.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

10. ožu 2011.

Brak i ljubav - kvalitet odnosa



       Da li imamo sreće u ljubavi, koliko ćemo predbračnih emotivnih veza imati ? Da li ćemo ostvariti skladan brak ? Koliko ćemo brakova imati?

       Odgovori leže u natalnom horoskopu, a najbitnije je posmatrati seriju 5 i  seriju 7.   Bitan je položaj Venere, njeni aspekti, znak Vage, sedma kuća horoskopa, planete u njoj, kao i dispozitori. Takođe je važan znak Lava,  planete u njemu, položaj, aspekti i dispozitori Sunca, kao i 5 kuću sa planetama u njemu.

       Ako je 5 kuća u promenjivom znaku ili je vladar  u nekom od tih znakova, natus će imati nekoliko predbračnih veza. Na pitanje koliko, odgovor leži u broju aspekata planete u 5 kući ili broju aspekata vladara te kuće.  Isto važi i za 7 kuću, koja signifikuje brak. Ako je 5 ili 7 kuća  u fiksnom znaku, bez obzira na planetu koja je pozicionirana u navedenim kućama, postojanost veze je izvesnija.

      Ako je vladar ili planeta u 5 odnosno 7 kući :

-         Sunce neće doneti ljubav – brak u ranoj mladosti, vec osoba mora sazreti . Osećaj potpunosti i samoostvarenja će upravo doživeti kroz ljubav. Ako je Sunce dobro aspektovano, može se reći  da ce natus zasijati punim sjajem upravo na polju ljubavi ili braka. Parner je samouveren, samosvestan, preduzimljiv, dobar organizator, vama velika podrška. U lošim aspektima može uticati negativno na vaše samopouzdanje.

-         Mesec svojom duboko emotivnom prirodom ali i dvojnošću donosi više ljubavi (brakova- ako je uklučen u seriju 7). Emocije su  intenzivne  promenjive , okolnosti takođe, tako da se ne može očekivati postojanost. Sklonost  natusa da se donekle  identifikuje sa partnerom ili da ima previše brižan, zaštitnički stav, doneće  napetosti, moguće prekide u vezi ili braku.. Ako je Mesec dobro integrisan, ukazuje na duboko emotivnu vezu koja teži ostvarivanju porodice.


-         Merkur je u potrazi za zabavom, flertom, avanturom. Donosi dozu radoznalosti i površnosti u vezu, naročito ako se u nju uđe u ranoj mladosti, čemu je sklon. Teško se ineresovanje može zadržati na jednom partneru, pa postoji sklonost uporednim vezama. Veze mogu iz prijateljstva prerasti u ljubav i obrnuto. Od partnera se očekuje misaona i intelektualna kompatibilnost, pa ako je taj uslov ispunjen, ljubavna veza, brak će imati postojanost i kvalitet.

-         Venera je nosilac ljubavi, harmonije i sklada. Po sebi donosi ljubavnu vezu, brak koji se baziraju na obostranom osećanju privlačnosti . Naravno, ako Venera nije aflikovana, odnosno u lošim aspektima. Snažna je potreba za ostvarivanjem harmonije, usklađenosti u sistemu ličnih vrednosti i estetike.  Od partnera se očekuje da bude čulan ,nažan ,senzualan i postojan. Bitno je da se vezanost za partnera ne zasniva samo na fizičkoj privlačnosti, jer će ljubav potrajati taman koliko i mladost.

-         Mars je pun inicijative, entuzijazma i želje da se sve dostigne “sada i odmah”. Inklinira brzim zaljubljivanjem a nekada i ranim, nepromišljenim ulaskom u  brak. Nema garanta za postojanost bračne veze, jer se zasniva pre svega na strasti i nosi večitu borbu sa partnerom. Potreba za jakim dominantnim partnerom, pa  ako je partner sportista ili nosi neku vrstu uniforme, stabilnost je veća. U ovoj ljubavnoj vezi ili braku neće nedostajati dinamike ni adrenalina.

-         Jupier donosi pozitivne vibracije pa ako nije ugrožen lošim aspektima, moze garantovati dobar brak, ljubavnu vezu. Partner je obrazovan i dobro situiran. Bitnija je intelektualna i duhovna kompatibilnost od erotske.  Nekada izraziti hedonizam, potreba da se svega ima u izobilju donosi mnogobrojne ljubavne veze. U tom slučaju, u braku postoji tendencija ka neverstvu. Nekada ovakav spoj partnera može imati motiv za vezu baziran na materijalnoj sigurnosti i obilju. Ako svoje prste umešaju Venera i Mesec, onda je ovo idealan spoj. Partner može imati inostrano poreklo, baviti se profesorskim radom ili sportom.


-         Saturn – znam, već vam nije lako. Ali ne prenagljujte. Saturn vas spaja karmičim vezama sa partnerom, ali ona ne mora nužno biti loša.Vama je partner intuitivno već pozna, pa se vas susret odigrava kao svojevrstan deja vu. U partnerstvu ljubavnom ili bračnom se očekuje poštovanje forme, odnosno odgovornosti i istrajnosti. U dobrim aspektima, daje pouzdanog partnera i dugotrajan brak, ljubavnu vezu. Poželjna je razlika u godinama između partnera  u korist Saturna, da bi se bar delimično ispunila njegova simbolika. Partner je ozbiljan, pouzdan, stabilan. Kada je Saturn  u napetim aspektima, donosi ljubavnu vezu, brak u kome ćete trpeti zbog partnerove hladnoće i pasivnog pritiska. Ne dozvolite da to traje u nedogled.

-         Uran kao vladar 5 ili 7 kuće ili pozicioniran u njima, donosi specifičnu vrstu emotivnog partnerstva. Osoba u ljubavnoj vezi ili braku pokazuje izrazitu individualnost i istraživački duh. Zadovoljava je samo slobodna ljubav koja se zasniva na velikoj ličnoj slobodi.  Poželjno je da je  partner bude visoki intelektualac ili se bavi Uranijanskim poslom kao što je pilot, astrolog, elektroinženjer. Nije retkost da partner već iza sebe ima brak. Nije preporučljivo gradjansko venčanje. Svaka vrsta konvencija u odnosu medju partnerima je kontra produktivna. U suprotnom su mogući iznenadni ljubavni rakidi, razvod braka..


-         Neptun je kao okean, ne znate šta vam može doneti. U potrazi ste za srodnom dušom. Pre svega se potrudite da realno sagledate partnera i ne idealizujete ga. Partner može vešto prikriti lični osećaj nesigurnosti ili  neprilagođjenosti i kroz nadkompenzaciju vas učiniti žrtvom. Nije retkost da Neptun unosi dert u vezu, onu duboku patnju od koje ne možete ili ne želite pobeći. Uvek sobom nosi neku tajnu, pa i sama ljubavna veza može biti sklonjena daleko od očiju javnosti. Neptun u ljubavi, braku preti vezom koja se zasniva na ovisnosti.  Ako ste srećnik, doživećete nežnu, romantičnu ljubav a vaš partner može biti pravi umetnički tip koga zanima muzika. film, slikarstvo..

-         Pluton  donosi silovitog, strasnog partnera koji po svojoj prirodi želi da ima dominaciju nad svima, pa i vama. Vrlo je posesivan i ide u krajnosti. Harizmatičan je i teško mu je odoleti. U ovom slučaju su najčešće fatalne ljubavi prepune strasti, ljubomore i najčudnijih preokreta. Ne znate da li vam je teže bez njega ili sa njim. Partner može imati čudan karakter i ne sasvim poznate aktivnosti. Tajnovitost je njegov zaštitni znak. Ljubav i vezanost među partnerima je vrlo intentivna, ali kao i sam Pluton, može dovesti do krajnosti.Odnosno on (ona) može nestati iz vašeh života na ovaj ili onaj način.


Tekstovi koji upotpunjuju temu ljubavi, braka, faktora koji stabilizuju ljubav ili je stavljaju na iskušenje:


Ljubav i brak u horoskopu 

Tranziti koji donose ljubav ili je ruše

- Tranziti koji iniciraju brak

  Svidja ti se tekst ?     Podeli ga prijateljima!

 





Arhiva

Čitaoci