.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

12. ožu 2011.

Saturn - Karmički sudija




Saturn, "Veliki Ucitelj", je planeta Karme i duznosti, i gde se on nadje u horoskopu, postojace ogranicenja nase slobode izbora, sve dok ne podmirimo dug ili steknemo razumevanje necega o sebi sto u ranijim vremenima nismo zeleli da prihvatimo, bilo da se to odnosi na ovaj ili bilo koji drugi zivot. Ova planeta predstavlja kocnicu. Iskusava nas i suocava sa nasim strahovima i slabostima. Zato je Saturn tradicionalno neprijatna i teska planeta. Ako je snazno zastupljen u horoskopu, vas sadasnji zivot nije ni lak ni jednostavan. Sreca vam nije bas previse naklonjena - moze doci samo kao rezultat velikih licnih napora ili pregnuca.

Saturn upravlja oblikom, disciplinom, odgovornoscu, organizacijom, ambicijom, sposobnoscu ostvarivanja karijere, ogranicenjima, tugovanjima i zakasnjenjima. Saturn upravlja teorijom i naucnim zakonitostima, starijim osobama, strpljenjem, tradicijom, konvencionalnoscu, ortodoksnoscu i valjanim koriscenjem vremena. Saturn predstavlja nacela istinitosti, reda, vremena, mere, dovoljnosti, kontrakcije, ucvrscivanja, mudrosti i starenja.


Njegovo delovanje je sporo i trajno. Tip Saturna poseduje ogromnu licnu snagu koja rusi sve oko sebe pa i samog sebe. Puno aspekata Saturna pojacava ostroumnost i istrajnost, ali i dalje ostaje konzervativna nota. Izrazito los uticaj Saturna stvara povucenog samotnjaka, mracnih i praznih razmisljanja, sklonog pesimizmu i mizantropiji.

Saturn je "naredbodavac" Horoskopa. Tamo gde vam je Saturn u Natalnom Horoskopu - tamo se osecate ponajmanje sigurnim i nastojite da to na bilo koji nacin nadoknadite, rizikujuci da odaberete bas onaj pogresan. Saturn opisuje vas "unutrasnji sistem za kocenje", ogranicenja, strahove i barijere; stvari kojih se plasite, kao i nacin na koji nastojite da obezbedite disciplinu i suzdrzanost u svojoj zivotnoj sredini.

Oseticete udarni osecaj Saturna svaki put kada prodje preko jedne od planeta ili kriticnih tacaka za vasu sudbinu. To je period kada ste blokirani raznim, iznenadnim preprekama. Tada cete imati negativnih pojava u pogledu posla i zdravlja, moze se pojaviti i problem koji vec godinama stoji skriven. Posto se ovo ne moze izbeci, situaciju treba posmatrati kao da je dosao period u kome su Vam se najzad "otvorile oci". Moracete da preuzmete svoje obaveze i odgovornosti i da se suocite sa ovim preprekama kao sa izazovima. Kada ovaj period prodje, moci cete slobodno da odahnete ali uz saznanje da ste sada mudriji i jaci. Pod budnim okom Saturna vi ste postigli trajne rezultate i najzad ste odrasli.

Saturn ce proci kroz svaki znak Zodijaka barem jednom, pre no sto napunite 30 godina. U stvari, kada se Saturn vrati na svoje polazno mesto u vasem Horoskopu, kada imate oko 28 godina, to je obicno period kada u svom zivotu formirate porodicu i karijeru. Posmatrajte kako se Saturn krece u svako doba, u tom pravcu ce se kretati i vas zivot i vi cete se tako formirati...


Arhiva

Čitaoci