.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

11. ožu 2011.

Preljuba - pokazatelji u horoskopu




      Postojanost u ljubavi i bračnom odnosu se može sagledati samo iz kompletne analize natalne karte.  U tekstu će biti navedeni odredjeni položaji planeta, njihovi aspekti koji mogu biti početni indikator za potrebu natusa za paralelnom ljubavnom vezom.  Najbitniji faktori koji mogu ukazati na mogućnost flerta  ili prevaru, je dvaneasta i osma kuća, položaj vladara Asc, Venera (prirodni dispozitor braka) i njeni aspekti , vladar pete i sedme kuće i planete pozicionirane u njima.


-  Asc ili vladar Asc

    U dvojnom, pasivnom znaku će ukazati na dvoumljenje, nedovoljno čvrstu volju. Takodje vladar Asc u padu ili izgonu, a da pri tome nije ojačan  položajem svog dispozitora.  Pa kako je pitanje vernosti  suštinski  pitanje odlučnosti i istrajnosti, natus koga ne karakterišu ove osobine, može biti podložan ljubavnim izletima.  

  Dvanaesta kuća 

     Ona je nosilac tajni,svega skrivenog od očiju javnosti. Njen vladar, njegova pozicija u kućama i aspekti koje pravi su od posebne važnosti. Takodje i planete koje se nadju u njemu. Ako je ova kuća prenaglašena, kao i analogni znak Riba, u potencijalu donosi sklonost tajnama. Naročito je indikativan Venerin položaj u dvanaestoj kući, koja je pri tome aflikovana od Marsa, Neptuna, Urana iliJupitera.


- Osma kuća horoskopa

     Kao nosilac seksualnosti, izazova  i detrukcije (autodestrukcije), može upotpuniti procenu potencijala za prevaru u natalnoj karti. Napeti aspekti izmedju vladara dvanaeste i osme kuće doprinose da natus naginje tajnom ljubavnom i seksualnom izazovu.


-   Aspekti Venere i Neptuna   

    Konjukcija i napeti aspekti Venere i Neptuna u osmoj kući su potencijalni pokazatelj vanbraćnih veza.  Analogno tome, vladar sedme ili pete kuće, takodje u aspektima sa Neptunom, Venera u Ribama.  Nepun kao vladar sedme kuće ili pozicioniran u njoj. Traganje za idealnom ljubavlju koja u realnosti nije ostvariva, osobu može navesti da ljubav potraži van veze u kojoj se oseća nezadovoljno.


-  Venera u napetim aspektima sa Uranom

    Dovodi do potrebe za velikom ličnom slobodom, preferira nekonvencionalan odnos u ljubavi i braku. Ako pertner nije dovoljno dinamičan, intelektualno inspirativan , osoba biva sklona izazovima van postojeće veze. Pri tome je retko opstajanje u  paralelnim vezama, već najčešće dolazi do naglog prekida postojeće veze zbog novog ljubavnog interesovanja. Da bi se veza održala, partner treba da potisne posesivnost i pokuša da  izgradi otvoren prijateljski odnos.


-   Mars 

    Kao prorodni dispozitor prve kuće u konjukciji i napetim aspektima sa Neptunom (prirodni dispozitor dvanaeste kuće),  pri čemu su obe planete ili jedna od njih pozicionirane u osmoj kući. Osoba sa ovakvim položajem planeta poseduje magičnu seksualnu privlačnost, pa će joj se ukazati mnogobrojne seksualne ponude. Da li će podleći iskušenjima, zavisi od položaja Asc i stabilnosti vladara Asc i njegovog dispozitora.


-  Vladar Ascendenta

    Ako je vladar Asc ili njegov dispozotor u dvanaestoj kući, aflikovan vladarom osme kuce. Pri tome Venera ili navedeni vladari nisu u skladnom aspektu sa Saturnom, koji bi doprineo stabilnosti u ljubavi i braku.


-   Venera u konjukciji  sa Merkurom

     , a da  je  pri tome dispozitor Venere u debilitaciji.  Analogno tome, vrh Dsc u Blizancima, nesto redje u Devici.  U ovom slučaju pokretač za flert je radoznalost i nesposobnost da se ljubav doživi na dubljem nivou. Gubi se interesovanje za partnera koji nije dovoljno zanimljiv, duhovit i  spreman na pokret i promene.


-     Venera ( kao vladar sedmog ili petog polja)

    u konjukciji sa Jupiterom, Jupiter u 7 kući ili Dsc u Strelcu. Obično se ovaj aspekt i položaji vezuju za stabilan i srećan brak. Ipak, visok nivo hedonizma, nezasita potreba za ljubavlju, mogu dovesti do potrebe da se ona potraži  na drugoj strani.


-     Asc ili vladar Asc u dvojnom, pasivnom znaku 

    će ukazati na dvoumljenje, nedovoljno čvrstu volju. Takodje vladar Asc u padu ili izgonu, a da pri tome nije ojačan  položajem svog dispozitora.  Pa kako je pitanje vernosti  suštinski  pitanje odlučnosti i istrajnosti, natus koga ne karakterišu ove osobine, može biti podložan ljubavnim izletima.


-     Venera i u manjoj meri vladar petog ili sedmog polja

    U napetim aspektima sa Marsom ili Plutonom, a da pri tome dispozitor Venere svojom debilitacijom ne stabilizuje ovaj položaj. Analogno, vrh sedmog polja u Ovnu ili Škorpionu. Kada se izmedju partnera izgubi strast, medjusobni pokretački naboj, mističnost,  interesovanja se okreću ka drugoj osobi.


ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci