.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

6. ožu 2011.

Južni Mesečev čvor u kućama horoskopa


ISKUSTVA PRETHODNIH INKARNACIJA - TACKA PREVAZILAZENJA

      Juzni  Mesecev cvor se odnosi na nase prosle inkarnacije. Sobom nosi sabrana iskustva koje smo proziveli pre aktuelne reainkarnacije. Sve osobine nasih predaka, genetsko iskustvo sakriveno u podsvesnom. Podrazumeva sva znanja i navike koje smo stekli u proslim zivotima. Označava najdublje ukorenjene obrasce ponašanja, kombinacija je događaja, ideja, stavova i misli iz svih inkarnacija koje kreiraju sadasnji zivot.
      Po sistemu inercije i linije manjeg otpora, osoba stremi da se prikloni vec poznatom obrascu ponasanja. To je psiholoski objasnjivo cinjenicom da se komotnije osecamo u vec poznatim situacijama, jer nas neizvesnost od promene plasi. Cesto, pribegavamo odrzavanju status quo.a, iako bi unosenjem promene, unapredili i olaksalli zivot. Ciklus Mesecevih cvorova je nesto kraci od 18 godina (povratak na natalnu poziciju). . Za to vreme osoba stice iskustva i znanja, koje ce usmeriti ka prevazilazenju JMC i prikloniti se novom nacinom ispoljavanja kroz .SMC,. Pri tome treba konstruktivno upotrebiti talente i sposobnosti koje nosi  energija Juznog cvora. To je tacka najmanjeg otpora u horoskopu i kroz nju najlakse dajemo, pruzamo, poklanjamo. Dolazimo do zakljucka da Juzni cvor nije nuzno tacka nazadovanja u horoskopu, vec temelj na kome se gradi dalji duhovni razvoj u smeru polozaja Severnog cvora. Ipak, ukoliko se priklonimo energijama Juznog cvora, umesto rasta, dozivecemo kristalizaciju. Tok energija bice poremecen. Prava mera je oslanjanje na proslost, a ne zivot u njoj.



PRVA KUĆA 
Prethodna i aktuelna reinkarnacija su u velikoj sprezi. Osoba je sklona da se licno ispoljava na slican nacin kao u prethodnom zivotu .Negativno se ispoljava kroz preterani egoizam i nesposobnost da se na pravi nacin drustveno ostvari. U ovoj inkarnaciji osoba treba da savlada lekciju o potrebama drugih i da kroz bolna iskustva stekne svest o neophodnosti saradnje. Treba da bude spremna na compromise u cilju ostvarivanja harmonije sa drugima. Da se kao jedinka, uspesno drustveno integrise. Odnos sa bracnim partnerom trpi, jer se otezano ostvaruje osecaj zajednistva.

DRUGA KUĆA
Ono za šta je duboko vezana, oduzima joj puno vremena, zaslepljena za sve drugo. U večitoj težnji za posedovanjem, pa i dominacijom nad drugima. Egoistički i poriv autoritativnosti mora savladati. Oslanjanje na materijalne vrednosti kao na osnovu sigurnosti u zivotu , moze biti velika greska. Strah od siromastva, materijalni gubitci. Treba paznju usmeriti na genetsko nasledje koje sobom nosi. Nasledjene sposobnosti i talente treba usavrsavati.

TREĆA KUĆA
Talog proslih zivota je koncentrisan na polju komunikacija, nacina razmisljanja, intelekta i odnosa sa najblizom okolinom. Povrsnost, previse interesovanja, slaba posvecenost iotvorenost za misljenje i stavove drugih.  Otud moguci problemi najcesce kroz suvoparni intelekt koji nije otvoren za nadgradnju, probleme u saobracaju ,komunikaciji, problematicnim odnosom sa najblizom okolinom, bracom i sestrama.

ČETVRTA KUĆA
Polje na kome su naglaseni karmicki odnosi je pre svega dom i porodica, stambeni prostor, odnos sa roditeljem suprotnog pola. Pri ovakvom polozaju, osoba se nasala u bliskom porodicnom okruzenju koje ima korene u proslim zivotima.. Treba prevazici isklucivu usmerenost ka porodicnim odnosima. U ovoj inkarnaciji osoba uci lekcije preemotivnog reagovanja i strahova. Prica o nezrelosti i odbijanju da covek bude zreo, da odraste. Osoba mora  da stekne sopstveni stav i da razume pravu odgovornost za svoj zivot.

PETA KUĆA
Polje ljubavi i dece je optereceno karmickim odnosom iz proslosti. U zivot privlaci ljubavne partnere sa kojima se vec nalazila na emotivnim realacijama. Odnosi su ostali nedoreceni i potrebno ih je razresiti u aktuelnoj reinkarnaciji. Partneri se pri susretu lako “pronadju”, odnosno prepoznaju. Problemi u ljubavnom i roditeljskom odnosu prema deci se baziraju na pogresnom nacinu ispoljavanja ljubavi.. Kreativnost se ne treba svesti na usmerenost hazardnim igrama na srecu. U ovoj inkarnaciji osoba uci lekciju pravednog prihvatanja života, osvesvivanja prevelikog ponosa. Zadatak joj je da ukroti opterecujući karakter, preveliku snagu, i da je usmeri za dobrobit šire zajednice, da pobedi svoj ego.

ŠESTA KUĆA
Najveci problem ovog polozaja je ustaljenost navika koje datiraju iz proslih zivota. Instinkt da se zadrzi isti rezim ponasanja je potpuno neprimeren sadasnjem zivotu. Donosi brojne zdravstvene probleme zbog losih zivotnih navika, od kojih se nekada ne odustaje ni ako je zivot ugrozen. Odnos sprema radu, saradnicima ima tesku konotaciju. Treba raditi na njegovom prepoznavanju, kroz dublje nivoe svesti. U ovoj inkarnaciji osoba uci lekciju osvescivanja svojih ogranicenja, traženju reda i smisla u svemu, a što je iznad njenih mogucnosti i shvatanja. Potrebno je oslobiditi se formi struktura, tezeci prosvetljenju, kroz oduhovljenje.

SEDMA KUĆA
Polje javnosti, braka, bracnog partnera, sposobnost uskladjivanja odnosa sa drugima je pod karmickim opterecenjem. Sa bracnim partnerom je u nekom od prethodnih zivota imala partnerstvo, koje svoj epilog ocekuje u ovom zivotu. Treba raditi na uspostavljanju harmonije sa bracnim partneron i usaglasenim odnosima u javnosti. Sukobi sa javnim neprijateljima. Suvise baziran ka drugima, slaba individualnost. U ovoj inkarnaciji savladava lekciju svesti o sebi, jer u predhodnim inkarnacijama zbog neodlucnosti i zbunjenosti,  nije formirala svoj identitet. Osecanje ispunjenja i zadovoljstva  cenila na osnovu uspeha i neuspeha drugih ljudi.

OSMA KUĆA
Osoba mora savladati strah od uspona i padova. Ono sto je sticala sa drugima se urusavalo.  Najradije se opredeljuje da se oslanja na materijalne vrednosti drugih ljudi i njihovu pomoc, sto je suprotno od onog cemu treba da tezi.  Njen sistem vrednosti je uveliko zavistan od drugih, nema tacnu viziju sta su njene zelje. Primorana da gradi suštinski nove vrednosti na drugacijim osnovama. Proci  ce kroz bolan process transformacije da bi se upotpunila. . Pratice je gubitak voljenih osoba , razne vrste iskusenja kroz emocionalni bol.. Treba od sebe odbaciti sve sto je nepotrebno.

DEVETA KUĆA
Zivotna filosofija koju gaji , ono sto najvise vrednuje, njeni moralni i eticki principi, morace proci proveru i transformaciju. Treba postati otvorenija za tudje misljenje i stavove, biti spremna da na osnovu njih koriguje svoje. Dogmaticno ukopavanje u svet svojih ideala, je moze dovesti u velika zivotna iskusenja.  Neprijatnosti vezane za inostranstvo, slepo drzanje svoje filosofije. Karmicko opterecenje sa partnerom u drugom braku,  unucima. Prvorodjeno dete ce imati probleme u skolovanju i ljubavi.

DESETA KUĆA
Iz proslih zivota ima iskustva postizanja vrhunskog drustvenog  i socijalnog statusa. Voli osecaj moci i rukovodjenje. Mehanizmi postizanja uspeha su joj poznati. U ovom zivotu ce imati problema sa autoritetima na profesionalnom planu i vezano za roditelja istog pola. U proslom zivotu je dobijala podrsku iz najblizeg porodicnog okruzenja. Sada treba da postane spremna da zameni uloge i ona postane podrska.  Imace velike uspone i padove u karijeri i uopste drustvenom statusu. Napet odnos sa roditeljem istog pola, problemi sa nekretninama supruga i zdravljem prvorodjenog deteta.

JEDANAESTA KUĆA
Karmicka opterecenja je ocekuju u ostvarivanju svojih ciljeva i dalekoseznih planova. Treba se orjentisati na bitne drustvene ciljeve, koji ce doprineti dobrobit drugima... Pri tome iako sastavni deo velike grupe ljudi, mora raditi na svojoj individualnosti. Ona se tokom zivota mora osmeliti na samostalnost, jer ce u suprotnom doziveti velike krize osamljenosti i napustenosati. Mora probuditi unutarnju snagu da , da bi u sebi pronasao vodju i inovatora. Moze bitno doprineti celokupnom napretku drustva. Prijateljski odnosi optereceni karmickim odnosom iz prethodnih zivota. Oprezno birati prijatelje, problemi sa primanjem ljubavi, novcem ostvarenim kroz karijeru, penzijom.
DVANAESTA KUĆA
Veliki deo lekcije iz prethodnih zivota je ostao nerazresen. U ovom zivotu karmicki zadatak ce ostati prikriven tamom  dvanaestog polja. Osoba ce jedino kroz snaznu intuiciju i osvescivanje osecanja, moci da prepozna svoju ulogu u sadasnjem zivotu i najveca karmicka opterecenja.. Na taj nacin do odredjene mere moze regulisati tokove energija. Treba biti spremna na nesebicno emocionalno davanje, oprastnje, svesnu zrtvu iako ne prepoznaje uzroke svog takvog polozaja. Vrlo lako ce roditelj istog pola zapasti u postelju, pa ce ona imati karmicki dug da brine o njemu. Sve sto je u simbolici dvanaestog polja, kao sto je mrak, tamni zabaceni kutovi, granica, daleko inostranstvo, bolnice, ludnice, domovi za napustene, ugrozene..,moze je ugroziti.



Arhiva

Čitaoci