.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

12. ožu 2011.

Primarne direkcije Sunca


    Primarne direkcuje predstavljaju jednu od najpouzdanijih astroloških metoda predikcija - predviđanja
 Primarne direkcije Sunca u konjukciji, trigonu,sekstilu, opoziciji, kvadratu i inkonjukciji na ostale planete.
 Očekujte bitne digađaje u vašem životu

Uradite natalnu kartu, a potom po principu: JEDAN STEPEN ZA JEDNU GODINU, svim planetama dodajte onoliko strepeni koliko tog trenutka imate godina. Zadržite natalne kuće i napravite uporedni pregled pozicija natalnih planeta sa direktovanim planetama - dobićete aspekte direkcije ZA DOTIČNU GODINU. Aspekti direkcije ili samo direkcije mogu se koristiti za prognozu događaja sa velikom tačnošću ili velikom verovatnoćom ostvarenja. Prilikom tumačenja obratite pažnju koje kuće su uključene u aspekt. Orbis za aspekt ne sme biti veci od 1° - jer je sledeci stepen vec naredna godina!

Legenda:
0 - konjukcija 0°
* - sekstil - 60°
q - kvadrat - 90°
Δ - trougao - 120°
K - inkonjukcija 135°
∞ - opozicija - 180°

DIREKCIJE SUNCA

Sunce-0-Mesec
PROMENA STATUSA,BRAK,OSTECENJE ZDRAVLJA
Krizni period u zivotu osobe koji ce biti obelezen znacajnim promenama. Ovaj period osoba treba da posveti duznom brigom za zdravlje, pre svega dijetom, a moguce fizicko ostecenje zdravlja. Unutrasnje previranje. Promena statusa, mozda brak. Ali radi po diktatu drugih.
*

Sunce-*-Mesec
USPEH,POMOC,BRAK,
Period povoljnih okolnosti. Materialni poslovi ce se dobro odvijati, a fizicko i mentalno zdravlje ce biti u redu, doprinoseci zadovoljstvu i razboritosti u odlucivanju. Treba iskoristiti priliku za sklapanje veza koje mogu doneti pogodnosti u novim poduhvatima. Dobro za brak. Ukazuje se prilika za drustveno i porodicno blagostanje, putovanje. Pomoc mocnih i publike. Svaka promena bice korisna i donece adekvatnu nagradu, ukoliko razborito postupate.
*


Sunce-q-Mesec
RAZILAZENJA, NEPRILIKE, GUBITCI
Period kada cete podstaknuti svojim emocijama dovesti sebe u velike neprilike, razilazenja u vezi najblize familije i porodice, narocito prema majci. Period sa puno gubitaka, narocito u vezi trgovine, svadje sa partnerom, pa i ra- skid sa nekim u porodici. Jedno opste rasulo i verovatno odvajanje. Takodje mozete ocekivati da vam i deca prave probleme i da budu jako bolesna, a sto preti i vama; pre svega ocna oboljenja, prehlade i organi za varenje. Period nepoverenja i cak i mrznje. Kao i mnogo sta sto ne valja, sve ima i svoje lice, u ovom slucaju, period kada mozete dosta da naucite i poradite na svom karakteru, stecicete veliko iskustvo za ponasanje u ovakvim situacijama. A to je pre svega razumevanje vaseg odnosa sa drugima u situacijama vasih "minus faza". Kriza braka.

Sunce-Δ -Mesec POPULARNOST,BRAK,USPEH
Period koji je pred osobom treba valjano iskoristiti jer donosi prijateljstvo i naklonost mocnih osoba. Period napretka koji za posledicu moze imati neki porodicni uticaj. Korisna mogu biti putovanja, trgovinski poslovi, sve to donosi uspeh u sluzbi. U muskom horoskopu nagovestava vezu i mogucnost braka sa uticajnom zenom. Period kada ce porasti drustveni uticaj, popularnost, mogucnost, uvecanja porodice rodjenjem deteta, ili uspeh deteta u nekim javnim zanimanjima.

Sunce-∞-Mesec SPORNA PITANJA,KRIZE,RAZOCARENJA,RASTAVE
Ovaj aspekt ukazuje da je nastupio kriticni period u zivotu osobe jer nastupa kriza proistekla od svega onog sto je osoba tokom zivota odlagala. To je period kulminacije spornih pitanja vezanih za odnos sa drugim ljudima. Osoba ce biti suocena sa razocarenjima, patnjom, nevoljama i svim najgorim. Nastupaju i znacajne promene koje osobu uvode u nove okolnosti jer sve staro sto je bilo uobicajeno vise nije, dolazi do rastavljanja.

Sunce-K-Mesec ODBACENOST, NEPRILAGODJENOST, STETI ZDRAVLJU
Morate prilagoditi nacin na koji dozivljavate svoje emotivne potrebe i kako upravljate svesnom voljom. Obzirom na trosenje energije morate da se kontrolisete da ne bi ugrozili zdravlje. Prisutna ce biti i odbacenost koju treba sankcionisati promenom licnog stava prema svima koje gledate blagonaklono (pogresnom svetlu).

Sunce-0-Merkur NEOBJEKTIVNOST, NEPOSTENJE, PROMENLJIVOST USPEHA
Snaznog ste uma, ambiciozni i kreativni, ali je velika verovatnoca da cete ispoljiti nefleksibilnost, tvrdoglavost i pristrasnost jer pomalo nemate sirinu, mentalnu elasticnost, gubite objektivnost, postajete lukavi, neposteni, brbljivi Ipak, ovo je period koji je povoljan je za posao, kratka putovanja pisane komunikacije, obrazovanje, izdavacku delatnost, odnose sa bracom i sestrama. Dobit od poslova, knjiga, pisama. U negativnom smislu aspekt donosi opasnost od mladih ljudi, lopova, ucitelja, neuspeh na ispitu i problema na mentalnom planu, nepostojani u svim poslovima, kao i neodlucni u smeru aktivnosti.

Sunce-*-Merkur NE PROPUSTITI PRILIKE, POVOLJNO ZA POSAO
Period povoljnih okolnosti i mnogostranih mogucnosti - gubitci su svedeni na najmanju mogucu meru i bice proporcionalni ulozenom trudu. Ne propustajte prilike koje ce vam se ukazati. Izuzetno je povoljno za posao; pisanja, putovanja, odnose sa rodbinom i okruzenjem ili bilo koju drugu mentalnu aktivnost.

Sunce-q- Merkur NECASNE RADNJE, MALO KORISTI OD RADAqVasim umom vladaju nemir i nezadovoljstvo. Period kada cete biti umesani u sve i svasta, pa mozda i ne vasom krivicom. Okrivljivace vas, upustacete se u aktivnosti ne razmisljajuci, jer cete biti upleteni u necasne radnje. Lako moze da se desi da budete umesani u neko falsifikovanje i obmanjivanje. Moguci su problemi sa sudom. Putovanja ce biti neuspesna ili ce biti tesko ostvarljiva. Takodje treba izbegavati trgovinske transakcije jer nece doneti nista dobro. Isto se odnosi i na obrazovanje, studiranje, ucenje, knjizevnost. Period kada necete imati mnogo koristi od onog sto budete radili.

Sunce-Δ -Merkur PRAKTICNOST, PREGOVORI, JASAN CILJ
Vrlo prakticno razmisljate i imate cistu svest o svojim ciljevima. Intelekt je jasan. Imate istaknut talenat za organizovanje, pa iskoristite aspekt za posao, pregovore, korespodenciju, kratka putovanja, poznanstva.

Sunce-∞-Merkur NEORGANIZOVANOST, LOSE RASPOLOZENJE
Neprakticno razmisljate, neorganizovani ste, rasejani, ne radi vam se. Lose ste raspolozeni zbog nekog pisma ili pregovora. Nije povoljan trenutak za putovanje.

Sunce-0-Venera LJUBAVNE TEME, FINANCIJSKE TRANSAKCIJE, POZITIVNA ENERGIJA, TROSENJE
Ako je osoba mladja, ovaj aspekt pogoduje ljubavi, u protivnom, pogoduje braku. U svakom slucaju period naglasenih ljubavnih tema i drustvenih aktivnosti Dobar period za finansijske transakcije, obzirom na podstaknutu spretnost i sposobnost taktiziranja, pojacanu privlacnost i uticaj na okolinu. Pozitivno ce se realizovati svaka napredna delatnost vezana za finansije i drustveno angazovanje i dobit kroz druge ljude. Aspekt koji stiti zdravlje i finansije, pobudjuje zelju za uzivanjem, umetnosti, raskosu, zabavi, lagodnosti. Svi poslovi se lako odvijaju i prisutna je pozitivna energija. Period trosenja novca, ljubavnih avantura, pa i afera. Osoba u tom smislu mora voditi racuna o moralu i ugledu svega sto cini jer je pored ljubavi moguc i brak.

Sunce-*-Venera TRAJNA VEZA, POMOC DRUGIH, DOBRI REZULTATI
Period koji je pred vama treba iskoristiti jer donosi brojne prilike za unapredjenje svih licnih poslova. Imacete veliku pomoc prijatelja. Muskarci ce imati veliku pomoc od strane suprotnog pola, a veze koje se sada zasnuju bice dugotrajne, i dace dobre rezultate. Ali sve ce zavisiti od ulozenog truda, sto se pre svega osnosi na poslovni plan jer je period vrlo povoljan.

Sunce - q -Venera NEPOVERENJE, SKANDAL, NESKLADNI ODNOSIq1-
Period koji je pred vama je prepun finansijskih neprilika, padova, razocarenja u ljubavnom i drustvenom zivotu. Bicete skloni neprimerenim poslovima, kojima cete samo privuci nepoverenje ili cak i skandal. Period kada necete voditi skladne odnose za zenskim svetom. Cuvajte se da svojim neprimerenim ponasanjem ne dodjete pod udar zakona - jer cete biti sigurno okrivljeni.

Sunce-Δ -Venera TRAJNE VEZE, RASTE UGLED, USPEH MIMO OCEWKIVANJA
Ovo je period kada ce osoba osetiti vrhunac zadovoljstva u zivotu. Velika sreca u odnosima sa drustvom i porodicom. Period kada je moguc najveci uspeh od ulozenog, kao i svi drugio poduhvati narocito finansijske prirode. Drustvene ambicije ce se realizovati, a veze i prijateljstva koje budete sklopili ce biti trajni i blagotvorni. Polozaj u drustvu i ugled ce porasti. Ovaj aspekt cesto zna da donese veliki uspeh u porodicnim odnosima i da bude vezan za uspeh unuka ili dece. Sva nastojanja ce biti plodonosna, a zarada u mimo svih ocekivanja.

Sunce-∞-Venera  NEPOTREBNI TROSKOVI, RAZVODI, NEKOREKTNOST, HEDONIZAM
Imate nekontrolisani nagon za ljubavlju, prisutan je nesklad u mnogim poljima. Izlazete se nepotrebnim troskovima. Ulazite u veze koje vas kompromituju, ali i sami niste bas korektni. Tesko da cete uspeti sada da nadjete pravog partnera. Period obilnog konzumiranja alkohola, hrane, razvrata, prostitucije. Aspekt razvoda braka i problema sa zacecem. SUNCE - MARS

Sunce-0-Mars NESMOTRENOST, OPASNOST, IZAZOVI, NEVOLJE
Poduhvati koji se preduzmu u ovo vreme imace vrlo negativne efekte. Ovo je aspekt koji pobudjuje zelje koje vode coveka u zastranjivanje, neumerenost. Nezdravo rasudjivanje vodi u porok. Period opasnosti koje vrebaju sa svih strana Akutni zapaljenski procesi, nesretni slucajevi, pozari, opasnost od masina i struje, ujedi zivotinja. Ukoliko je mogucnost za uspeh izvesna, to je put pun opasnosti i izazova. U svakom slucaju najblaze receno, period nesmotrenosti, prepirki sa autoritetima, koje se nece povoljno zavrsiti, period nevolja i briga. Treba voditi umeren zivot, a pre svake odluke obavezno potraziti savet. Glavne opasnosti su po zivot, zdravlje i imetak.

Sunce-*-Mars INICIJATIVA, PUTOVANJA, AKTIVNOSTI, PRIJATELJSTVO
Ovo je period koji budi inicijativu i odvaznost i koji stimulise sve vitalne aktivnosti. Prijateljstva ce biti prisutna sa ljudima izrazene energije, pa ce sve voditi ka avanturama. Obilje energije pozitivno ce delovati na osobu u smislu ambicija. Moguca su cesta putovanja i promena mesta, mnogo aktivnosti.

Sunce - q - Mars   ZIVOT PREPUN OPASNOSTI, U KARIJERI SKANDAL
Period koji je pred osobom je prepun opasnosti i na neki nacin je najkriticniji u zivotu. Sto se tice karijere, vrlo verovatno da ce biti ugrozena i da cete biti upleteni u neki skandal. Ako je u pitanju horoskop zene tada aspekt govori o neprilikama u zivotu muza. Ovaj vrlo nepovoljan period moze da se prebrodi s uspehom jedino hrabroscu, trezvenoscu i umerenim pristupom resavanju problema, jer ce ovaj period biti prepun opasnosti, neprilika, uznemirenosti, razocarenja. Klonite se neprilika svih vrsta jer cete sigurno izaci pred lice zakona Nije uopste vreme za veridbe, ili bilo kakve nove poduhvate sa ciljem korenitih promena.

Sunce-Δ -Mars POSLOVI NAPREDUJU, MOC I AUTORITET, DOGADJAJI
Ukoliko ispravno i pozitivno usmerite svu svoju energiju, ovaj aspekt ce osobi doneti moc i autoritet. To treba da iskoristi jer je u punoj formi, puna snage i svi poslovi ce napredovati. Ukoliko je snadju kakve neprilike bice u stanju da ih sve nadvlada. Ukoliko je osoba idnolentna nece nista postici trajnije vrednosti. Ipak ovaj period ostaje zapamcen sa puno dogadjaja.

Sunce-∞-Mars  SAM PRAVI PROBLEME, NEPRILIKE, OPASNOST, ZAKON, OSUDA, ZDRAVLJE
Aspekt koji ukazuje da osoba sama sebi pravi neprilike ili podleze nekoj ozbiljnoj bolesti. Period kada ce osoba zapocinjati neprijateljstva i postupati sa zestinom. Polozaj koji je vrlo opasan jer moze dovesti zivot u opasnost jer osoba svojim ponasanjem upravo privlaci tu vrstu ljudi, pa i neprilike u poslovima. Netreba se igrati sa zakonom jer ce sudske parnice biti neminovne. Stoga se aspekt odnosi i na mogucnost pada s polozaja jer ce osoba sigurno biti uvucena u nekakve sporove i u najmanju ruku biti kritikovana. Treba da obuzda svoje strasti i da se uzdrzi rasprava i suprotstavljanja. Mora u tom smislu da najvise misli na svoje zdravlje jer ce sigurno biti ugrozeno i da se kloni preteranih napora.

Sunce-K-Mars NESIGURNOST U SEBE, AROGANCIJA
Postoji konflikt izmedju volje i zelja pa je prisutna tenzija u svemu cega se latite. Niste sigurni u sebe, pa sve to kompenzirate nadmenim i arogantnim ponasanjem. Mora da kontrolisete svoju ljutnju i prezir. Stvari ce krenuti na bolje onog trenutka kada budete ispoljili spremnost i ljudi se uvere u vasu pouzdanost.

Sunce-0-Jupiter  FINANSIJSKI USPEH, BRAK, POSAO, ALI DA NE PRETERA
Ovaj aspekt jaca zdravlje, polozaj u drustvu, finansijski uspeh, kao i na poljima prava i religije. Osoba treba da se kloni neumerenosti i lagodnom zivotu, jer moze biti uzrok buducim neprilikama. U svakom slucaju osoba treba ocekivati napredsovanje u sluzbi, dobijanje nagrada, vencanje i brak ima sve sanse da bude srecan. Sa najpozotivnije strane, ovaj aspekt budi velikodusnost, samilost i milosrdje koje ce se kasnije na jos lepsi nacin vratiti osobi. Dugotrajnost blagostanja je u tesnoj vezi sa svescu osobe, jer moze dovesti do prekomernosti svega, sto ce za posledicu sigurno imati reakciju. Kako je natalni polozaj Jupitera izraz vrlina postignutih ranijim inkarnacijama, to je lako predvideti afekte i ponasanje osobe, po polozaju u Kuci. U svakom slucaju, aspekt pogoduje zdravlju, polozaju u drustvu i svim aktivnostima finansijske prirode.

Sunce-*-Jupiter  OSTVARIVANJE ZELJA, TRAJNE VEZE, DOBRO ZAPROMENE
Period koji nagovestava uspesan period sa velikom mogucnoscu za razvoj i napredak. Pod ovim uticajem covek prosto moze da ostvari skoro sve svoje zelje i teznje. Porasce drustveni status ili ce uzivati od dobiti od prijatelja, rodjaka ili orataka. Osoba ce uspostaviti trajnije veze u ovom periodu. Povoljan je za putovanja i sprovodjenje bitnih promena. Prakticno pred osobom ne postoje ogranicenja i sve ce zavisiti od njegove volje i licnog angazovanja. Sto pozeli to ce i ostvariti.

Sunce - q -Jupiter   NEMARNOST, GUBITCI, TESKOCE, ZAKON, POSAO, CUVAJ NOVAC
Period koji je pred osobom je prenun iskusenja i mogucih gubitaka. Nepovoljan je za pitanja zakona, poslova vezana za Pravo, svestenstvo, za vise obrazovanje, za stupanje na duznost, za pridobijanje poverenja i podrske okoline. Osoba mora da pristupa svemu veoma obazrivo i da potpuno vlada situacijom. Nikako ne sme da dopusti da se "stvar" prepusti toku i da se odvija sama od sebe ili da ne bude pripremeljen za odnosne dogadjaje. Iskrsnuce mnoge teskoce u vezi finansija sa brdom sitnih problema. Nemarnost moze biti pogubna za vrEme ovog perioda. Nije dobro davati novac u zajam, trebna se cuvati obmana, podmuklosti i dvolicnosti. Ovo je najgori period da se osoba prikazuje u javnosti jer dosta toga nece uroditi plodom.

Sunce-Δ -Jupiter ZIVOTNA PRILIKA, VLADA SITUACIJOM, OSTVARENJE SNOVA
ZIVOTNA PRILIKA. Ovaj aspekt predstavlja najpovoljniji period u zivotu osobe, a narocito na polju finansija i drustvenom zivotu. Svi odnosi ce teziti da postanu trajni. U duhovnoj sferi ukazuje se mogucnost za ovladavanjem okolnostima i sudbinom, moguce je da se osobi ostvare i najsmeliji snovi.

Sunce-∞-Jupiter PRETERIVANJE, GUBITAK POSLA, NOVCA, NEREALNO OCEKIVANJE
Period koji je pred osobom donosi neprilike i razocarenja, jer ce joj se ljudi suprotstavljati. Takodje ce se suociti sa finansijskim gubitcima Kako bude sirila negativnu energiju - tako ce joj se i vratiti. Od ovog perioda osoba ne treba da previse ocekuje i trebalo bi da izbegava preterivanja svake vrste, jer joj se lako moze desiti da ostane bez posla. Jedino sto moze da ucini da se kloni prenagljenosti, preterivanja i ocekivanja, kako bi najlakse prebrodila ovaj period.

Sunce-K-Jupiter  PRETERANO PREUZIMANJE OBAVEZA, NEUMERENOST, BOLESTI
Osecate se zavisnim pa ste skloni da preterujete ili da preuzimate previse odgovornosti i poslova, ili se predajete preteranom broju zadovoljstava i hobija. Podsticite sebe u smeru obrazovanja jer vam je to vazno. Ako budete vezbali umerenost u svemu sto cinite, mocicete da izbegnete zdravstvaene i licne probleme koji bi se mogli manifestovati u vidu bolesti hedonizma.

Sunce-0-Saturn  NEVOLJE U SVIM SFERAMA, MELANHOLIJA - DEFINISI CILJEVE
Aspekt najavljuje VRLO NEPOVOLJAN period u zivotu osobe. Period ogranicenja brojnih nevolja, teskih zdravstvenih problema, okolina je neprijateljski naklonjena, iz zlobe i pakosti, period ljubomore, problema u svim sferama zivota. Posebna opasnost je na putu i poslovima vezanim za zemlju i gradjevine. Ako je aspekt u ranoj mladosti, probleme ce imati roditelji, inace zdravstveni problemi su iskazani Znakom u kome se nalazio Saturn u trenutku rodjenja. Sa psihickog stanovista, aspekt donosi jako turobno raspolozenje, melanholiju, a u ekstremnim slucajevima i samoubistvo. Na ljubavnom planu donosi ljubomoru. Svo karmicko zlo na koje ukazuje Saturn sada ce osoba najvise da ispasta, a ukoliko ga nema, on ukazuje na pitanja odgovornosti i iskusenja koji su sastavni deo razvoja licnosti. Ipak s druge strane ovaj aspekt ukazuje da osoba iz ovog perioda moze ipak izaci sa darovima definisanja ciljeva u zivotu.

Sunce-*-Saturn  PREUZIMANJE OBAVEZA, POMOC STARIJIH, ULAGANJE TRUDA I NOVCA
Aspekt razboritosti i ucvrscivanja uma. Period koji nagovestava da osoba treba da preduzme krupnije i trajnije obaveze, nego sto je ranije imala. Period koji govori da ce osoba uspeti uz pomoc uticajnih i starijih osoba. Ti ljudi ce biti vrlo ozbiljni i cestiti, i to govori da su moguca trajna prijateljstva. Svaki postignuti uspeh sada ce biti ucvrscen. Povoljan je period za trajnija ulaganja truda i novca, kao i poslova koji zahtevaju poverenje, jer su lako moguce nagrade u vidu pocasti.

-Sunce - q - Saturn NADZOR AUTORITETA, NEISPUNJENJE OBAVEZA, KRITIKUJE, HRONICNE BOLESTI
Saturn ce vam u ovom periodu nametnuti da uskladite svoje vrednosti sa svojim duznostima. Moracete da se suocite sami sa sobom i postanete svesni sebe, kako bi ste se lakse uklopili i uskladili sa okolinom. Vasi kvaliteti bice podvrgnuti nadzoru od strane ljudi "od autoriteta", prijatelja i protivnika. Period koji je pred osobom nije dobar za bilo kakve drasticne promene, osim u krajnjoj nuzdi. Osoba mora da se otme sklonosti da daje lako obecanja, je period koji je pred njom pun je ogranicenja i tesko da ce moci mnogo toga od obecanog da ispuni Takodje osoba treba da se kloni da preuzima na sebe puno obaveza jer je period restrikcija, pitanje je da li ce moci i postojece da ostvari jer nece imati puno prilika da se dokaze. Osoba mora da kontrolise svoj stav prema okruzenju, to se pre svega odnosi na to da ne bude preterano stroga i kriticka. Isto tako ovaj aspekt deluje i na zdravlje posredno obzirom da ce osoba biti preterano iscrpljena i smanjene vitalnosti. Bolest koju navuce imace tendenciju da preraste u hronicno oboljenje.

Sunce-Δ -Saturn KOLIKO ULOZI TOLIKO I DOBIJA, KAKO SE ODNOSI TAKO SE VRACA
Ovo je jako dobar period kada osoba treba da se okrene sticanju materijalnih pogodnosti, ukoliko je za njih zainteresovana. Lako moze svojim povecanim aktivnostima da mnogo sta poboljsa, bilo sopstvenim radom ili ulaganjem. Saturn nagradjuje one koje svoju fizicku snagu koriste umom, tj saglasno ulozenom naporu. Postupajte casno i odmereno i nastojte da uskladite svoje ponasanje kako bi da uskladili sa drugima.

Sunce-∞-Saturn   PITANJA JAVNOG POLOZAJA, RAZOCARENJA, ZDRAVLJE
Ovaj aspekt moze delovati negativno kako na zdravlje tako i na javni polozaj. Susreti sa najgorim stvarima su izvesne. Bice prisutna razocarenja, utucenost i potistenost. Osoba ce biti na iskusenju, tako da je ovo period gde ce na videlo izaci svi kvaliteti. Inace ovaj ogranicavajuci uticaj Saturna iskazuje se dvojako. Kod onih osoba koje su drustveno jako angazovane sledi pad sa polozaja. Medjutim kod onih osoba koje ne haju ni za sta, lako moze da se desi da dodju do posla!

Sunce-0-Uran  PREOKRET, RASKIDI SA STARIM, OTKACENOST,
Aspekt koji podstice coveka da raskine svoje okove neznanja, robovanja predrasuda, besmislica, predrasuda i svega prevazidjenog. Do samog cina stize se nenajavljeno, bas kao i sam Uran, koji tera coveka na neobicno. Kljucna rec je preokret! To je period za inovacije, stvaralacki rad, povlacenjeu osamu, u pustolovine, u sve ono sto covek nije nikada cinio. Neuravnotezenim osobama, aspekt najavljuje "otkacene" poteze, koje naravno okolina nece prihvatiti sa odobravanjem. Zene ce biti razdvojene od muzeva. Ako je covek nesmotren, obavezno ce izgubiti. Jedini izlaz da se prakticno upotrebi ovaj aspekt da se covek okrene bozanskom, i da mu to bude vodilja za buduci zivot. U ovom periodu moze isto da proveri. Jer Uran ne moze da se kontrolise.

Sunce-*-Uran  POSLOVI NAPREDUJU, USPESNO PRILAGODJAVANJE, NAPREDNE IDEJE
Period kreativne delatnosti koji moze dovesti do povecanja moci i saznanja. Svi poslovi ce napredovati. Uspostavice se nova prijateljstva, prosirice se krug uticaja osobe jer ce se sa uspehom prilagodjavati svemu. Period zainteresovanosti za napredne ideje, metafiziku i filozofiju.

Sunce - q - Saturn VELIKA NAPETOST, SUPROTSTAVLJANJE, ISHITRENOST, KAZNA - NE ZURI!
U ovom razdoblju Uran ce staviti na probu vase dusevne osobine, bicete podvrgnuti proveri vase cvrstine stavova. Sasvim nenajavljeno nastupice razocarenja nazadovanja sto ce u vama izazvatio strepnju i uznemirenost. Takve situacije ce vas iscrpljivati, a nervi ce biti napeti do "pucanja". Pazite da vase podstaknuto ogorcenje ne proizvede neuracunljive radnje. Odnos sa okolinom ce biti obojen kritikama, suprotstavljanjem, neslaganjem... Da bi uspesno prebrodili ovakav period, neophodno je da se opustite, relaksirate, da pokusate da nadjete svoj unutrasnji mir. Vi treba da odisete tolerancijom,razumevanjem, strpljenjem, da bi ste bili pribrani u svakom trenutku. Duhovni pristup resavanju problema mora biti primaran. Znaci izbegavati neumerene i ishitrene akcije, jer svakoj odluci MORA da predstoji iscrpna priprema ("tri puta udahnite pre no sto bilo sta kazete"). Zapamtite da svako ko brzo i olako nesto kaze posle se dugo kaje. Ne zurite! Nije problem u tome sto cete uraditi nesto sto ne valja, nego sto cete sigurno za to biti kaznjeni.

Sunce-Δ –Uran  PRILIKE, PRIJATELJI, POSLOVNI PLAN, UTICAJ RASTE
Period koji je pred osobom govori da ce ubirati pozitivne plodove Urana. Genijalnost, inventivnost, kreativnost. Ali mora da raskine sve okove robovanja predrasudama, neznanju i svega onoga koji sputavaju duh. Zivotne prilike uzvratice u onoj meri koliko osoba cini da da zadobije slobodu. Sto vise ativnosti - to vise nagrada. Pruzice se prilika da osoba iskusi preimucstva viseg nivoa razumevanja. Na poslovnom planu to je dobar period da osoba prosiri krug prijatelja cime ce postati uticajnija.

Sunce-∞-Uran  POSLOVNI PROMASAJI, RASKIDI, ISTERIVANJE PRAVDE, NETOLERANCIJA
Period koji je pred osobom cesto ce je zbunjivati i nece nalaziti odgovore za sve sto se desava, jer to je period Urana. Raskid sa svim sto vise nema svrhu, sve sto ga je vreme pregazilo. Promene narocito nastupaju na polju psihe. Osoba ce cesto biti dovedena u situacije da ce imati "nepredvidjenih" ishoda, poslovnih promasaja, raskida sa prodicom i prijateljima. Cesto ce nesvesno donositi nepromisljene sudove. Osoba treba da se kloni svadja i zakonskih neprilika. Prema svima mora biti tolerantna, pravicna i strpljiva. Neka se kloni svega onog sto joj nije posao!

Sunce-K-Uran   NEPRODUKTIVNO DOKAZIVANJE PRED DRUGIMA
Kod vas postoji tenzija koja se ogleda u potrebi da se dokazete pred drugima kroz partnerstvo, tako da ste stalno u ofanzivi. Problem je u tome sto vi naglasavate svoju potrebu da budete iznad svih drugih, umesto to da cinite posredno, da ustvari to dokazujete i pokazujete kroz svoje talente, potencijale, kreativnost i originalnost.

Sunce – 0 –Neptun  FIZICKE ZABLUDE I LUTANJA, DUHOVNO BUDJENJE, UMETNICKI DAROVI
Aspekt koji ukazuje da ce osoba imati teznju da stupi u dodir sa visim spisritualnim sferama. Drugi oblik moze biti da se osoba posveti umetnosti. Kod nizih tipova koji su na niskom stupnju svesti aspekt podstice nezadovoljstvo trenutnim i traganje za vrednostima. Kod onih na najnizem stupnju osvescenosti, aspekt podstice konfuziju i sklonost narkoticima i opijatima. Obzirom da je Neptun planeta imaginacije i zabluda, podstaknuta Suncem uzvratice zato istom merom. Obzirom na spiritualnu prirodu planete, osoba mora da se povuce sa fizickog plana aktivnosti i da neguje duhovne i umetnicke aspekte zivota, jer ce za uzvrat biti nagradjena kreativnim, psihickim i duhovnim budjenjem. Ukoliko pak fizicke delatnosti nadvladaju, aspekt ce to sankcionisati patnjom.

Sunce -*-Neptun NEPRODUKTIVNI IDEALIZAM, SAMO ZA UMETNOST
Period prefinjenog osecaja za duhovne i estetske vrednosti. Idealan period za svaralacki rad i uspostavljanje stabilnosti u duhovnoj sferi. Period u kojem osoba nece protraciti vreme. Ipak preveliki idealizam i odusevljenje je pre za umetnost.

Sunce - q - Neptun  POMETNJA I KONFUZIJA NA POSLOVNIM PLANU - RAD I SAMO RAD!
Period koji je pred osobom nosi imperativ rada, jer u suprotnom nastupaju pogubne posledice po organizam i celokupnom poslovanju i zivotu osobe. Naime, osoba je pod jakim uticajem energija koje remete ravnotezu izmedju vitalnih funkcija i idealistickih teznji uma. Kao posledica svega moze nastupiti pometnja, konfuzija narocito na poslovnom planu. Aspekt koji posebno ima psihicki aspekt i jako pogadja osetljive osobe (neuroticne). Kod osoba sa uravnotezenom naravi, ovaj aspekt moze pruziti mogucnost za stvaralacki rad i duhovni razvoj.

Sunce-Δ –Neptun  PLODONOSAN UMETNICKU PERIOD, ZADOVOLJSTVO OSTALIM
Sve osobe sklone materijalnom ulaze u razdoblje izuzetnog zadovoljstva i napretka. Umetnicima predstoji izuzetno plodonosan umetnicki period, dok svima onima koji streme duhovnom napretku predstoje najveca duhovna zadovoljstva.

Sunce-∞-Neptun  PROBA ISTRAJNOSTI, VELIKA ISKUSENJA NIZEG DELA PRIRODE, PATNJA - VERA!
Period kada ce duhovne teznje biti suprotstavljene svakodnevnim zeljama. Sukob nebeskog i ovozemaljskog u coveku. Kroz ovaj izuzetno tezak period osoba mora proci putem najtezih iskusenja, patnji, katastrofa, sa smirenoscu i verom! Samo najperfidniji duhovi mogu da prebrode uspesno ovaj period. Svi ostali bice stavljeni na probu istrajnosti, period prevazilazenja nizeg bica, sto ce za posledicu imati vrednu nagradu.

Sunce -K- Neptun  ISKORISCAVAJU VAS, KAZITE "NE", POSETITE LEKARA
Vrlo ste pozrtvovani i cini se da upravo tom energijom privlacite druge, one kojima ste zbog nekog svojstva potrebni. Interesantno je to da se posle zalite jer smatrate da ste iskorisceni. U zivotu, vi morate, nauciti da kazete NE, jer pomoc drugima ima smisla sve dok to nije na ustrb vas i vaseg zdravlja. Ako budete imali problema sa zdravljem, smesta zadrazite medicinsku pomoc.

Sunce -0- Pluton  DUBOKA PROMENA I USKLADJIVANJE, ALI I NAMETANJE VOLJE, DIKTATOR
Velikih ste potencijala i sposobnosti regeneracije, da promenite sebe i stvari oko sebe, usmerenjem volje. Transformisuca snaga Plutona usmerava vas u duhovno bice sa univerazlnom snagom za sveopste dobro. Veoma je vazno da naucite da svoju volju uskladite sa Bozanskom. Taj aspekt vas tera u borbu protiv nepravde, ali pazite da to ne preraste u kompleks nametanja volje, netoleranciju, agresivnost, diktatorstvo, cime dovodite u opasnost sopstveni zivot. Morate shvatiti da niste jedina sila u svemiru, nego da je morate uskladiti.

Sunce -*- 1Pluton  SPOSOBAN ZA SVE, DOVITLJIV, VODJSTVO
Velike ste volje i koncentracije, sposobni za skoro sve. Sada imate velike mogucnosti oporavka. S druge strane, covek sposoban da iz tudje stete izvuce sebi korist, a moze mu se desiti da nesto nasledite. Jer aspekt daje dovitljivost, izdrzljivost, jaku volju i regeneraciju sebe i okruzenja snagom volje. Mozete sada preuzeti vodjstvo. Moguc je interes za jogu, meditaciju, razumevanje i kontrolu okultnih sila.

Sunce - q - Pluton NASILJE, OPERACIJA, NAMETANJE
Los aspekt koji daje veliku destruktivnost, buntovnistvo i vrlo cesto krvolocnost. Tipican aspekt coveka koji je upleten u kriminal pa i u policiju. Donosi opasnost od smrti u ratu, ubistva ili ranjavanja od oruzja. Gotovo uvek daje operaciju, a u nekim i transplantaciju organa. Ta enormna i nekontrolisana negativna energija nagoni vas na despotsko ponasanje, tiraniju. U svakom slucaju opasnost da se pocini nasilje ili da vam se ono dogodi. Cuvajte srce, oci, i kicmu. Namecete drugima svoju volju jer osecate da ste jaki, dominantni, imate zelju da budete iznad drugih. Aspekt agresivnosti prema suprotnom polu.

Sunce -Δ – Pluton  VELIKA MOC, OPASNO ZANIMANJE, PREBRODICE KRIZU
Neustrasivi ste, ogromne energije, sposobni da prebrodite sve krize, bolesti i da se izvucete iz samrtnicke postelje. Ali ovaj aspekt daje snagu da se nametnete, ako je postignut duhovni napredak, da imate veliku moc, koncentraciju samokontrolu. Vi znate sta i kada treba reci i uciniti, a da pritom budete jako odgovorni. Ovaj polozaj prati jake osobe koje postizu ogroman uspeh u zvanjima koja su neuobicajena i koja nose veliku moc: tajne organizacije, visoka politika vojne funkcije, opasna zanimanja. Izvanredan je za zdravlje jer posedujete visoko razvijenu snagu volje i sposobnost regeneracije, transformaciju i poboljsanje svih aspekata zivota. Imacete i zanimanje za meditaciju, jogu ili druge sisteme duhovnog samorazvoja, kao i sposobnost intuicije i vidovitosti.

Sunce -∞- Pluton  KRIMINAL, ZAPOVEDNIK, NEHARMONIJA, OPASNOST PO ZIVOT
Period velike destruktivnosti, buntovnistva i vrlo cesto krvolocnost. Sada lako mozete biti upleteni u kriminal. Postoji opasnost od smrti u ratu, ubistva ili ranjavanja od oruzja. Gotovo uvek daje operaciju. Ma vi ste tiranin. U svakom slucaju postoji opasnost da pocinite nasilje ili da vam se ono dogodi jer pokazujete osionu prirodu i sklonost zapovedanju drugima. Sukob nastaje kad se drugi ne sloze s vama. Aspekt pokazuje potrebu za samoregeneracijom i stvaranjem daleko uspesnijih i harmonicnijih odnosa. Naglost i zapovedni stav plasi ili ljuti druge ljude i vrlo tesko cete zadobiti saradnju i podrsku drugih. Veoma ste agresivni u ljubivi i seksu. Treba da se klonite ucesca u ratu, policije, politickih i drustvenih previranja, jer je to izvor opasnosti.

Sunce -K- Pluton  MALO VISE BRIGE O SEBI
Moze da vam se desi da radite posao koji sadrzi velike opasnosti, da bude pitanje zivota ili smrti. Prestanite da sami sebe toliko nemilosrdno gonite. Vi morate da naucite da se malo vise brinete o sebi, ili ce vam stradati vase zdravlje. Prisutan je snazan unutrasnji poriv za neprestanom akcijom jer vi ste odbojni sami sebi - to cete morati da prevazidjete uz strucnu pomoc.

Arhiva

Čitaoci