Pretraži ovaj blog

5. srp 2011.

Planetarni uticaj na vaš fizički izgled


Planetarni uticaj na vaš fizički izgled


Položaj planeta i njihove konstalacije u natalnom horoskopu odredjuju  fizički izgled osobe. Naročito je bitno u kom je znaku položen Asc i koja se planeta nalazi u konjukciji sa njim. Položaj dispozitora Asc u znaku i aspektima, da li je iznad ili ispod horizonta (ose Asc - Dsc)  može pružiti mnoštvo podataka o fizičkom izgledu.

VENERA konjukcija ASC


Najpoželjnija  u tom smislu je konjukcija sa Asc, kaja uglavnom osobi daje izrazitu fizicku lepotu, ne pod obavezno u klasičnom smislu.. Karakteristične su bademaste “otvorene ”  oči, ovalan oblik lica, privlačan osmeh, pune usne, “rupice”  na obrazima, nežan ten. Svakako, osoba sa ovim položajem će posedovati harizmu i šarm, koji ne mogu biti neprimećeni. Figura je skladna i zaobljena sa tendencijom da se sa godinama uveća težina. Veliki broj medijski eksponiranih ljudi  ima. Veneru u konjukciji sa. Asc. Venera u Vagi i donekle Biku, daje slične fizičke karakteristike.

Ako se Venera ne nalazi na Asc, njen položaj u znaku će ukazati na deo tela koju osoba sa ponosom može istaći. Recimo, VENERA U BLIZANCIMA ce doneti graciozne šake, dugačke nežne prste i skladne pokrete. Ramena će posebno imati ženstvenu notu. Osoba ima prijatnu boju glasa i lepo se izražava.VENERA U STRELCU će naročito ženama pružiti mogućnost da bez kompleksa otkriju lepa bedra. Nije neobično da žene sa ovakvim položajem Venere rado nose šorceve i mini suknje.
 VENERA U RIBAMA će istaći lepotu nogu, naročito stopala. Žene sa ovim polozajem su sklone čipkastim čarapama i ženstvenim ekstravagantnim sandalama sa otvorenim prstima i petom. VENERA U RAKU ističe lepotu grudi, a VENERA U JARCU donosi neobično privlačnu koštano mišicnu konstiticiju lica i pravilan stav tela, koja odlikuje najpoznatije filmske lepotice sa početka 20 veka. Ove osobe važe za vrlo fotogenične.

MARS konjukcija ASC


Mars na Asc će uneti dozu oštrine u kompletan vizualni doživljaj osobe sa ovim položajem. Ako nema oponentnih planetarnih konstalacija, osoba ima vitku, skladno mišićavu figuru. Tipično sportska gradja tela..Verovatno je svetlije puti, četvrtaste brade istaknutog oštrog  nosa, uskih očiju. Ima nečeg ratničkog u toj pojavi. Vrlo često se na delu tela na koji ukazuje znak u kome je Mars, nalazi ožiljak ili upečatljiv mladež. Kod Marsa u Ovnu, ožiljak je na licu ili glavi, a kod Marsa u Devici na stomaku.. Asc u Ovnu donosi slične fizičke karakteristike.

MERKUR konjukcija ASC


 Merkur kao signifikator mladog životnog doba, osobi koja ga poseduje na Asc daruje mladolikost. Ako je pri tome Merkur u konjukciji sa Venerom, očigledan je “baby face look”.Oči si nemirne, pogled znatiželjan. Konstitucija je nežna, dug vrat i ekstremiteti, uzak torzo.Pokreti brzi i pomalo nervozni. Asc u Blizancima i donekle Devici, donosi sličnu konstituciju tela.


SUNCE konjukcija ASC


Sunce na Asc daje pre svega dozu “kraljevskog” držanja i stava. Ne može da ostane neprimećen, jer jednostavno pleni svojom dostojanstvenom prirodom. Osobu karakteriše samouveren, direktan pogled i fizionomija koju nije lako pročitati. Glava je upečatljiva. Varijacije su velike, od nedostatka kose (kod nuškaraca), do neuobičajene frizure. Stas je uglavnom oniži sa jakim grudnim košem.Sa godinama je moguća pojava podbradka i podočnjaka. Analogija Sunca na Asc je podznak Lav.

MESEC konjukcija ASC


Kod osoba sa Mesecom na Asc, fizički izgled može da varira u zavisnosti od trenutnih emocija. Korpulentne je gradje, sklon prekomernoj telesnoj težini. Lice najčešce okruglo, topao pogled pun razumevanja, mali nos. Torzo krupan, hod lagan, mekan. Slične fizičke konstitucije su osobe sa Asc u Raku.

JUPITER konjukcija ASC


Na prvi pogled ga odaje hedonistička priroda. Neusiljen je, opušten, samouveren i optimističan tip. Figura je uglavnom visoka, gradja sportsko- korpulentna, ako povede računa o ishrani. Visoko čelo pravilan nos, miran pogled uperen u daljinu, hod lagan i odmeren. Teško da ima definisanu frizuru. Kosa je pomalo “čupavo” uobličena.
U kom se znaku nadje Jupiter, daće korpulentniji deo tela u odnosu na celokupnu gradju. Jupiter u Ribama determiniše velika stopala, a Jupiter u Biku puniji vrat i listove na nogama.

SATURN konjukcija ASC


Saturn na Asc najčešće donosi nizak vitak stas, po nekada mršavost.  Ipak je telo izdržljivo, jako i koščato ako Saturn nije aflikovan. Ten nešto tamniji, koža može biti problematična. Kod muškaraca sa ovom konjukcijom nosi tendenciju gajenja bradice.
Analogno – osobe sa Asc u Jarcu
Saturn u znaku ukazuje na nesrazmerno mali deo tela u odnosu na kompletnu fizičku konstituciju osobe. Znak u kome se Saturn nadje, odgovara na pitanje o kom delu tela se radi. Saturn takodje ukazuje na mogućnost deformiteta ili ne baš naglašene estetike  u okviru znaka u kojem boravi.


URAN konjukcija ASC


U slučaju ove konjukcije, astrolozi imaju poteškoća  da predvide izgled osobe koja je poseduje u svom natalnom horoskopu. Uran ima potpuno nepredvidivu prirodu, pa stas osobe može varirati od izuzetne visine do niskog rasta. Ipak, ako Uran nije aflikovan, a njegov dispozitor se nalazi iznad ose Asc – Dsc, veća je verovatnoća da je osoba vosokog i vitkog stasa. Većinski je svetle puti i svetlih očiju. U svakom slučaju dominira svojom neuobičajenom pojavom. Analogni tip je osoba sa Asc u Vodoliji.


NEPTUN konjukcija ASC


Kada se u natalnom horoskopu Neptun nadje u konjukciji sa Asc, naročito iz 12 polja, natus prosto može “kreirati” svoj fizički izgled. Naročito žene sa malo korektivne šminke mogu postići čudo. Mogu se uz malo truda od pomalo zapuštene žene, preobraziti u filmsku divu. Uvek će ih krasiti sanjalački pogled upućen u nedefinisane daljine. Svetao ten, okruglo lice, srednji stas. Sličnu fizičku konstituciju imaju osobe sa podznakom u Ribama.

PLUTON konjukcija ASC


U ovom slučaju, teško je pojavnost odvojiti od energije kojom ove osobe zrače. Moglo bi se govoriti o kombinaciji fatalnosti i enormne seksipilnostii. Postaje nebitno koliko je objektivno osoba skladnog izgleda, jer sve eventualne nedostatke anulira urodjena “tamna” harizma. Psihofizička transformacija  naročito ženi daje moć da bude princeza, a zatim čarobnica Morgana. Pogled koji prodire do najdubljih slojeva duše i svesti. Analogija sa Asc u Škorpionu. U kom se znaku nadje Pluton, osoba ima moć potpune transformacije izgleda.


Svidja ti se tekst?      Podeli ga sa prijateljima

Čitaoci