredstva informisanja, komjutere. Mobilna telefonija, televizija. radio, novine,videa. Dobrobit vas ocekuje i kroz saobracaj, prevoz, prevozna sredstva, trgovinu automobilima. Nekada i brojevi kojih ste se u nekom trenutku setili, mogu biti bas vasa srecna kombinacija za neku igru na srecu.


JUPITER U CETVRTOJ KUCI- Sve vezano za dom, porodicu, nektretnine i drzavu u kojoj zivite vam moze doneti prosperitet. Kucu, stan, mozete vrlo lako steci, dobiti od drzave. dobiti kroz nasledje ili na igrama na sresu. Trebate se baviti nekretninama na raznorazne nacine. Od kupoprodaje nekretnina, gradnje stambenih objekata, uredjenja enterijera i eksterijera, do svakako ukusno i bogato uredjenog sopstvenog stambenog prostora. Ne bezite od velikih i luksuznih prostora, jer su oni prava mera za vas.


JUPITER U PETOJ KUCI- inace jedno od polja zivota, energije i izrazene srece, je veoma bitno. Polje igara na sreću, lutrije, čak i kocke. Jupiter, u 5 polju može da dovede i do neke nagrade u vidu putovanja, letovanja ili zimovanja, ali su to često glavne premije. Zanimljivo je da osoba treba posedovati dozu odvaznosti, hazarda, da bi ostvarila dobitke. Dobitci dolaze kroz ljubav, ljubavnog partnera, decu. Osobe sa ovakvim polozajem Jupitera često dobijaju vredne poklone. Nekada je sreca izrazena kroz izuzetan talenat, koji biva poznat širokom krugu ljudi. Lako se stice popularnost i dobitci kroz nju.

JUPITER U SESTOJ KUĆI- naklonjen je osobama koje se savrseno dobro osecaju u okviru kolektiva. Imaju neprocenjivu sposobnost da od svojih saradnika i kolega dobijaju podrsku. Sreca i dobitci ih ocekuju kroz svakodnevnz saradnju sa velikim brojem ljudi, usluzne delatnosti koje podrazumevaju svakodnevne potrebe do u sitnice. Dobro se snalaze u administrativnim poslovnim lavirintima, pa ih isa te strane ocekuje dobit. Uzitak u svakodnevnim ritualima I kroz zabavu sa kucnim ljubimcima.

JUPITER U SEDMOJ KUCI -  Imate talenat da sebe kroz javno eksponiranje vinete u orbitu javnih desavanja. Mozete biti predstavnik, prezenter, reklamer i to vrlo uspesan i profitabilan. Otganizator javnih dogadjaja, izlozbi, zabava..Od poslovnog partnerstva mozete ocekivti profit. Nekada je dovoljan pravi izbor bracnog partnera, da bi se uspesno ostvarili na licnom imaterijalnom planu. Pasivna pozicija, kojom ostvarujete zadovoljenje i uspeh.

JUPITER U OSMOJ KUCI – Ne morate se posebno truditi, jer vasa pozicija je u osnovi pasivna, ali uticaj intenzivan. Nekako cete vi biti izabrani da vas drugi proteziraju i pomazu. Bracni partner ce doprineti vasem osecaju lagodnosti u materijalnom obilju.  Mozete ocekivati dobitke preko nasledja, stipendija od drzave, preduzeca, visokoskolskih ustanova. Mozete se aktivno baviti tudjim vrednostima, poslovima u banci, posrednickim poslovima, politickim angazmanom. Mozda ce cudno zvucati, ali vi dobijate kroz gubitke drugih. Profitiranje od zaostavstine, posle necije mrti. U nekim slucajevima i baratanje metafizickim znanjima donosi dobitke.

JUPITER U DEVETOJ KUCI – Sreca vas ceka u svemu sto je udaljeno od vaseg mesta rodjenja. Zivot u inostranstvu, saradnja sa inostranim predstavnistvima, partnerima, diplomatske aktivnosti. Ipak, najveca sreca vas ocekuje ako budete dovoljno odvazni da aktivno tivite svoje najvise ideale. Ne morate u bukvalnom smislu putovati. Sticanje znanja kroz visokoskolske ustanove, istrazivanje duhovnosti, stranih kultura, filosofije, religije, prava, advokature, ezoterije, astrologije. U kasnijim godinama sreca kroz unuke.

JUPITER U DESETOJ KUCI – Vi ste stvoreni da se izdignete na sam vrh drustvene lestvice. Vasa priroda je takva, da ce vas dovesti do vrhunskog uspeha, kad, tad. Vas drustveni i privatni status ce biti javan, a polozaj ce biti tema snova i stremljenja kao i zavisti mnogih oko vas. Imacete poziciju da odlucujete i krojite sebi i  drugima sudbinu. Ovo je polozaj vladara, povlascenih ljudi. Iskoristite to, no ipak ne odstupajte od moralnih normi. Vas drustveni status ce vam doneti znacajan matrijalni napredak i osecaj zadovoljstva sto druge posmatrate sa trona na kome ste.

JUPITER U JEDANAESTOM POLJU – Vasa inovativnost , originalnost i sloboda duha vam moze doneti drustveni uspon. Tesko da ce te uspeh i materijalnu satisfakciju steci u vec ustaljenim formama drustva. Vi ste rodjeni inovator, nekada buntovnik bez razloga, ali neko ko unosi svez dah u drustvo uspavano u samonametnutim ogranicenjima i normama. Nauka moze boti vas fah. U prividnom haosu zakonitosti Univerzuma iprirode, vi ste sposobni da prepoznate nacine kako da ih priblizite racionalnom umu. Uspesi kroz priznanja za pronalazastvo i originalna resenja. Vama materijalni momenat ionako nije na prvom mestu.

JUPITER U DVANAESTOJ KUCI – Ako se Jupiter nalazi u kojukciji sa Asc, vi imate veliku zastitu svog Andjelacuvara. A to se odnosi na sva zivotna polja. Nedostatak ovog polozaja je sto skoro potpuno negira materijalnu prirodu Jupitera. Pa prema tome, me mozete ocekivati veliku materijalnu satisfkciju. Naravno, postoje izuzetci u slucajevima ako se bavite poslovima daleko od ociju javnosti. Rad u osami, ako posedujete kreativnost, moze kroz pisanje, film, reziju, izdavastvo, psihologiju i na prvom mestu duhovnost, doneti i matrijalnu ostvarenost. Vasa sreca je da kroz svoju aktivnost pruzite pomoc i satisakciju drugima. Vas moto je pomoci i ostati anomiman. Boravak u dalekoj prekookeanskoj zemlji vas moze uciniti srecnim. Rad u institucijama zatvorenog tipa, najvise pomaze vasoj povucenoj prirodi. Medicinski radnik u bolnickom uslovima, hotelima, bibliotekama, manastirima. Mozda otkrijete neko davno izgubljeno I skriveno blago.

     Što se tiče znakova u kojima se Jupiter nađe neki su naravno povoljniji od drugih. Jupiter u vatrenim znacima daje uspeh u sportskim prognozama, s tim da je bolji rezultat ako je u svom sedištu - Strelcu. U Raku Jupiter je egzaltiran, pa može dati dobru materijalnu obezbeđenost, slično je i sa Jupiterom u Biku. Ako ipak niste toliko srećne ruke, treba da se bavite aktivnostima znaka u kome se nađe ova planeta, pa da na taj način privučete povoljne okolnosti. Jupiter u intelektualnim znacima, kao što su Blizanci i Devica daje dobitke preko sopstvenog znanja i pre svog rada, i to na više sitnih poslova, međutim vrlo teško će vas dopasti dobici koji padaju s neba. Jupiter u Jarcu takođe traži više truda i zalaganja, i to na duže vreme, a dobici se mogu ostvariti preko starih stvari, antikviteta, proizvodnje drveta ili nameštaja.



Arhiva

Čitaoci