Pretraži ovaj blog

11. ožu 2011.

Sinastrija -značajni aspekti Sunca




Sinastrija -značajni aspekti Sunca


SUNCE trigon SUNCE


Pozitivan aspekt: Ovo je izvrsna usporedna kombinacija za zajednicu. Obostrana kompatibilnost. Osobe imaju mnogo slčnih vrijednosti i one će verovatno biti prirodni prijatelji. Koristan aspekt za romantične veze i brak. Ton veze će biti određen velikim delom prema elementu (Zemlja, Vatra, Zrak, ili Voda) u kojem se Sunce nalazi. Osobe u velikoj meri odgovaraju jedna drugoj. Osobe se međusobno razumeju, nadopunjuju, podržavaju i sarađuju. Teže tome da budu na istoj talasnoj dužini u mnogim područjima života. Osobe su se verovatno vezale ili će se vezati trenutno i s lakoćom odmah nakon upoznavanja i nastaviti skladno . Ugodna veza, bez obzira na neke druge uticaje koji mogu delovati na ovaj par. O ovom trigonu se može reći samo jedna negativna stvar a to je da čini stvari previše laganim, tako da osobe ne osećaju potrebu da se razvijaju individualno.




SUNCE trigon MERKUR. 


Pozitivan aspekt: Ovo je dobar aspekt jer je malo problema koji se ne mogu savladati uz dobru komunikaciju. Ova uporedna kombinacija je vrlo korisna u bilo kojoj vezi jer to označava izvrsnu komunikaciju između obe osobe. Osobe se stimulišu intelektualno i dele mnoge kulturne ili obrazovne interese. Dobro razumevanje među oba partnera. Ovaj trigon čini da komunikacija teče glatko i obično nagovešta da možete govoriti o bilo kojim problemima koji iskrsavaju, pronaći rešenje i izlaz, i otkloniti ih. Ideje i načini samo- izražavanja teže harmoničnosti. Osobe su verovatno barem delimično inspirirane od strane Merkur osobe. Budući da je Merkur neutralna planeta, ovaj trigon nagoveštava intelektualnu a ne seksualnu kompatibilnost. Ako je ovo seksualna veza, faktor privlačenja je rezultat drugih dibrih aspekata u sinastriji. Sve u svemu, osobe su kao stvorene jedna za drugu.


SUNCE trigon VENERA


 Pozitivan aspekt: Izvrsna uporedna kombinacija za romantično i seksualno privlačenje i brak. Osobe uživaju međusobno se družeći i zabavljajući. Dobar emotivan odnos i obostrana osjetljivost i velikodušnost. Osobe potstiču jedna drugu društveno i kulturno. Odličan  aspekt. Osobe se slažu, vole, osjećaju se ugodno, radosno i ozareno u društvu jedno drugog.


SUNCE opozicija MARS


 Negativan aspekt: Ovaj aspekt između Sunca i Marsa se često nalazi u brakovima, stvara snažnu telesnu privlačnost i vrlo vruću kombinaciju. Prirodna želja je jasno sstimulisana. Ova uporedna kombinacija stvara sukobe između želja i ega, što može rrezultovati sa natezanjem i borbom za nadmoć u vezi. Ovo nije dobar romantičan pokazivač jer ego i tvrdoglavost će biti stalno u svađi. Ovaj par će imati učestale svađe. Smatrajući nemogućim da govore smireno, oni će uvjek biti agresivni jedno prema drugom. Konflikt je prouzrokovan obostranom potrebom za dominacijom nad drugim. . Ključ da se uspješno nosite s ovim aspektom je psihološka zrelost. Obzirom da je nemoguće isključiti takmičenje za dominacijom koje je ovdje nametnuto, nužno je za oboje da poštujete volju drugoga.



SUNCE opozicija SATURN


 Negativan aspekt: Ovo je vrlo težak aspekt budući da teži stvaranju obostrane ljubomore i ne slaže se sa ličnim autoritetom. Saturn osoba je sklona porazno delovati na entuzijazam i samoizražavanje Sunce osobe. Da bi se živelo sa ovim aspektom, obe osobe moraju poštovati slobodu volje druge osobe i ni jedna ni druga osoba ne bi trebla očekivati da ima prvenstvo i prevlast. Odnos prema ozbiljnim zajedničkim odgovornostima će biti glavna stvar na kojoj se treba raditi. Ovo se ne smatra povoljnim aspektom za romantične veze. Saturn je previše grub, krut i previše voli mir u odnosu na Sunce. Ni jedno ni drugo neće osećati zadovoljstvo u ovoj vezi. Ove osobe, bez sumnje, nisu stvorene jedna za drugu.

SUNCE kvadrat URAN


Negativan aspekt: Ova kombinacija može dovesti do ekstremno snažnih privlačenja ali vrlo kratkog i nestabilnog trajanja. Ovde je verovatno buntovničko držanje u vezi. Saradnju bilo koje vrste u vezi je teško za održavati. Ovaj aspekt ne govori o dugotrajnom razumevanju. U početku, oni će poštovati jedno drugo, sa zadovoljstvom će biti zajedno, ali vrlo skoro život će im postati nepodnošljiv.

SUNCE opozicija MESEC


Negativan aspekt: Ovaj aspekt se nalazi u mnogim vezama. U ovoj vezi, Sunce osoba je više u pokretu, a Mesec osoba ima veću sposobnost primanja. Sunce osoba teži dominaciji. Ovaj aspekt će možda uticati nešto bolje ako je muškarac tradicionalno glava u porodici, odnosno braku i kada je on Sunce partner. Određeni konflikti i svađe u razvoju. Partner je zaista previše sebičan, što je teško izdržati u svakodnevnom životu. U ovim uslovima, videti jedno drugo dva puta nedeljno, moglo bi biti dovoljno.

Čitaoci