.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

6. ožu 2011.

Severni Mesečev čvor u kućama horoskopa




                 "Budućnost pripada onima koji se najdalje i najduže sećaju prošlosti." 
Fridrih Niche

        Severni čvor ukazuje na najviši stepen harmonije, čemu osoba treba da teži i šta realno može da ostvari. On ukazuje na duševni evolucijski put u aktuelnom zivotu. Govori u kom smeru se trebamo kretati da bi smo uspešno evoluirali, kao i vrstu zadataka koje trebamo savladati. Govori o vrhunskoj životnoj lekciji koja nam je postavljena u ovom životu. Simbolizuje budućnost, nova iskustva koja još nisu isprobana. To je novi ciklus, providjenje koje usmerava ka najdubljim nivoima čovekova bića. Treba se odreći starih navika, dok svaku novu pobedu uz Severni čvor ugradjujemo u temelj najvišeg stupnja životnog uspeha. Kroz Severni čvor nema ograničenja, jer uvek ima prostora za dalji rast.
       Opozitni polozaj Severnog i Juznog čvora ukazuje da njihovu povezanost i neraskidivo delovanje. Njihove energije i dejstvo na osobu su objedinjene u smeru gradjenja budućnosti na iskustvima prošlosti.Zato se ne mogu strogo zasebno tumačiti. Treba izbeci zamku isklučivosti i dodeljivanju  epiteta negativan ili pozitivan bilo kojem od njih. Na iskustvima Juznog čvora, jedino se pravilno mogu usmeriti energije Severnog čvora ka budućim iskustvima.  Mudrost je prepoznati pravi trenutak, kada izaći iz toplog zagrljaja sigurnosti Juznog čvora, u nova iskušenja i iskustva Severnog čvora.  Severni čvor se ne može dosegnuti, dok Juzni ne doživi vrhunac. Prirodni ciklus u kome se to desava je  prvi put u 18 godini zivota (vreme za koje se vrati na natalnu poziciju), a zatim 37 godina, 55..



PRVA KUĆA
Dosezanje vrhunskog ostvarena kroz jačanje individualnosti.Treba težiti samostalnosti u odabiru životnog puta. Odluke moraju imati pečat ličnog integriteta. Ego treba jačati, a dominiraju licni interesi. Sposobnost i moć licnog uticaja na druge. Bračni partner vidi u njemu vodju, kroz cije stavove i postupke oseća upotpunjenje. Ima porebu za njegovom podrskom. Lični prodor koji dovodi osobu do uspeha i ispunjenja karmičkog duga.

DRUGA KUĆA
Ove osobe osećaju instinktivni oprez u vezi bavljenja nedozvoljenim stvarima i teže životu uredjenom po konvencionalnim normama. Njihov sistem vrednosti je od velikog značaja za uspon kroz  Severni čvor. Vazno je da se oslobode bilo koje vrste zavisnosti, jer jedino tako ostvaruju licnu slobodu.  Zelja da budu priznati je jaka. Najbolje se ostvaruju kroz polje finansija, a njihovi talenti ih mogu uzdići do neslućenih visina.

TREĆA KUĆA
Sve oblike komunikacije i odnosa prema najbližoj okolini koji su u prošlim zivotima bili zapostavljeni. Severni čvor u ovom životu postavlja kao životni prioritet. Trebaju da nauče da se mentalno otvore za nova saznanja. Naročito je bitno da budu okrenuti ljudima oko sebe, spremni na razmenu mišljenja i stavova. Uključiti druge u svakodnevne aktivnosti. To je njihov put ka ostvarivanju karmičkog cilja. Sreća kroz odnos sa braćom, sestrama i upućenost na okolinu.

ČETVRTA KUĆA
Upućenost u proslim životima je bila fokusirana na profesionalni uspeh, sticanje priznatog društvenog statusa, licnog autoriteta. Postojao je sukob sa autoritetima, najverovatnije sa roditeljem suprotnog pola. U ovom životu mora napraviti balans izmedju posvećivanja karijeri i porodici. Karmičko razrešenje i najviša nagrada vas očekuje kroz posvećivanje porodici, pružzanje podrške nekom iz porodičnog kruga. Njihovo zadovoljstvo, za vas ce biti najveća nagrada. Želju za poslovnim uspehom i moći, potisnite u drugi plan.

PETA KUĆA
Rasplinjenost vaših ideja i planova se mož uporediti sa maštanjem. Očekivanje da se ostvare kroz učesće drugih osoba, za vas je utopija. U ovom životu trebate raditi na jačanju svesi o soptvenoj kreatinosti i konkretnom načinu kako da je ispoljite. Morate postati svesni svoje konkretne uloge na stvaralačkom nivou. Vaša vrhunska uloga u ovoj reinkarnaciji je pružanje ljubavi i kreacije svake vrste, Ulazicete u karmičcki predodredjene ljubavne veze. Velika sreća i ostvarenje vas očekuje kroz decu.

ŠESTA KUĆA
Iz prošlih zivota nosite opterećenje slabog osećanja identiteta i ostvarenosti . Fukcionisali ste uglavnom na nivou osećanja i niste bili u stanju da jasno sagledate realan život i vaše zadatke. Konfuzija se proteze  u ovaj zivot, ali vam je otvorena mogućnost da naučite da definišete  ciljeve vezane za poslovnu sferu i da se organizujete na pravi način. Ranije ste se nesebično žrtvovali kroz najdublje emocije, a sada je na vama da budete drugima na raspolaganju na realnom nivou. Prevazidjite osećaj nesigurnosti i podredjenosti. Dubokom verom  u sebe, sposobnost da potupno savladavate životne ciljeve, vodi vas do najvise tačke ostvarenja i zadovoljstva. Zadovoljstvo kroz posao, materijalnu ostvarenost dece.

SEDMA KUĆA
Po inerciji iz prošlih života, sobom nosite veliku dozu egocentricnosti i samozadovoljstva.  Individualnost je izražena i teško se integrišete u društvo. U odnosu sa bračnim partnerom sebe doživljavate kao dominantnog partnera, zahtevni ste i posesivni. Da bi ste krenuli u karmičko razrešenje, trebate prepoznati potrebe ljudi preko puta vas, odnosno bračnog partnera. Budite tolerantni, otvoreni za saradnju i spremni da u zajedništvu ostvarujete sklad i harmoniju.. Tu se krije vase vrhunsko zadovoljstvo i sreća. Karmički predodredjen brak u kome ćete uzivati, ako prevazidjete svoj egoizam. Ostvarujete odličnu komunikaciju sa decom. Uspešni javni angazmani

OSMA KUĆA
U prošlom životu vas je odlikovala čulnost, hedonizam, želja za posedovanjem, težnja ka komforu i bogatstvu. Instinktivno, vi i dalje u tim sferama doživljavate svoju sigurnost. Zadržavanje na takvom vrednosnom sistemu bi vas dovelo u jos veće karmičko opterećenje. Trebate u sebi pronaći skromnost, sposobnost da se nesebično dajete, da poklanjate ili čete u suprotnom biti primorani da gubite.Doživljavate duboku ličnu transformaciju. Odricanje od posedovanja bilo koje vrste će vas dovesti do sklada i zadovoljstva, jer je to vas karmički zadatak. Sreća kroz pomoć drugih, bavljenem tudjim novcem i dobit kroz bračnog partnra.

DEVETA KUĆA
Vaši odnosi sa najbližom okolinom, način razmišljanja i prezentovanje stavova, vas je u prošlom životu dovelo u nezavidnu situaciju i većinski uticalo na formiranje karme u ovom životu. Trebate prepoznati svoju karmičku ulogu i gde trebate usmeriti akcije. Vas intelekt treba biti otvoren za nova vrhunska saznanja, a životna filozofija mnogo šira, otvorena za nove duhovne, etičke i religiozne horizonte. Sve sto vam je strano i udaljeno, može vas nadgraditi i usmeriti ka najvišim postignućima. Ne trebate “ziheraski” razmisljati, već otvoriti um ka višim duhovnim sferama. Sreća i ostvarenje vas očekuje kroz visoko školstvo, filosofiju, duhovnost, pravdoljubivost, inostrane kulture. Moguć život u inostranstvu, zadovoljstvo kroz decu i unuke.

DESETA KUĆA
Iz proslih života ste “nasledili ” emocionalnu nesigurnost, nedostatak porodične ljubavi i podrške. Imate jak karmički odnos i opterećenje vezano za roditelja razlicitog pola.  Instinktivno bežite u sigurnost u okviru doma i porodice, a to vam zadaje bol. Da bi ste krenuli duhovnim rastom, trebate jačati ambiciju, samopouzdanje, sposobnost da se bez straha penjete stepenicama drustvenog uspeha. Ostvarite se kroz profesionalnu karijeru, prihvatite breme donošenja bitnih odluka vezanih za sebe i druge. Kada pronadjete pravi balans izmedju  posvećenosti porodici i karijeri, osetićete da ste na putu vrhunskog zadovoljstva.

JEDANAESTA KUCA
Karmičko opterećenje koje ste sami iskreirali u prethodnom zivotu se bazira na jakom egu, samozaljubljenosti. Na polju ljubavi niste uspeli pronaći ispravan način funkcionisanja. Kvalitet u ljubavi ste rado menjali za kvantitet i zloupotrebili svoju harizmu, menjajuci ljubavne partnere.Vašu kreativnost ste stavili u službu potrebe za divljenjem drugih, stavljajući sebe u centar pažnje. U sadašnjem životu trebate težiti da budete otvoreni za druge ljude u najširem smislu. Vaši životni ciljevi po najmanje treba da su usmereni isključivo na vas. Od vas se očekuje angazman vezan za socijalna pitanja, bezrezervno pružanje podrske drugima, a da se ne očekuje nagrada za to. Uživajte i veselite se prijateljima, dobroj zaradi od karijere, penziji.

DVANAESTA KUĆA 
Proganja vas osećaj niže vrednosti, koji nosite iz predhodnih reinkarnacija. Podredili ste sopstvene potrebe zarad drugih. Bili ste im stalno na usluzi, negirajući sopstvenu idividualnost..Trpeli ste duboko emocionalno, pa se to odrazilo na vase zdravlje. Da bi ste krenuli putem duhovnog uzrastanja i oslobadjanja od prethodne karme, probudite intuiciju. Intuitivno ćete najjasnije sagledati način samoostvarenja. Ne robijte ustaljenim navikama,. Nemojte se podrediti drugima, preispitajte svoje potrebe.Ne bavite se monotonim poslovima gde ste primorani da bude delić velikog sistema. Radije probudite istraživački i kreativni deo svoje prirode. Vama prija rad u osami. Opredelite se za zanimanja u simbolici dvanaestog polja, psiholog, pisac, istrazivac, rad u bolnici..




ARHIVA TEKSTOVA

Arhiva

Čitaoci