.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

28. ožu 2011.

Mars u kućama i znakovima



Mars – Vaša energija, želje, seksualnost …
Šta Mars govori o Vama?

Mars je u antičkoj mitologiji bog rata, nasilja, besa, uzavrelih strasti svake vrste, razvrata,…U astrološkoj simbolici Mars ima slična značenja i važan je njegov položaj u natalnoj karti odnosno horoskopu.
Mars je otelovljenje životnog dinamizma, strasti i želje da se stvari promene. Osobe koje u horoskopu imaju naglašenog Marsa obdarene su energijom, željama, strašću, agresivnošću. U svakom slučaju u pitanju su veoma aktivne i dinamične osobe. Znak u kome se nalazi vaš Mars puno govori o tome kako preuzimate inicijativu, kako stičete ugled i kako se upuštate u nešto novo.

Mars u znacima
Mars u ovnu
Mars je vladar Ovna i daje ovim osobama veliku energiju. Ta energija je često prevelika pa osoba mora da nauči da je kontroliše. U protivnom to može biti izvor problema. Borbeni duh je prisutan, velika volja za delanjem i savlađivanjem prepreka. Entuzijazam brzo dolazi, ali i dosta brzo odlazi. Osoba je nestrpljiva i ponekad eksplozivne naravi. Naglašena je samosvesnost i ljubav prema nezavisnosti. Osobe sa Marsom u Ovnu su hrabre, pravi ratnici i vođe. Seksualna energija im je gotovo nepresušna i veoma su strasne. Dešava se da precenjuju svoje sposobnosti i da olako uzimaju veoma ozbiljne i opasne situacije. Pate od groznice i treba da se čuvaju povreda glave.

Mars u biku
Mars u Biku daje veoma izdržljive osobe, i to u svakom pogledu. Imaju izuzetan radni kapacitet, vrednoću i realističnost. Njihova praktičnost uvek dolazi do izražaja i imaju velikog interesa za sticanje imetka. Iako to nekad ne žele da priznaju, ali njihovi pokretači su novac i posedovanje. Odlučni su, istrajni i neumorni. Uvek su spremni da nekom, zbog nečeg pružaju otpor. Veoma su strasni i imaju problema da kontrolišu svoju telesnu požudu. Dosta rano stupaju u ljubavne veze. Impulsivni su i bežite dalje kada se razjare. Znaju da budu veoma osvetoljubivi. Umeju da uživaju u životu i to svim čulima. Želja za dobrim provodom ih gurne i u sumnjivo društvo Često su prilično korpulentni, i imaju jak vrat. Obično imaju na sebi neki ožiljak.

Mars u blizancima
Sa Marsom u znaku Blizanaca osobe su žustre, nervozne i razdražljive. Lako se posvađaju i pokazuju uvek dozu agresivnosti. Oštrog su i pokretnog duha, skloni kriticizmu. Njihova energija ima velike i brze oscilacije, čas je na vrhuncu, a zatim dolazi do naglog pada. Imaju sklonost da je neracionalno troše i čak da je traće.Vrlo su pokretljive i orne za akciju. Brzo i nemirno govore. Dovitljive su i spremne da se upuste u svakakve situacije. Svestrano su nadarene i imaju širok krug interesovanja. Mogu da imaju više ljubavnih veza istovremeno. Teže se vezuju emotivno jer je njihov osnovni motiv u ljubavnim odnosima seksualna želja i radoznalost. Od veze očekuju druženje, razgovore, igru,..

Mars u raku
Nepopravljivo emotivne osobe koje su u problemu da svoje emocije stave pod kontrolu. To je neophodno da bi došle do cilja. Veoma su osetljive prirode i lako ih je povrediti. Tada znaju da preteraju u reakciji. Nisu dovoljno direktni u komunikaciji sa drugima i to im je hendikep. Skloni su da preuveličavaju stvari. Odgovorni su, zaštitnički nastrojeni i poseduju naglašen patriotski duh. Vrlo su smeli i hrabri kada je ugrožena njihova porodica ili domovina i spremni su da se bore i žrtvuju ako treba. Odani su i čvrsto se vezuju za partnera. Veoma su maštoviti po prirodi pa to daje plodove u vođenju ljubavi. Imaju intenzivan emotivni i ljubavni život i to im je veoma važno da bi postigli unutrašnju ravnotežu.


Mars u lavu
Ovo su samouverene osobe pune sebe i energije. Imaju pomalo ljutitu narav i lako planu. Ipak su to često veoma šarmantne osobe. Pokazuju sklonost ka dramatizovanju stvari i to im odgovara jer tako najlakše dolaze do izražaja. Kada su predani nekom cilju praktično ništa ne može da ih zaustavi. Znaju da budu egoisti i arogantni, ali su u osnovi srdačni i velikodušni. Vrlo su dinamične i zanimljive osobe pa imaju mnogo obožavatelja. Vole publiku i kada se pojave žele da budu u centru pažnje. Imaju samouveren nastup koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, ali i preduzimački duh. Veoma su strasne i imaju potrebu za intenzivnim ljubavnim životom. U seksu znaju da stvore štimung i uzbuđenje.

Mars u devici
Marljive osobe, uvek spremne da realno gledaju na sve što se oko njih događa. Taj realističan pogled na svet je rezultat promišljenosti, metodičnosti i sposobnosti da se reaguje samo u onoj meri koliko je to neophodno. Energija je prisutna i ne nedostaje, ali se sa njom racionalno postupa. Tamo gde nije neophodno, osobu sa Marsom u Devici sigurno nećete pronaći. Ove osobe imaju sposobnost da kontrolišu svoje emocije, na primer da ih ostave po strani, ako je u pitanju karijera, neki važan posao ili stvar do koje im je stalo. Takođe i u privatnom životu ove osobe su u stanju da potpuno kontrolišu svoje emocije i seksualnost. Kao da ih uključuju i isključuju po potrebi. Dosta su nervozne i kritički nastrojene.

Mars u vagi
Ljubazne, šarmantne osobe sa stilom. Cene društvene veze i mnogo daju do svog imidža u društvu.Trude se da što uspešnije odigraju svoju ulogu. Mnogo polažu na kompromise i tu su pravi znalci. Diplomatičnost i sposobnost timskog rada su im naglašene osobine. Imaju potrebu za partnerom i na poslu i u privatnom životu. Vole da ulepšavaju sliku o sebi, pa su nekada skloni i na silu da postignu harmoničnost. Ne libe se čak ni od podvala samo da bi sve « štimalo «. Iako poseduju racionalan um skloni su da brane svoje pogrešne stavove emocijama, a ne logikom. Lako sklapaju emotivne veze, ponekad na više strana istovremeno. Njihovo ponašanje je dosta podložno trenutnom raspoloženju.

Mars u škorpionu
Ovo su osobe veoma odlučne, sklone istraživačkim poduhvatima, hrabre, mada ponekad mogu biti agresivne. Pokazuju određeni stepen samodovoljnosti, ali imaju snažnu volju i jake emocije. Iako znaju da budu prepredeni uglavnom se instinktivno ponašaju. Poseduju jaku seksualnu harizmu i magnetičnu privlačnost. Takođe su im seksualni nagoni veoma naglašeni. Veoma su ljubomorne i strast ih može odvući da učine nepromišljene poteze. Iako se teško prilagođavaju promenjenim okolnostima imaju dovoljno energije da sprovedu ono što žele. Često svoju energiju bezobzirno koriste i rasipaju. Vole moć i imaju potrebe da su autoritet. Ambiciozne su, stoički mogu sve podneti i prilično netolerantne.

Mars u strelcu
Veoma nezavisne osobe koje svoju samostalnost cene iznad svega. Otvorene su, iskrene, jakih uverenja, vole boravak u prirodi i avanture. Znaju da budu brzoplete i teraju inat, što se završava obično na njihovu štetu. Imaju blistave trenutke, ali nisu dovoljno uporni i čvrsti da stvari isteraju do kraja. Lako su pokretljivi i veoma živahni. Neprekidno su u kretanju i ispunjeni dinamikom. Poseduju ljubav prema sportu i takmičarski duh. Skloni su ka ekstravaganciji i izgradnji nekakvog svog posebnog pogleda na život. Plahovite su naravi, kolerici, i često sami sebi mogu da donesu nevolje. Idealisti su, ali imaju izražen osećaj za hijerarhiju, pa se to često ne vidi. Skloni su da druge ubeđuju u svoje ideje.

Mars u jarcu
Osoba ima puno dobrih osobina jer je Mars u egzaltaciji u znaku Jarca. To su pribrane i hladnokrvne osobe koje uvek uspevaju da se kontrolišu iako su svesne svoje, ne male, snage. Upornost i izdržljivost su takođe prisutni. Kada preuzmu neki posao da rade, možete ga smatrati završenim. Ipak, znaju ponekad i da precene svoje sposobnosti. Poštuju tradiciju i autoritet, a i sami često izbijaju na vrh. Imaju u sebi harizmu vođe i vole da ih drugi slušaju. Nezavisni su, nepopustljivi i prkosni. Sa njima je gotovo nemoguće izaći na kraj. Iako uspevaju da sakriju bes, ako on ipak izbije onda su jako neprijatni. Poseduju veliku seksualnu energiju, ali prednost ipak daju karijeri u odnosu na emotivni život.

Mars u vodoliji
 Ove osobe su dosta vezane za prijatelje. Oni ih ispunjavaju energijom i pomažu im da ostvare svoje ciljeve. U grupi su obično vođe, ali znaju da budu nerazumno zahtevni i pre ili kasnije zbog toga dolaze u konflikt sa drugim osobama, pogotovo svadljivim. U životu ih prate iznenadni događaji koji se ničim nisu mogli predvideti. Od položaja na kome se nalaze nemaju nekakve velike koristi.

Mars u ribama
Ovo su dosta ravnodušni i pomalo nemarni ljudi. Ćudljivi su, ispunjeni nekim unutrašnjim nemirom i vrlo intuitivni. Kada nisu u stanju da se nose sa svojim emocionalnim ili drugim problemima, tada se povlače. Dosta su tromi i pasivni i pate od nedostatka energije. Kada se zaljube, to je veoma snažno, i u slučaju ne uzvraćene ljubavi veoma pate, do te mere da ih to može psihički potpuno slomiti. Neodlučni su i zbog toga previše oprezni. Zanimaju ih okultna znanja i imaju smisla za njih. Poseduju sklonost da pristupaju tajnim društvima. Odgovara im samoća i rad u tišini. Vole zanimanja koja im omogućavaju izolaciju. Tada mogu lakše da posmatraju i spoznaju sebe i svoje potrebe.



                                                           Mars u kućama
Mars u prvoj kući
Ovo su ambiciozne osobe. Veoma su revnosne, pa u tome mogu i da preteruju. Vredne su, aktivne, energične i žustre. Poseduju veliku vitalnost i samopouzdanje. Njihove emocije se lako vide na njima i one ih ne sakrivaju, strasne su i usmerene na erotiku. Često imaju opasne želje i teže ka onom od čega se drugi sklanjaju. Hrabre su i nezavisne, ponekad gorde, ali svakako veoma ponosne. Nije ih lako ukrotiti, pogotovo ne na silu. Kod njih se stvari mogu rešavati samo lepim rečima.

Mars u drugoj kući
Ovo je pokazatelj da osoba dolazi do novca i imetka uz napor i veliko zalaganje. Ali i pored toga novac se olako i brzo troši, ponekad i više nego što ga se ima. Zbog toga osoba nikad nema materijalnih rezervi.Da bi došla do novca spremna je i na rizične poduhvate. U svemu što radi postoji takmičarski duh, a ponekad i gramzivost. Tvrdokornost i nepopustljivost su naglašene osobine. U ishrani ovih osoba dominira meso i prerađevine od mesa.

Mars u trećoj kući
Energične, ponekad svadljive i samostalne osobe. Vrlo su realne i stvari nazivaju pravim imenom. Međutim, dešava se da zbog svoje brzopletosti pogreše. No, to ih neće pokolebati da nastave dalje. U komunikacijama znaju da budu napadni, britkog su uma i ponekad zajedljivi. Dešava se da imaju porodičnih svađa sa rođacima i pehove na putovanjima. Vole literaturu, proučavaju je, a ponekad i sami pišu.

Mars u četvrtoj kući
Ovo su osobe snažne građe i urođene vitalnosti. Podložne su promenama raspoloženja. Usredsređeni su na porodicu i domaći život. Ponekad su nemirni i grozničavi, pa znaju da preuveličavaju stavri koje se oko njih dešavaju. To prouzrokuje porodične svađe i probleme koji ih prate kroz život. Često su nečim nezadovoljni i imaju teškoća da se iskažu. Njihove aktivnosti su predvođene instinktima.Treba da se čuvaju povreda i požara.

Mars u petoj kući
Ovo je jak pokazatelj za strasne osobe koje imaju zdrav seksualni život. Dosta su zaokupljeni svojim ljubavnim životom koji je vrlo dinamičan. Kada upoznaju osobu koja im se sviđa lako ulaze u brak. Osobe su kreativne i uspešne u sportovima, igri, zabavi. Vole takmičarsku atmosferu i nadmetanje. Nisu dobri špekulanti. Imaju ponekad problema sa decom, a kod žena Mars u petoj kući donosi teži porođaj.

Mars u šestoj kući
Kod ovih osoba je izražena ljubav prema urednosti i detaljima. Veoma su istrajne, metodične i analitične. Imaju smisla za bavljenje naučnim delatnostima. Znaju da iskoriste svaku situaciju da bi stigli do cilja. Vode dosta računa šta se o njima govori i dosta su sumnjičavi. Posao im je važniji od zadovoljstva. Često imaju zdravstvenih problema, hvataju ih groznice, zapaljenja i razne ozlede. Dešava im se da budu podvrgnuti operaciji.

Mars u sedmoj kući
Ove osobe imaju prijateljsko i srdačno ophođenje. Sa dosta entuzijazma i ljubavi se uključuju u timski rad. Dosta su otvorene. Ponašanje i emocije im dosta zavise od raspoloženja. Relativno rano i lako postaju intimni. Ljubavne veze im daju energiju, ali to ne znači da sa njima nemaju problema. Imaju često veoma ambiciozne i energične partnere. Ponekad imaju preveliku strast, ili je to slučaj sa njihovim partnerom.

Mars u osmoj kući
Osobe preplavljene snažnim željama. Imaju veliku potrebu za intenzivnim iskustvima i preduzimaju korake da bi ih doživeli. Ono što drugi izbegavaju njih privlači. Veoma su strastne i vole neuobičajene partnere. Imaju tešku narav, a ponekad su i veoma agresivni. Dosta su osetljivi na groznice i zapaljenja. Treba da vode računa o svom zdravlju i da obuzdavaju svoju temperament koji ih mami ka iskušenjima. Prosto treba da kanališu višak energije koji poseduju.

Mars u devetoj kući
Daje strastvene idealiste i nezavisne mislioce. Uverenja su veoma jaka, ciljevi visoki, motivisanost naglašena, ponekad do nivoa fanatizma. Zakon, obrazovanje, nauka su oblasti u kojima najlakše nalaze interesovanje. Bavljenje politikom takođe nije retkost. Skeptični su prema religiji i duhovnim pitanjima. Postoji sklonost ka opasnim putovanjima i potreba da se animira njihov borbeni duh. Često odlaze u inostranstvo.

 Mars u desetoj kući
Snažna i ambiciozna osoba. Posvećuje se velikim poduhvatima za koje je potrebna velika snaga i izdržljivost. Orijentisana na karijeru sa željom da ostvari što veči uticaj na svoju okolinu i svet. Ponekad su to agresivne osobe koje imaju problema u odnosima sa drugim ljudima, počevši od roditelja, pa do šefova i drugih autoriteta. Skloni su da uvećavaju i ulepšavaju svoje zasluge.

Mars u jedanaestoj kući
Ove osobe su dosta vezane za prijatelje. Oni ih ispunjavaju energijom i pomažu im da ostvare svoje ciljeve. U grupi su obično vođe, ali znaju da budu nerazumno zahtevni i pre ili kasnije zbog toga dolaze u konflikt sa drugim osobama, pogotovo svadljivim. U životu ih prate iznenadni događaji koji se ničim nisu mogli predvideti. Od položaja na kome se nalaze nemaju nekakve velike koristi.
Mars u dvanaestoj kući
Povučene i tajanstvene osobe, nedokučive za svoju okolinu. Najviše vole kada dejstvuju iza scene i imaju nelagodnost od javnosti i publiciteta. Imaju buran unutrašnji život sa kojim se često ne nose najbolje. Ne retko imaju potrebu za nikotinom, alkoholom i narkoticima. Nisu u stanju uvek da se kontrolišu i mogu biti nepouzdani su u ljubavnim odnosima. Treba da se čuvaju mračnih i skrivenih mesta, a takođe i duboke vode.

Arhiva

Čitaoci