.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

4. lip 2011.

Ženska lepota i stil po znakovima - 1




IZGLED ŽENE OVANA


Ratnica zodijaka, neposredna, hrabra, odlučna i dinamična, žena Ovan (ili ako ima ascendent, Veneru ili Mesec u Ovnu) voli sport, brzu vožnju i tzv.izrazito muške profesije. Sresćete je lako kao inzenjera na nekom gradilistu, strogog islednika u policiji (ili oficira u vojsci u zemljama gde je to moguće). Ovakav temperament i profesije podrazumevaju i odredjeni stil u oblačenju, udoban, praktičan i koji ne sputava pokrete. Ako se ne radi o pravoj uniformi, Ovnu se u svakom slučaju dopada  vojni stil, pantalone, majice i vindjakne i sve vrste trenerki i patika, koje i koristi tamo gde im je mesto, na sportskom terenu. Ovan nema problema sa linijom, osim ako Venera nije u Biku. Često ima lepe noge (trigon sa Strelcem) koje otkriva bermudama i šorcevima a ne mini suknjom. Dobro joj stoji top sa minimalnim izrezom, zatvoren do grla ali koji otkriva ruke , uz dodatnu prednost (s tačke gledista Ovna) da  sabija grudi u neku vrstu modernog oklopa. Deo tela koji Ovan simboliše jeste glava, koja mora da je otkrivena i po najvećoj mećavi, čak je i kosa u največem broju slučajeva kratka. Boja je crvena. Omiljeni materijal, ne treba ni pominjati vuna.




IZGLED ŽENE BIKA


Ovo je žena koja voli tradiciju, kuću, prirodu i  dobru kuhinju. Obično je odlična kuvarica s posebnim osvrtom na pečena mesa. U ovoj darežljivoj prirodi, ženstvene obline su čest slučaj (osim ako Venera ili ascendent nisu u Ovnu ili Blizancima). Iz gore navedenih razloga žena Bik dugo razmišlja pre nego što kupi neki odevni predmet, jer: kako će se to odraziti na kućni budžet? A kakav je njen imid ? Voli istovremeno praktične a rafinirane i lepe stvari. Dobro joj stoje tanji materijali, drapirani ili koji lepo padaju, tako da se njene manje ili više izražene obline ne ocrtavaju s preteranom jasnoćom. Bik voli i lepo joj stoji folk stil koji se slaže uz njenu obično gustu i sjajnu, često dugu kosu. Deo tela koji Bik simboliše jeste vrat  Bikovi imaju lep vrat (i glas) i ne podnose šalove, ešarpe, ogrlice, odnosno kad ih nose, nose ih spuštene tako da vrat ostaje slobodan. Boje Bika su nežne i prolećne kao i sam znak: intenzivna ružičasta, zelena kao voda, smaragdna, bela, nežna žuta.


IZGLED ŽENE BLIZANCI


 Evo najmladolikije žene u celom zodijaku! Žena Blizanac sve do poznih godina može da razmenjuje garderobu sa svojom ćerkom, stil: Lolita. Intelektualno radoznala, komunikativna, duhovita, briljantna,- Žena Blizanac je i velika mondenka. Nema tog otvaranja izložbe, pozorišne premijere, značajnog skupa, gde bi ona mogla da izostane...ako joj to ne nalaže i sama njena profesija (često vezana za sredstva za masovnu komunikaciju). Takav napor zahteva i odgovarajuću  kvantitativno bogatu garderobu. Ne može se ići dvaput u istoj haljini! Neprestana želja za novinom kod Blizanaca dovodi do razarajućeg efekta na budžet i do često ekscentričnog izgleda koji je istovremeno i rezultat egzibicionizma tipičnog za Blizance. Deo tela koji Blizanci simbolišu jesu ruke, koje rado ostaju otkrivene pomoću originalnog džempera čak i zimi, ili je akcenat na neobičnim rukavima. Materijali su često neobični, sintetički radije nego prirodni, viskoza, plastika. Blizanci vole žutu, kao i fluorescentne i psihodelične boje (tek da ne bi ostali neprimećeni).


 IZGLED ŽENE RAKA


Materinska ženstvenost, mekoća poprsja koje doji. Ova fluidnost osećanja, nežnost, krajnja senzibilnost nalaze se i kod muškaraca u znaku Raka, da ne govorimo o ženama! Rak živi i oblači se sledeći tanane nijanse svojih osećanja i raspoloženja, nikako mode! Priklanja se ili krajnje ženstvenom, ali tradicionalnom stilu ili se oblači - kao devojčica. Rak voli čipke, volane, karnere, suknje utegnute u struku, ampir stil kao i haljine kombinezon kroja, s tankim bretelama, jer isticu njen lep, obično materinski izdašan dekolte. Boje su boje Meseca (koji je vladar Raka): biserno bela, sedefasta, srebrna.


IZGLED ŽENE LAVA


Kraljica džungle i kraljica zodijaka, Lavica to mora svima da pokaže i dokaže. Jede isključivo jastoge i kavijar, ujutru umesto bele kafe konzumira po mogućstvu šampanjac, a haljina mora ne samo da bude nekog čuvenog kreatora, nego i najskuplja u celoj kolekciji. Prepoznaćete je čak i ako je ne poznajete po tome što je okićena zlatom, pravim ili lažnim, kao Tutankamon. Ili je sva u svili od ranog jutra. Obično ima lepu bujnu plavu ili ridju kosu, pravu lavlju grivu, a ako je po prirodni tamna, često se farba u plavo. Ukoliko joj materijalne mogućnosti ne dozvoljavaju sve te skupe toalete i nakit, Lavica je u stanju da se nezamislivo zapusti i istakne se barem time. Tamo gde žena Ovan mora da stigne prva u sportskom smislu, Lavica mora da stigne prva u smislu društvenog prestiža. Omiljena boja je naravno zlatno žuta, eventualno narandžasta.


             IZGLED ŽENE DEVICE


 Paradoksalno, znak koji odgovara 6. kući u zodijaku, a 6. kuća simbolizuje modu, često je veoma skromno i neupadljivo odeven. Devica je pre krojačica nego mondenka. Vredna, metodična, precizna, ona će radije na ruke da sašije novu haljinu, nego da baci sedam dugmadi sa stare haljine koja se pocepala. Neobična dugmad su ujedno i jedino modno kicenje, koje sebi dozvoljava. Jako je vezana za društvene konvencije u svakom smislu, pa nastoji sa velikom preciznošću i sebi svojstvenom metodičnošću, poštuje sva klasična modna pravila, a kad sve to uradi - rezultat je vise nego skroman, često skroz neprimetan. Ako su Venera ili ascendent u Vagi ili Lavu. Devica voli sve sto je korisno i praktično, a to u njenom slučaju znači odevne predmete sa džepovima i velike tašne, koje su za nju ponekad fetiš i ima celu kolekciju istih. Voli kratke jakne, i haljine sa štampanim sitnim cvetnim dezenom, isto tako i koledž stil. žena u ravnim mokasinama i škotskoj suknji najverovatnije je Devica. Njene boje su senf-žuta i kobalta.



Čitaoci