.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

13. ožu 2011.

Lilit - Crni Mesec u znacima




Njegov uticaj ogleda se, pre svega,na najdubljem psihološkom nivou seksualnosti. Lilit gotovo nikada ne predstavlja običan sex, već onaj animalni, koji nema granice i mere.


       Litit predsatvlja tamnu stranu ljudske psihe koja u sebi nosi primese animalnog. Ona vuče na mračnu stranu ne bi li zadovoljila strasti, ne bi li žeđ ugasila na kakvoj žrtvi,koja je pred njom bespomoćna. Ona je genije razaranja. Živi da bi uništila, prkosi stvaranju, jer je na život besna. Besna na sve koji je progonise, koji je bacise daleko od sveta, da noćima luta, jer želi slobodna biti. Nece se potciniti jer je volja njena da nezavisna bude.
Kada Lilit nesto hoce, to bezuslovno dobija, jer se njenoj moći niko ne moze oduprijeti. Svesna je nje i koristi je da dodje do cilja. Borac protiv sentimentalnosti i romantike, jer predstavlja niske nagone koji na strast vuku. Ona je najlepša i najstrašnija, najprivlačnija i najneuhvatljivija.

Samostalna je i harizmatična, majstor opsene i iluzije. Čarobnica koja sexom osvaja ali njime i ubija. Snaga joj je u pogledu ledenom, koji u trenutku i srce zaustavlja. Vatra i led su na njenim usnama slimbol strasti i hladnoce. Ona u sebi miri sve suprotnosti jer je strasvena i nezamljenjiva. Njeno doba je noć,tu je kraljica,jer, ona je sveštenica noci.
Ova sila nije slepa jer je jak intelekt vodi. Ona krv u zilama ledi,a u telu rasplamsava najvece strasti. Da li joj se smete prepustiti i uci u rajski vrt strasti,pa posle toga izgubiti sebe i kontakt sa stvarnošću? Mnogi su poslije nje ostali bez razuma, a kad se ona na nekog namerači, tu spasa nema.

       U zenskom horoskopu položaj Lilita govori o tome koliko ce osoba imati slobode nezavisnosti i slobodnog pristupa sexu. Želja za poslovnim, uspehom takodje moze biti naglašena.
Jak Lilit, nalazimo kod ljudi koji žele da budu predvodnici u svom poslu. Oni su samouvereni i moćni i ostavljaju snažan utisak na okolinu.
Lilit je koristan za razmatranje u sinastrijama-uporednim horoskopima. Obzirom, da se njoj niko ne moze oduprijeti, kad se nadje na necijem Suncu ili Mesecu, u sinastriji, moze da na cudan nacin deluje, na drugu osobu.

OVNU daje preteranu impulsivnost i napadnost. Osoba tesko kontrolise svoju senzualnost i vatrenu strast, sto je tera da ide iz avanture u avanturu.

BIKU uspavljuje zelje i uzbudjenja. Potrebno je mnogo napora da se pritajena senzualnost probudi.

BLIZANCIMA daje hirovitu, nestalnu strast. Osoba ima premalo stvarne zelje, sve vise shvata kao igru, najcesce je neodlucna.


RAKU stvara duboku culnost koja je rezultat ljubavi. Osoba zeli da upije partnera i stopi se s njim. Teskocu u odnose moze da unese preterana sentimentalnost i patetika.

LAVU ne dozvoljava osecanjima da se razviju. Ono sto osoba ispoljava nisu stvarne zelje, vec izvestacenost, jer ponos gusi svaku strast.

DEVICI cini da osoba vise promislja i analizira, odmerava koliku dozu senzualnosti moze ispoljiti ili primiti. Zato je uvek nezadovoljna i razdrazljiva.

VAGI stvara potrebu da se i culnosti da ravnoteza i izbegne preterivanje i neukus. Zene ne ispoljavaju svoju senzualnost prve, dozvoljavaju da budu nagovorene.

SKORPIJI pojacava privlacnost. Osoba ume da manipulise svojom senzualnoscu jer je vesta i prepredena u tome, a pokazuje i egoizam i posesivnost.

STRELCU ispod hladnog spoljasnjeg izgleda krije tihu senzualnost koja trazi duboku ljubav. Osoba u sebi nosi ceznju za nekim stranim i dalekim ljudima.

JARCU daje stalno nezadovoljstvo i neispunjena ocekivanja. Osoba nije u stanju da materijalizuje ljubav koju nosi u sebi.

VODOLIJI stvara pomalo raspojasanu senzualnost koja tezi zadovoljenju tela i duse. Osoba se ne ustrucava i ne sakriva svoje zelje.

RIBAMA daje neku naivnost u odnosu na senzualnost. Osoba najcesce nije svesna svoje culnosti i lako dopusta da bude zavedena. Cesto pati zbog nesrecne ljubavi.

Arhiva

Čitaoci