.

☰ MENU

Pretraži ovaj blog

21. velj 2015.

Mars u Ovnu


Natalni Mars u Ovnu

Copyright © 2021 AVK.  Sva prava zadržana

  • Nosilac je početka karmičkog ciklusa, kada je neophodno sve zastarelo ostaviti za sobom kao nepotreban balast. Kao novorodjenče, instinktivno svestan sebe i svojih potreba. Vodjen čulima i željom. Izraziti individualista, jasno definisanih ciljeva i jake volje. Raspolaže enormnom količinom životne energije koju generiše kroz borben stav i nepokolebljivost. Karakteriše ga inicijativa, prodornost, silovitost, agresivnost, spremnost da se upusti u nepoznato, jer mu ne nedostaje hrabrosti. Strast i oduševljenje sa kojom pristupa životu je jedinstvena. U želji da sve iskusi, avanturističkog duha, često rasipa energiju. Pokreće ga istraživački duh, entuzijazam, strast ka novom.

 
  • Samopuzdanje i podsticajan takmičarski duh ga vode novim izazovima. Ambicija da bude prvi u svemu, da se istakne, jasno izdvoji iz grupe. Deluje impulsivno, direktno, bez proračunatosti. Nedostaje mu mudrosti, pa mora biti spreman da se uči na sopstvenim greškama. I pored padova, ne posustaje, diže se ponovo u punoj snazi sa istim oduševljenjem i energijom. Oseća snažnu potrebu za samoodržanjem pa je beskompromisan, uvek spreman na borbu i konfrontaciju. Ne štedi sebe ni druge.
 
 
  • Poželjan saveznik, opasan neprijatelj. Po svojoj prirodi vodja, jer ne priznaje autoritete. Prezir prema potrebi za sigurnošću. Nedostatak izazova unosi nevozu ili se ispoljava kroz bes. Nije diplomata niti bolećiv. Nestrpljiv, sve bi “sada i odmah” . Poštuje samo ravnog sebi. Ubedljiv, sugestivan, ostavlja snažan utisak. Temperamentan, žustar, eksplozivan, pravi kolerik. Samosvojan, ponosan, prkosan.U nastupu direktan, drzak, prodoran. Nedostaje mu suptilnosti.


  • Pokretač, osnivač, predvodnik. Dominantan, nezavistan, izazovan. Intenzivan u svakom trenutku. Pokreće ga jaka motivacija za dokazivanjem, u neprestanoj borbi sa sobom i drugima. Prezir prema učmalosti i održavanju status qua-a. Rušitelj da bi bio graditelj. Stalna dinamika, misaona i fizička. On ne pripada, već osvaja, ne okleva već dela. Nije strateg i planer, afirmiše se kroz akciju, inicijativu.


  • Rodjeni lider i organizator. Heroj. Kada treba, agresivan, beskrupulozan, iritantan. Egocentričan, originalan, kreativan . Fizički vitalan, spretan, brz, izdržljiv, potentan, strastan. Konstuktivno koristi energiju kroz akciju, seksualnost. Mars naspram Venere, Adam naspram Eve. Prvi u svemu, u stalnom pokretu, orjentisan prema napred, prema budućnosti. 

Tranzitni Mars u Ovnu

  • Zaboravite na pasivnost kao posledicu kretanja Marsa kroz znak Riba. Vreme je za akciju, pa preuzmite inicijativu. Radujte se pokretu, igri, sportu, strasti, radu. Radujte se životu!


Mars u Ovnu se ponovo radja u punoj snazi!


Pogledaj još:

1 - Natalni Mars u Ribama - Snaga imaginacije

2 - Natalni Mars u Škorpionu

3 - Natalni Mars u znacima i kućama

4 - Sinastrija - Mars u kućama ljubavnog partnera


Čitaoci