.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

9. ožu 2011.

Natalna karta - pokazatelji magije



 Genetika i karma su usko povezane, pa je krvna osveta i nasledjeno prokletstvo cesta slika i prilika nasih zlodela iz proslog zivota. Plemenitost i nesebicno davanje koje smo nasledili od predaka su uvek znak dobre karme, o cemu uvek govori Saturn u dobrim aspektima sa Suncem, Mesecom, Marsom i Plutonom.
Alhemija, bas kao i Astrologija ima 4. elementa:
- vatru;
- zemlju;
- vodu i
- vazduh.
Planeta Zemlja ima svoje cuvare a to su Salamanderi - duhovi vatre, Gnomi - duhovi zemlje, Silfe - duhovi vazduha, i Undine - duhovi vode. Iz horoskopa mozemo jasno videti da li se neko nalazi pod uticajem crne magije, kao i da li ga neki svetac stiti.
Pravi astrolog moze iz horoskopa jasno videti da li se neko nalazi pod uticajem iste, a aspekti ce odrediti ko je to radio i na kakav nacin.
Primeri:
- Mesec u Biku u opoziciji sa Neptunom govori o magiji koja je uradjena preko crne kafe.
- Mars u kvadratu ili opoziciji sa Plutonom je naglasen kod africkih vudu - vraceva; a kod nas njihovu moc predstavlja igla nabodena u neciju sliku. Isti aspekt moze dati osobu koja se bavi ovakvom magijom kao i zrtvu crne magije; sto znaci da ce drugi elementi u horoskopu odrediti da li je u pitanju dzelat ili zrtva.
- Saturn u Skorpiji u 4. polju predstavlja zemlju sa groblja koju je neko neprimetno uneo u vas stan. U slucaju da se Saturn u Skorpiji nalazi u konjukciji sa Mesecom u Vagi - saksija sa cvecem predstavlja taj opasni predmet koji vam je neko poklonio. Ukoliko ono vene - mozete biti sigurni kakva zemlja se onda nalazi u njemu, i tome svakako nije mesto u vasoj kuci.

Mora se napomenuti jos nesto - ukoliko u genezi nema nasledjenog prokletstva, na takvu osobu je vrlo tesko delovati putem crne magije, pa se cesto sve ono sto neko po zlu radi vama - toj istoj osobi obija o glavu, tj. vraca kao bumerang. Ovo bi se moglo nazvati "fenomenom ogledala". Medjutim, isto tako, gde postoji losa karma, kao i genetsko nasledje po ocevoj ili majkinoj liniji - magija je prohodna i moze delovati.
U slucaju da naletite na osobu koja se bavi crnom magijom - pricuvajte se; jer se u slucaju da ima Marsa na vasem AC - to sto ona radi - vas moze stajati zivota! Ovo je, takodje aspekt atentatora i njegove zrtve, jer ubica (po pravilu) ima Mars na AC zrtve. Ubistvo moze biti fizicko ili duhovno, ali - ukoliko imate veliku zastitu - ta osoba na vas ne moze magijski uticati.
Primeri:
- Ukoliko imate Sunce u konjukciji sa Uranom, a obe planete prave trigon sa Jupiterom u 8. polju - niko vam ne moze uraditi crnu magiju, a sve sto pokusa vratice mu se petostruko.
- Jupiter u Ribama u sekstilu ili trigonu sa Neptunom, kao i Jupiter u Ribama u trigonu sa Uranom u Raku - predstavljaju Svetog Nikolu kao zastitnika. Sv.Nikola je zastitnik moreplovaca, ribara i putnika o cemu govori znak Riba.
- Jupiter uvek predstavlja svece narocito ukoliko se nalazi u 12. polju (koje inace predstavlja i slave) i u trigonu ili sekstilu sa Neptunom ili Uranom. Blagoslov sveca je jaci od prokletstva ali samo pod uslovom da covek veruje.
S druge strane, najpodlozniji magiji su osobe koje imaju Mesec u konjukciji sa Saturnom u 1. ili 8. polju. Nista manje opasni nisu ni kvadrati ili opozicije izmedju Meseca i Saturna. Podloznost crnoj magiji daje i Mesec u kvadratu ili opoziciji sa Plutonom, a najopasniji je polozaj Meseca u strelcu kao i Mesec polozen u 8. ili 12. polju.

Izvod sa predavanja Peđe Radovica









ARHIVA TEKSTOVA


Arhiva

Čitaoci