.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

28. ožu 2011.

Pluton u kućama i znakovima



Pluton – vaša moć transformacije i regeneracije
Šta Pluton govori o Vama?

U mitologiji je Pluton bog podzemlja kod starih Rimljana, odgovara grčkom bogu Hadu. Kao gospodar podzemlja i mrtvih, Pluton je bio jedan od najstrašnijih i najmoćnijih bogova.
Po astrolozima Pluton predstavlja smrt, regeneraciju i ponovno rađanje. Njegov uticaj obuzima u potpunosti, daruje svest o onome što je skriveno, daje snagu da izvršimo promene koje će izmeniti naš život. Može da izazove intenzivne opsesije, strahove i frustracije. On pročišćava i obnavlja nas same i naše potencijale.

Pluton u znacima

Pluton u Ovnu
 Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Ovnu boravio poslednji put u periodu od 1823. do 1852 godine. Bilo je to vreme borbi i nasilja, a generacije iz tog vremena su bile buntovne, impulsivne, tvrdoglave i opsednute vlašću. Ponovo će se naći u ovom znaku od 2068. do 2094. godine, kada ponovo možemo očekivati vreme borbi i nepotrebnog rasipanja energije.

Pluton u Biku
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Biku boravio poslednji put u periodu od 1852. do 1884 godine. Generacije iz tog perioda su veliki značaj pridavali vlasništvu i sticanju materijalnih bogatstava, ali su imale i veliku potrebu za stvaranjem. Pluton će ponovo boraviti u Biku u periodu od 2094. do 2124. godine. Tada će doći do sudbinskih promena u odnosu ljudi prema materijalnoj strani sveta.

Pluton u Blizancima
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Blizancima boravio u periodu od 1884. do 1914 godine. Generacije iz tog perioda su se oslanjale na um i stvoreno je mnogo noviteta. Došlo je do velikog napretka nauke i komunikacije među ljudima. Pluton će u Blizancima boraviti ponovo u intervalu od 2124. do 2154. godine. To će biti vreme velikih naučnih otkrića koja će omogućiti neverovatne načine za komunikaciju među ljudima.

Pluton u Raku
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Raku boravio u periodu od 1914. do 1939. godine. Osobama rođenim u tom periodu je porodica najvažnija i posvećeni su joj u velikoj meri. Dosta su osetljive i tragaju za ličnom sigurnošću. Nestabilne su, egoistične, konzervativne i netolerantne. Ponekad imaju sklonost da rasipaju ono što je stvoreno.


Pluton u Lavu
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Lavu boravio u periodu 1939. do 1957. godine. Generacije iz tog perioda imaju potrebu da se izraze na dramatičan i otvoren način. Vrlo često se prave važnim i smatraju da su bolji od drugih. Sklone su da na prethodne generacije gledaju sa prezirom.

Pluton u Devici
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u znaku Device boravio u periodu od 1957. do 1972. godine. Ako ste rođeni sa Plutonom u Devici vi se trudite da postanete apsolutno savršeni. Možete postati čak i opsednuti time ili bezbrojnim detaljima. Tragate za samokontrolom. Hladnog ste razuma, volite i oslanjate se na nauku. Skloni ste kritizerstvu, ali i samokritičnosti.

Pluton u Vagi
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u Vagi boravio u periodu od 1972. do 1984. godine. Ove generacije imaju naklonost ka umetnosti i lepoti. Opsednute su uravnotežavanjem stvari u svom životu. Veliki su pobornici jednakosti u svemui vode bogat društveni život. Usmereni su ka budučnosti i nisu opterećeni prošlošću.

Pluton u Škorpionu
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u znaku Škorpiona boravio u periodu od 1984. do 1995. godine. Ove generacije imaju veliku snagu volje i mogu da kontrološu svoje želje. Odlučne su i nameravaju da do poslednje kapi iskoriste sve što život nudi. Veoma su strastveni i duboko seksualni. Njihova budućnost se formira u uslovima eskalacije nasilja u svetu.

Pluton u Strelcu
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton je u znak Strelca ušao 1995. i u njemu će ostati sve do 2008. godine. Ove generacije će čeznuti da pronađu filozofiju i religiju koje nude snažna duhovna i intelektualna iskustva. Sloboda im je od suštinske važnosti. Svet u kome žive se menja pred njihovim očima.

Pluton u Jarcu
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton će u znak Jarca ući 2008. i boraviti u njemu do 2024. godine. Generacije iz tog perioda će imati jasne ciljeve svog delovanja. Biće istrajni i pragmatični sa urođenim smislom za vođenje i upravljanje. Zahvaljujući njima, kada oni dođu na pozicije, nastupiće konstruktivni period u razvoju ljudskog društva.

Pluton u Vodoliji
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton će u znak Vodolije ući 2024. i ostati u njoj sve do 2044. godine. Ove generacije će znati da gledaju svoja posla i biće usmerene ka novim progresivnim idejama. Promene će tražiti kroz intenzivna nekonvencionalna udruženja. Ovo će biti doba velikih naučnih otkrića koja će iz korena izmeniti život ljudi.

Pluton u ribama
Pluton u znacima nema velikog uticaja na pojedinca. Njegov upliv se može osetiti u retkim slučajevima kod specijalnih tipova ličnosti. Pluton boravi u jednom znaku više od 20 godina, u proseku, pa njegov položaj određuje osobine čitave generacije i ima veliki uticaj na svetske događaje. Zbog toga je položaj Plutona u znaku značajan za mundanu astrologiju, a sasvim je periferan za natalnu astrologiju. Pluton će u znak Riba ući 2044. i boraviti u njemu sve do 2068. godine. Ove generacije će biti samopožrtvovane i mistične. Uroniće duboko u kolektivno podsvesno, ali neće znati najbolje da rukuju spoljašnjim strukturama. Ovo je period rađanja novih religija i verovanja.
Pluton u kućama



Pluton u prvoj kući
Ukazuje na osobe sa velikom unutrašnjom energijom, koje osećaju potrebu da poseduju moć. Imaju naglašenu sposobnost samopotvrđivanja, dosta upadljivo ponašanje, jednom rečju reč je o jakim ličnostima. Šarm im ne nedostaje, vole da dominiraju i vode intenzivan seksualni život. Snažno utiču na ljude iz svoje okoline, ali ih se oni, ne retko, plaše ili bar pribojavaju. Često odaju utisak opasne osobe, a to ustvari i jesu.

                                                           Pluton u drugoj kući
Kod ovih osoba je naglašena potreba za sticanjem, ali i želja za stvaranjem. One pokazuju izuzetnu zavisnost od novca i spremne su svašta da učine da bi ga se domogle. Nisu im strani ni nezakoniti poslovi. Kroz prizmu novca i materijalnog bogatstva posmatraju svet i ljude oko sebe i može se sa pravom reći da su opsednute novcem. Žele da upotrebe novac da bi kontrolisali druge ljude i stavili ih u funkciju svog bogaćenja.

                                                           Pluton u trećoj kući
Ove osobe deluju detinjasto, ali uspevaju da izvrše ono što su naumili. Često su to veliki poduhvati jer su ovo veoma inteligentne osobe, prilično širokog dijapazona znanja sa izraženom kreativnošću. Druge ljude ne shvataju baš najbolje mada imaju potrebu za komunikacijom. Moć opažanja im je naglašena. Imaju potrebu i smisao za privatnost. Znaju da budu cinični i da obmanjuju okolinu. Treba da se paze u saobraćaju.ž

                                                         Pluton u četvrtoj kući
Osobe imaju jaku imaginaciju i maštu, pa ih to može odvući u vode okultizma i magije. Imaju jak instikt za proučavanje tajni prošlosti i zagonetki prirode. Često su veoma osetljivi i reaguju na zračenje zemlje. Vezani su za porodicu, dom i rodni kraj. Najveće promene u životu će doživeti upravo kroz porodici i dom. Mogu biti fanatici i destruktivne osobe. Među njima ima i prevaranata i hohštaplera.

                                                          Pluton u petoj kući
Osobe koje mogu postati opsednute ljubavnom vezom. Sklone su mnogim erotskim pustolovinama, pa i nastranostima u seksu. Manipulišu sa partnerom i svaka veza ostavlja tragove na njima. Ljubavne zgode determinišu njihov život i mogu biti fatalne donoseći im nesreću. Vezane su za decu i imaju potrebu da im pruže najbolje. Zbog toga mogu preopteretiti sebe. Veoma su kreativne i dinamičnog karaktera. Treba da se čuvaju poroka kockanja.

                                                         Pluton u šetoj kući
Vama je u životu potreban cilj. Ukoliko ga ne pronađete život će vam biti nesređen i težak. Usmereni ste na posao i u tome možete prterivati. Samo posao koji ima smisla dolazi u obzir. U suprotnom vaše zdrvlje može da trpi. Često imate bioenergetske i isceliteljske sposobnosti. Prirodno ste skloni da lečite druge ljude pa postoji opasnost da postanete nadrilekar. Vi držite do svog izgleda i ne nedostaje vam šarm. Dosta volite životinje.

                                                      Pluton u sedmoj kući
Osobe na čiji život partner igra dominantnu ulogu i pod njegovim uticajem mogu doživeti duboku promenu. Veoma često je reč o privlačnim i seksepilnim osobama. Ljubavne veze su opsesija i često više njih može da ide ruku pod ruku. Sklone su i poslovnim partnerstvima i to veoma ozbiljno shvataju. Ponekad znaju da budu vrlo brutalni i da proizvode sukobe i svađe. Jednom započete sukobe ne trude se da okončaju.

                                                     Pluton u osmoj kući
Pluton u osmoj kući ukazuje na osobe duboke podsvesti, koja može ugroziti njihovo psihičko stanje. Fascinirane su kultom smrti i života posle nje. Često poseduju natčulnu percepciju i sklone su okultizmu. Vrlo su intuitivni, prepredeni i duboko ozbiljni. Seks je njihova sledeća opsesija. Veoma im je važan u životu i ukoliko im je uskraćen ostavlja duševne posledice na njih. No to se retko dešava jer imaju magnetičan uticaj na partnere. Imaju sreće sa nasledstvom.
 
                                                    Pluton u devetoj kuci
Privlače vas intelektualne i duhovne disciplineIz njih crpite snagu. Volite komunikaciju sa ljudima drugačijih kultura i na taj način produbljujete svoje razumevanje života. Uspešni ste u komunikaciji sa strancima. Menjate se kroz obrazovanje i putovanja. Usmereni ste ka budučnosti, ali pomno proučavate i prošlost. Posedujete veliki lični šarm. Ponekad ste previše subjektivni i skloni da peruveličavate značaj nekih stvari

                                                    Pluton u desetoj kući
Ovaj položaj Plutona može doneti uspeh u karijeri i društvenom životu. Naročito ako se bavite poslom koji je vezan za mase ljudi, kao što je politika, na primer. Ove osobe preziru autoritete i već u najranijoj mladosti imaju sukobe sa njima. Imaju potrebu za moći i dosta energije i vremena će utrošiti da je ostvare. Nerazumevanje od strane okoline može ovim osobama doneti puno razočarenja i nestabilnosti.

                                                    Pluton u jedanaestoj kući
Osobe su sklone prijateljstvima i to smatraju svojom obavezom. Ta opsednutost prijateljstvom može da izazove borbe i teškoće. Njima prijatelji pomažu da se promene. Ponekad od svojih prijatelja uspevaju da naprave neprijatelje, ali ih svakako u prijateljskim vezama očekuju iznenadni obrti. U životu ih često prati pomoć od tajnih prijatelja. Imaju sklonosti za udruživanje i rad u raznim organizacijama, dobrovoljnim, političkim itd.

                                                       Pluton u dvanaestoj kući
Ove osobe iznad svega vole privatnost. I više od toga – one često imaju tajni život. Mada mogu delovati otvoreno možete biti sigurni da u svojoj biti to nisu. Imaju intenzivna podsvesna iskustva i bolji su kada deluju iza scene ili ispod površine. Imaju preveliku maštu koja ih može navesti na fatalne greške. Zanimaju se za tajna i okultna znanja. Mogu postati žrtve intriga i tajnih neprijateljstava.

Arhiva

Čitaoci