.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

23. tra 2012.

Tranzitni Mesec u Blizanacima



TRANZITNI MESEC U ZNAKU BLIZANACA

Copyright © 2021 AVK. Sva prava zadržana

Blizanci su promenjivi vazdušni znak, te Mesec u tranzitu kroz njega dobija na aktivnosti. Period nadprosečne stimulacije i potrebe za promenama. Svaka vrsta statičnosti će osobu dovesti u stanje razdražljivosti, nervne napetosti. Težnja za kratkoročnim ciljevima, raznovrsnosti. i brzom smenjivanju dogadjaja bez većeg udubljivanja (izgon Jupitera u Blizancima). Radoznalost budi mentalnu aktivnost koja se može ispoljiti na više načina. Položaj Merkura, kao dispozitora Meseca u Blizancima, brzina kretanja i aspekti, uticaće na načim i polje ekspresije. Ako je Merkur retrogradan doprineće porastu intuicije i introspektivi.


Čitanje, pisanje, učenje, savladavanje stranih jezika, učenje novih sajber veština, podučavanje, pružiće odgovarajuće zadovoljenje i uspeh. Odlazak u kupovinu sportske opreme, novog mobilmog telefona, kompjuterske igrice, adresara, ručnog sata, narukvice, ukrasa za ruke i prste. Želja da se napravi brža promena fizičkog izgleda promenom boje kose, frizure..


Ovo je period izražene društvene aktivnosti, interakcije sa drugim ljudima, sklapanje novih prijateljstava, bavljenje uobičajenim svakodnevnim aktivnostima. Prijaju duge gradske šetnje, ples, sport. Govor tela, gestikulacija je podjednako bitna kao verbalna. Potreba za stalnim kretanjem, kratkim putovanjima, komunikacijom u direktnom druženju ili putem telefonskih razgovora, poruka, pisama. Brojni kontakti preko facebooka. Kroz druženje zbijaće se šale, dobijati novi nadimci. Zidovi će biti išarani duhovitim grafitima, a adresari dopunjeni, telefonski imenici ažurirani.


Vreme kada se ne insistira na stabilnosti, statičnosti, već brzom finiširanju započetih akcija. Radjaju se nove ideje, pri čemu je prisutno dvoumljenje za koju se odlučiti. Povoljno je za završavanje administrativnih poslova, ispita, školskih obaveza, dogovora, sklapanja ugovora, reklamiranje…. Ipak, ovaj period ne pruža sigurnost ni na jednom polju, pa se treba zadovoljiti kratkoročnim ciljevima.


Naročito naklonjeno osobama rodjenim u znaku Blizanaca, Vage, Vodolije, sa Mesecom u harmoničnom aspektu sa Merkurom i Mesecom u trećoj kući.


Snaga dejstva tranzitnog Meseca u aspektu sa Natalnim planetama


Prediktivna astrologija se pretežno bavi tranzitima sporih planeta zbog njihovog dugotrajnoj uticaja u prolasku kroz horoskopske znakove, horoskopske kuće ili aspekte sa natalnim planetama. Neopravdano je zanemaren tranzitni uticaj Meseca kao jedinog Zemljinog satelita i najbržeg nebeskog tela. Njegov ophod oko zemlje traje 28 do 28 ½ dana, pri čemu predje ceo krug zodijaka.Kroz jedan znak zodijaka se kreće od 2 do 2.7 dana. U aspektu sa natalnom planetom, intenzivno dejstvo ispoljava oko 3 sata.

Mesečev uticaj je očigledan na fiziološkom i psihološkom planu, što je potvrdjeno u medicini, psihologiji, fizici... On upravlja emotivnom prirodom, raspoloženjem, instinktima, refleksnim reakcijama, uobičajenim navikama, potrebom za sigurnošću, zaštitom.Signifikator je želja, potreba, upliva na druge, emotivne sigurnosti, ali i nemira, uspona i padova. Kretanjem kroz zodijak i promenom mena, pre svega utiče na emotivno stanje a kao posledica toga na instinktivne reakcije, odnosno ponašanje koje može inicirati odredjene dogadjaje.

Da bi se na pravi način analizirao Mesečev tranzit kroz znakove zodijaka, potrebno je poznavati njegov položaj u natalnom horoskopu. Njegov položaj u zodijačkom znaku i kući, kao i aspekti koje pravi, u najvećoj meri će reflektovati emotivnu sliku natusa i njegovu instinktivnu prirodu. Natalni Mesec u Škorpionu će uvek imati burnije reakcije od Meseca pozicioniranog u Biku ili Raku. Zato je sasvim logićno da njegov uticaj u tranzitu kroz zodijak, mora biti obojen natanim karakteristikama.

Trenutni položaj Meseca.






Svidja ti se tekst?   Podeli sa prijateljima!



Čitaoci