.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

9. svi 2013.

Venera u Blizancima - tranzit od 9 maja do 3 juna 2013

Tranzitna Venera u Blizancima





Venera će u znaku Blizanaca  boraviti  od 9 maja do 3 juna 2013. Doneće lepršavost, intelektualno- emotivnu radoznalost, radovanje sitnim zadovoljstvima. Vaša potreba da ste stalno u poktretu, rezultiraće kraćim i dužim putovanjima. Venerine potrebe u Blizancima se prilagodjavaju samom znaku, pa ćete uživati u lepoti promena, kratkoročnim  ciljevima, čestim kontaktima.  Telefoni i tastature kompjutera će se usijati , kao i gume automobila. Sklapaće se prijateljstva i flertovaće se preko interneta, razmenjivati fotografije, uživati u čitanju lagane literature. Pisaće se dnevnici, ljubavne poruke, praviti novi foto albumi. Učenje će vam ići od ruke, naročito oko tema koje su vam interesantne. Kreativnost će se ispoljavati verbalno i manuelno. Spretni prsti će oživljavati žice gitare, muzikom mamiti aplauze. 



Uživaćete u igri flerta, a vaše interesovanje se neće zaustviti na jednoj osobi. Intelekt i komunikativnost će se intenzivirati, tražeći zadovoljenje u čestim izlascima, čavrljanju sa prijateljima, pri čemu neka  prijateljstva mogu  prerasti u zaljubljenost. Napokon ćete osetiti  lepršavost života,  kloneći se ozbiljnih i dubokih osećanja. Sve što je mnogo i intenzivno, može vam pokvariti užitak. Radoznalost i umerena površnost je naglašena u odnosima, pa će postojati tendencija ulaska u paralelne veze. Ljubav u pokretu, ljubav na zadnjem sedištu automobile, ljubav kroz verbalnu razmenu emocija.  Energija i uticaj Venere će tokom ovog perioda zavisiti od kretanja njenog dispozitora Merkura


 Do 15 maja (Merkur u znakU Bika),preovladavaće vaša čulna priroda,  težnja bliskosti, ljubavnom predavanju. Hedonozam će poprimiti novu notu, jer ćete biti društveniji i pokretljiviji nego inače, skloni da zadovoljstva delite u paru ili grupi.  Može se ukazati  prilika da sklopite povoljan poslovni dogovor, koji će u kratkom periodu doneti materijalnu satisfakciju.  9 ,10 i 11 maja  obuzdajte impuls za kupovinom, jer ćete novac protraćiti.  12. 13 i 14 maja može doći  do ljubavne zabune, nesposobnosti da realno sagledate partnerove ljubavne potrebe. Kratkoročno će proraditi impuls za tajnim ljubavnim dešavanjima. 


 Kada se Merkur nadje u svom sedištu (u znaku Blizanaca od 15 do 31 maja ), Venera će dobiti na radoznalosti, lepršavosti, pokretljivosti. Njen inače prirodno spor ritam će dobiti na dinamici. Bićete u stalnom pokretu u potrazi za novim iskustvima, susretima, poznanstvima. Zadovoljstvo i prijatne trenutke vam mogu doneti putovanja. Venera će primati skladne vibracije Urana od 16 do 22 maja. Osetićete potrebu za promenama na polju ljubavi i komunikacija. Sloboda duha koju inače Veneru u znaku Blizanaca odlikuje će nadrasti u buntovnički stav. Nećete trpeti nikakva ograničenja, te ćete uobičajena društvena pravila rado pogaziti. Vaša individualnost, izrazita potreba za ličnom slobodom, uzbudjenjem  i izazovom vas mogu dovesti u neuobičajene situacije. Iznenadni susret sa osobom suprotnog pola će imati težnju da preraste u strastan flert. Suprostavljanje svim konvencionalnim formama će biti za vas izazov kojem nećete odoleti.  Privući ćete partnera koji je na neki način nepristupačan ili nosi etiketu zabranjenog. Uživaćete u slobodnoj ljubavi bez ograničenja i garancija. Krajm maja kada Venera udje u konjukciju sa Jupiterom i Merkurom, možete ostvariti putovanje koje vam je do tada bilo samo pusta želja. Takodje odličan period za učenje, polaganje ispita.


 Od 31 maja, Merkur ce tranzitom kroz znak Raka dispozicijom  "povesti" Veneru u prirodnu četvrtu kuću horoskopa. Pažnja i ljubav će biti usmereni ka porodici, naročito mladjim osobama. Period uživanja u igri sa decom u svom domu. Harmonicni odnosi sa ukucanima. Poželećete da napravite žurku i okupite prijatelje i porodicu. Vodićete konstruktivne razgovore oko uredjenja enterijera, osvežavanja prostora svetlim bojama. Možda se odlučite na kupovinu manjih komada namestaja, naročito uredjaja za komunikaciju, komjutera, telefona. Mozete očekivati da će vam u goste doći bliski prijatelji ili mladi članovi rodbine . A ako ne živite u svom rodnom kraju, poželećete da ga posetite ili roditelje koji su geografski udaljeni od vas. Puno prijatne dinamike u porodici.


Čitaoci